Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Novena #EuroLat Ple: migració, el comerç i la investigació

COMPARTIR:

publicat

on

eurolat_logoLa gestió dels fluxos migratoris globals, les relacions comercials entre la UE i els països llatinoamericans, i entre les dues regions i la Xina, a més de la creació d'un espai comú d'investigació de la UE-CELAC, seran els elements clau de l'ordre del dia a la novena sessió plenària de l’euro. Assemblea Parlamentària Llatinoamericana (Eurolat) la propera setmana a Montevideo (Uruguai).

Els 150 membres d'Eurolat estan convidats a reunir-se del 19 al 22 de setembre al 'Palacio Legislativo' del Parlament de l'Uruguai, on debatran i aprovaran sis resolucions redactades per les comissions d'Afers Polítics, Afers Econòmics, Afers Socials, Desenvolupament Sostenible, i el Grup de Treball sobre Migracions.

A l’ordre del dia també es tracta de combatre el crim organitzat i el terrorisme, el finançament dels partits polítics, el desenvolupament de l’agenda digital comuna entre la UE i Amèrica Llatina i el Carib, la responsabilitat social de les empreses, la lluita contra el treball informal i no declarat i els reptes i oportunitats del gas d'esquist. També hi haurà reunions amb representants de la societat civil i del Fòrum Euro-Llatinoamericà de les Dones.

La delegació europea estarà encapçalada pel vicepresident del Parlament Antonio Tajani (PPE, IT) i el president del component europeu de l'Assemblea, Ramón Jáuregui (S&D, ES).

Per al costat llatinoamericà, el copresident Roberto Requião (Brasil), el president interí de l'Uruguai, el senador Raúl Sendic, el president de Parlasur Jorge Taiana (Argentina) i el president actuant del Senat uruguaià, Lucia Topolansky, també hi assistiran.

Conferència de premsa

Dimarts, setembre de 20, 12h30 (després de la inauguració de la sessió plenària) - copresidents Ramón JÁUREGUI i Roberto REQUIÃO.

anunci

Fons

L'Assemblea Parlamentària Euro-Iberoamericana (EuroLat) és la institució parlamentària de l'Associació Estratègica Biregional establerta el juny de 1999 en el context de la Cimera UE-CELAC (entre la Unió Europea-Amèrica Llatina i el Carib). EuroLat es va crear a 2006. Es reuneix en sessió plenària un cop l'any.

EuroLat és una assemblea parlamentària multilateral composta per 150 membres, 75 del Parlament Europeu i 75 d'Amèrica Llatina, inclosos Parlatino (Parlament d'Amèrica Llatina), Parlandino (Parlament Andí), Parlacen (Parlament d'Amèrica Central) i Parlasur (Parlament del Mercosur). Els congressos mexicans i xilens també estan representats a través de les comissions parlamentàries mixtes UE / Mèxic i UE / Xile.

Més informació

Comparteix aquest article:

Tendències