Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Cap a millors estadístiques socials per a un #SocialEurope

COMPARTIR:

publicat

on

SocialDevAvui (24 d'agost), la Comissió Europea va adoptar una proposta de Reglament sobre les noves formes integrades, per recollir i utilitzar les dades de les enquestes socials per tal de millorar la presa de política de suport a la política general i social en particular.

Una base d'evidències més sòlides en termes d'indicadors socials millorarà l'anàlisi de l'evolució social i contribuir a una socials triple A per a Europa.

Com va dir la comissària d’Ocupació, Afers Socials, Habilitats i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, també responsable d’Estadística Europea (EUROSTAT): "Avui fem un pas important per modernitzar les estadístiques socials. Tot i això no es tracta de xifres, sinó de persones. Bones polítiques Comenceu amb bones dades. Necessitem la informació més precisa en l’àmbit social. Necessitem dades més actualitzades i les rebem més ràpidament per dissenyar polítiques socials que corresponguin a les necessitats reals dels ciutadans a Europa actualment. La proposta d’avui és un altre exemple de com aquesta Comissió posa la dimensió social al centre de la seva agenda ".

El Reglament marc proposat permetrà que les dades que es publicaran més ràpid, ja que redueix els terminis de transmissió en un nombre d'àrees. També augmentarà la comparabilitat i la coherència de les estadístiques socials de la UE, en reunir a set enquestes de llars existents que es duen a terme actualment a la UE i l'harmonització de les variables que són comuns a dues o més enquestes. Això, a més, facilitar l'anàlisi conjunta dels fenòmens socials, basat en nous mètodes d'estudi. Finalment, establirem un conjunt de dades més rica i àmplia a la nostra disposició, gràcies a la utilització d'enfocaments i mètodes innovadors per les autoritats nacionals d'estadística i la combinació de dades de diverses fonts.

Fons

Aquesta iniciativa forma part d'un important programa per a la modernització de les estadístiques socials dutes a terme en estreta cooperació amb els Estats membres. S'ocupa de les majors reptes en aquest àmbit de les estadístiques, que inclouen la ràpida innovació en les metodologies i els usos de la informàtica, la disponibilitat de noves fonts de dades, les noves necessitats i expectatives dels usuaris de les dades, així com la contínua pressió sobre els recursos disponibles. També donarà suport a la planejada Pilar Europeu de Drets Socials que requereix una base d’evidència sòlida en temes com les desigualtats, les competències, l’accés a l’ocupació per a tothom i les despeses de protecció social, tot això s’hauria de descriure millor amb estadístiques sòlides i oportunes. Aquesta iniciativa també forma part del programa Regulatory Fitness and Performance Program (REFIT) i té com a objectiu racionalitzar les estadístiques socials europees recopilades de mostres i fer el procés de recollida de dades més eficient i la producció estadística més rellevant.

Iniciatives similars s'estan desenvolupant en altres àmbits de les estadístiques, com les estadístiques comercials i agrícoles.

anunci

Set enquestes de llars estan dirigits amb aquest Reglament marc: la Enquesta de població activa (EPA), Les estadístiques comunitàries sobre la renda i les condicions de vida (EU-SILC), El Enquesta sobre l'educació d'adults (AES), El Health Interview Survey Europea (EHIS), El Enquesta sobre Tecnologies de la Comunicació (TIC) a les llars l'ús de la Informació i Comunicació (TIC-HH), El Enquesta de Pressupostos Familiars (EPF) i la Enquesta sobre la utilització harmonitzada hora d'Europa (HETUS).

També cal assenyalar que aquesta iniciativa reduirà els costos per als Estats membres que participen en la realització d'enquestes per mostreig i la càrrega dels residents de la UE que responen a ells.

La Comissió té per objecte aplicar gradualment el Reglament marc partir d'2019.

La proposta és el resultat d'àmplies consultes amb totes les parts interessades: els productors de dades, proveïdors de dades i usuaris de dades. Els resultats de la consulta es resumeixen en una avaluació d'impacte públicament disponible aquí.

El Sistema Estadístic Europeu (SEE) produeix les dades estadístiques que s’utilitzen per avaluar el rendiment dels Estats membres en el context del semestre europeu, per controlar els objectius clau d’Europa 2020, per implementar molts marcs d’avaluació de la Comissió sobre l’ocupació i els desenvolupaments socials i per preparar el camí per a una visió estratègica futura per a Europa més enllà d’Europa 2020. A més, les prioritats polítiques de la Unió requereixen bones eines d’anàlisi i seguiment en els camps de l’ocupació, el creixement i la inversió, el mercat únic digital, una Unió Monetària Europea (UEM) més profunda i més justa, migració, mercat intern, energia unió i clima.

Amb els anys, la SEE ha establert eines avançades per a proporcionar estadístiques millorades i comparables per a una millor formulació de polítiques a nivell europeu i en els Estats membres. No obstant això, el SEE s'enfronta cada vegada amb una creixent necessitat d'informació estadística per a l'anàlisi, la investigació i la formulació de polítiques. A més, les dades estadístiques de continuar complint amb els alts estàndards de qualitat de les estadístiques oficials, incloent la puntualitat.

Estadístiques socials estan cobrint una àmplia gamma de dominis (demografia, ocupació, ingrés i consum, benestar i qualitat de vida, educació, salut, etc.) i que es prenen a partir d'una varietat de fonts (dades sobre les persones i les famílies recullen a nivell individual el nivell de les mostres, censos de població, dades administratives agregats i les dades de les empreses). Tots aquests aspectes estan sent analitzats de manera coherent en el marc del programa de modernització de les estadístiques socials. El Reglament marc proposat actual és un important pas endavant en la modernització de les estadístiques socials sobretot en termes de dades de l'enquesta social.

Més informació

Vegeu també MEMO / 16 / 2868
Per més informació sobre Eurostat
Seguir Eurostat a Twitter
Pàgina d'inici del Comissari Thyssen   

Seguiu Marianne Thyssen a Facebook i twitter
Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Preguntes i Respostes: cap a millors estadístiques socials de l'Europa social

Comparteix aquest article:

Tendències