#Brexit: CEO brunzit amb confiança, però 'amb cautela la planificació de contingència'

uk-treasury-we-have-no-brexit-contingent-plan-no és la nostra-feinaMalgrat votar en gran mesura per romandre a la UE, el vot del Brexit no ha atenuat la confiança a curt o llarg termini dels CEO del Regne Unit. No obstant això, ha plantejat un signe d'interrogació sobre la capacitat de fer negocis del Regne Unit i, en conseqüència, molts, com a part de la planificació de contingències responsable, estan considerant la possibilitat de traslladar les operacions o la seu, segons la primera enquesta de KPMG '100 UK CEOs'.

L’enquesta dels consellers delegats d’empreses amb ingressos oscil·lava entre £ 100 milions i £ 1 milió i va trobar que, tant a curt termini (el proper any) com a mitjà termini (els pròxims tres anys), la majoria confia en el creixement futur de el país, l’economia global i els seus propis negocis. No obstant això, més de la meitat creuen que la capacitat del Regne Unit per fer negocis efectius es veurà obstaculitzada després de sortir de la UE.

El president de KPMG, UK, Collins, va dir: "La nostra investigació ha posat de manifest un missatge realment positiu per a l'economia del Regne Unit. Vam fer una comprovació de la temperatura de les opinions dels consellers delegats de 100 d'una àmplia gamma d’empreses i hem trobat que confien en les seves perspectives de creixement per al futur i del Regne Unit: una confiança reforçada en els últims dies per una sèrie d’indicadors econòmics importants. No obstant això, aquesta confiança no es desfà. Els directors generals reaccionen davant la incertesa dominant amb la planificació de contingències.

"En el nostre propi treball, hem vist clients internacionals que havien estat considerant basar la seu europea al Regne Unit, i opten per Irlanda en canvi. La nostra darrera anàlisi mostra que les empreses britàniques podrien exagerar aquest efecte. La planificació de contingència és precisament això, una forma d’assegurança, però no ha de convertir-se en "pla A". El fet de traslladar les seus a l'estranger és radical i és notícia, però les empreses podrien començar a canviar les seves operacions a l'estranger amb poca atenció pública.

"Ho sentim una i altra vegada que el negoci necessita certesa. Els responsables polítics haurien de preocupar-se realment per la lixiviació dels negocis britànics a l'estranger i haurien de relacionar-se amb les empreses amb la màxima anticipació per comprendre quines garanties poden oferir i fer un seguiment estricte de qualsevol canvi en l'estranger. Igualment, les empreses haurien de compartir les seves experiències sobre el terreny per convocar una veu unificada al govern ".

La majoria dels consellers delegats considera que una divisió en la societat entre el "gran negoci" i el públic en general va contribuir al resultat del referèndum de la UE, incloent més d'un terç que ho creia "en gran mesura". De la mateixa manera, una proporció elevada considera que la gran empresa britànica té la responsabilitat de restablir la confiança i la comunicació amb el públic en general, després del vot del referèndum.

Collins va dir: "La reparació de la confiança necessita temps, però és positiu que el conseller delegat conegui el tema i la voluntat de canviar és alt. La majoria dels consellers delegats van votar per romandre a la UE i el resultat del referèndum va ser un xoc. Una ruptura amb la UE podria obligar els líders empresarials del Regne Unit a avaluar de nou el seu contracte amb les persones que donen feina i amb la societat en general. "

Sobre l’enquesta de KPMG al CEO de Regne Unit

L'enquesta va entrevistar els directors generals de 100 Regne Unit amb vendes anuals d'almenys £ 100m i, com a mínim, empleats de 500, durant quatre setmanes des de mitjans de juliol 2016: un mes després que el Regne Unit votés per abandonar la UE.

Quant a KPMG

KPMG LLP, una societat de responsabilitat limitada del Regne Unit, opera des de les oficines 22 a tot el Regne Unit amb aproximadament socis i personal de 12,000. L'empresa britànica va registrar un ingrés de £ 1.96bn durant l'exercici que va acabar el setembre de 2015. KPMG és una xarxa global d'empreses professionals que ofereixen serveis d'auditoria, fiscalitat i assessorament. Opera a països de 155 i té professionals de 174,000 que treballen en firmes membres de tot el món. Les firmes membres independents de la xarxa KPMG estan afiliades a KPMG International Cooperative (KPMG International), una entitat suïssa. Cada empresa KPMG és una entitat jurídicament diferent i separada i es descriu com a tal.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, Negocis, EU, UK

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *