Connecteu-vos amb nosaltres

EU

legisladors britànics que permeten examinar la #ExecutivePay i governabilitat

COMPARTIR:

publicat

on

Els legisladors britànics van mantenir la pressió sobre les grans empreses criticades per haver incrementat els salaris de primer nivell, tot i que no van recompensar els seus treballadors el divendres amb el llançament d'una investigació sobre la remuneració dels executius i el govern corporatiu. escriu costes Pitas.

La primera ministra Theresa May ha denunciat com a irracional i insalubre el buit entre les quantitats pagades als patrons i les que paguen al treballador mitjà, que han promès millor alinear els incentius amb els interessos a llarg termini de les empreses.

En un discurs previ a convertir-se en primer ministre, també va suggerir que els vots dels accionistes sobre la retribució corporativa fossin vinculants i va recolzar la publicació de la proporció entre la retribució d'un conseller delegat i la del treballador mitjà de l'empresa.

Tot i que les conclusions del Comitè d’Innovació i Habilitats Empresarials del Parlament no són vinculants per al govern, podrien augmentar la pressió pública per obtenir normes més estrictes sobre les millors empreses.

"Hem de tornar a mirar les lleis que regeixen els negocis i com es fan complir", va dir el president Iain Wright.

"Tot i que hi ha hagut algunes accions recents dels accionistes contra aquests paquets salarials cada vegada més grans, podem tenir confiança que el marc actual per controlar la remuneració funciona?"

El país ha experimentat un ressorgiment de l’activisme dels inversors durant l’últim any, amb diversos caps de FTSE 100 que van criticar a les reunions generals anuals el fet de tenir ofertes de pagament més grans en un moment de feble creixement econòmic.

anunci

El salari mitjà dels caps del FTSE 100 britànic va augmentar més d’un 10% el 2015 fins a una mitjana de 5.5 milions de lliures (7 milions de dòlars), cosa que significa que ara els executius guanyen 140 vegades més que els seus empleats de mitjana, segons una enquesta publicada a l’agost.

La comissió analitzarà si la remuneració dels executius hauria de tenir en compte el rendiment a llarg termini de les empreses i la possibilitat de representació dels treballadors a les juntes.

Els legisladors també estudiaran maneres d’augmentar el nombre de dones en càrrecs executius, amb una investigació recent que suggereix que la majoria de les empreses més grans del Regne Unit no aconsegueixen l’objectiu que el 25% dels executius siguin dones.

($ 1 0.7571 = £)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències