Connecteu-vos amb nosaltres

EU

L'ABC de la #EuropeanParliament

COMPARTIR:

publicat

on

 20150401PHT40052_original
ABC-parliament-EN.jpg Els diputats europeus actuen com a veu de més d’un milió d’Europeanos a nivell de la UE, però, com funcionen i com s’organitzen al Parlament Europeu? Mireu això infografia actualitzada alguns fets bàsics sobre el Parlament.
El Parlament Europeu és l'únic organisme de la UE elegit directament i una de les assemblees democràtiques més grans del món. Els seus membres de 751 són elegits un cop cada cinc anys pels votants de tots els països de la UE de 28.
Els grups polítics

els eurodiputats s’organitzen en grups polítics transnacionals, cadascun format per membres de diferents països però amb conviccions polítiques similars. Actualment hi ha vuit grups al Parlament Europeu.

Els grups són fonamentals per al treball del Parlament, ja que són clau per construir majories de vot en la legislació, el pressupost i altres qüestions. Estableixen l'agenda parlamentària i juguen el paper decisiu en l'elecció del president del Parlament i d'altres càrrecs destacats.

comitès

Actualment, el Parlament compta amb 20 comitès, dos subcomissions (és a dir, de drets humans i de seguretat i defensa) i dos comissions d’investigació investigar les revelacions en els diaris de Panamà i com es mesuren les emissions a la indústria automobilística. Els comitès d’investigació són temporals i treballen en qüestions específiques en un termini determinat.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències