Parlament Europeu presidenta dels drets humans Valencià: greu preocupació per la vaga de fam de Fariñas Sakhàrov #

Guillermo Farinas-- 644x362Presidenta del MEP Comitè de Drets Humans del Parlament Europeu, Elena Valenciano (S & D, ES) ha expressat la seva preocupació i solidaritat amb l'activista de drets humans de Cuba i Premi Sàkharov 2010 Guillermo Fariñas (A la foto) i altres activistes de drets humans cubans en vaga de fam. Fariñas està en vaga de fam i set per protestar en contra de la tortura i el maltractament dels presos polítics pel govern cubà.

En declaracions en nom de la Subcomissió de Drets Humans del Parlament Europeu, Valenciano va dir: "Estem molt preocupats per la salut de Fariñas. Exhorto al Govern cubà a assegurar la integritat de la seva salut ia fer front a la seva crida a la millora immediata del tractament dels presos polítics a Cuba. Fem una crida al govern cubà perquè compleixi els seus compromisos internacionals derivats de la Convenció de les Nacions Unides contra la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumans o degradants. El Subcomitè seguirà de prop aquest cas i el respecte dels drets humans i la democràcia a Cuba, sent aquest un dels pilars fonamentals de l'Acord de Diàleg Polític i Cooperació UE-Cuba ".

Fons

Fariñas va ser guardonat amb el premi Parlament Europeu de Sajarov per a la llibertat de pensament en 2010. Actualment està sent tractat pels efectes malignes de la seva vaga de fam i de set. No ha menjat ni begut des de 19 de juliol, i demana al president cubà Castro que posi fi al maltractament dels presos polítics a Cuba. Actualment, els activistes de drets humans de 21 estan a la vaga de fam per protestar contra la violència policial a Cuba.

Més informació

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu