Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

#Brexit Liam Fox diu que el Regne Unit es convertirà en el líder mundial de lliure comerç, un cop fora de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

liam-fox-579705En un discurs a l'Ajuntament de Manchester, el secretari de Comerç Internacional del Regne Unit, Liam Fox (A la foto) va exposar les seves opinions sobre el futur del lliure comerç. El discurs implica que Fox preveu que el Regne Unit abandoni la unió duanera i busqui un escó a l'OMC, dient que el Regne Unit en els "darrers anys" ha optat per ser representat per la UE a l'OMC.
Fox diu que creu que el Regne Unit està en una posició privilegiada per convertir-se en un líder mundial en el lliure comerç a causa de la "decisió valenta i històrica" ​​del poble britànic d'abandonar la Unió Europea.
Irònicament, Fox cita l'èxit de la UE-Corea com un exemple dels beneficis del lliure comerç, que significa "milions de nous clients potencials".
L'acord de lliure comerç (TLC) UE/Corea, que va entrar en vigor el juliol de 2011, n'és només un exemple. L'any anterior a l'acord de TLC, el Regne Unit va vendre poc més de 2,000 cotxes a Corea del Sud.
El 2014 aquesta xifra va arribar a més de 13,000.

Discurs pronunciat per Liam Fox a l'Ajuntament de Manchester el 29 de setembre de 2016

Va ser fa 240 anys, el 9 de març de 1776, que Adam Smith va publicar el Riquesa de les nacions.

Va establir els principis per al món emergent del comerç global, però les seves lliçons són igual d'actuals.

Smith tenia una visió del que el comerç podia produir en termes de prosperitat i oportunitat, una visió que va ser revolucionària en el seu temps.

Encara ens recorda que l'element essencial d'un sistema comercial reeixit és el benefici mutu.

“No és”, va escriure, “des de la benevolencia del carnisser, el cerveser o el forner que esperem el nostre sopar, sinó des del seu respecte al seu propi interès”.

Encara que els principis del lliure comerç són avui els mateixos que els exposats per Smith al segle XVIII, l'entorn comercial ha canviat més enllà del reconeixement.

anunci

Avui, estem a la vora d'una capacitat sense precedents per alliberar el comerç mundial en benefici de tot el nostre planeta amb els avenços tecnològics que eliminen les barreres del temps i la distància.

Potser és l'inici del que podria anomenar "món comercial post-geografia" on estem molt menys restringits a haver de trobar socis que ens estiguin físicament a prop.

És un temps estimulant, empoderador i alliberador, però aquest futur brillant s'està enfosquint per les ombres del proteccionisme i la reducció. La història ens ensenya que aquestes tendències no són un bon auguri per al futur.

Per tant, els que creiem apassionadament en el cas de l'obertura i el lliure comerç tenim una missió clara.

Per tenir èxit en aquesta gran tasca hem de tornar als primers principis.

Vull refer el cas intel·lectual i filosòfic del lliure comerç perquè crec que els arguments són aclaparadors.

A aquestes costes ho sabem millor que la majoria perquè la nostra nació s'hi va construir, ajudant-nos a estendre la nostra influència per tot el món exportant no només béns sinó idees de comerç, llei i llibertat.

En els últims temps ha sustentat les institucions multilaterals, les regles i les aliances que van ajudar a reconstruir l'Europa de la postguerra i el món més enllà.

Va ajudar a introduir la caiguda del comunisme i l'enderrocament del Teló de Ferro; i ha facilitat 70 anys de prosperitat global, augmentant el nivell de vida de centenars de milions de persones a tot el món.

Els seus crítics moderns farien bé avaluar els fracassos devastadors dels models econòmics alternatius al llarg de la història i comparar-los amb l'èxit recent aconseguit per països com la Xina, l'Índia o el Vietnam.

El meu missatge d'avui és senzill: el lliure comerç ha transformat i continuarà transformant el món per a millor, i el Regne Unit té una oportunitat d'or per forjar-nos un nou paper al món, que posi el poble britànic en primer lloc.

El cas del lliure comerç

El comerç lliure i just és fonamental per a la prosperitat del Regne Unit i de l'economia mundial.

El nostre comerç amb el món equival a més de la meitat dels nostres ingressos nacionals. El lliure comerç és un important creador d'ocupació, augmenta els nostres paquets salarials i ens ha permès gaudir del nivell de vida més alt de la història.

Més comerç significa més ingressos fiscals per a l'Hisenda, que després podem invertir en la nostra infraestructura, seguretat i serveis públics, creant societats més fortes i segures.

Adam Smith va argumentar que és un dret moral que la gent compri el que vulgui als qui els ho venen més barat.

La idea que els governs haurien de restringir el dret dels individus a intercanviar el seu treball dur per béns i serveis a un preu acordat en un mercat obert és una de les infraccions més greus de la llibertat personal que puc pensar.

A poca distància d'aquí hi ha el Manchester Free Trade Hall: construït per commemorar la derogació de les lleis de blat de moro el 1846.

Simbolitza un punt divisori en la relació del nostre país amb el lliure comerç.

És especialment commovedor per a un polític conservador, per la decisió atrevida i de principis dels conservadors, com Sir Robert Peel, d'assumir el poder dels productors rics inicialment va trencar el meu partit, però els beneficis que va produir finalment van permetre que el partit conservador britànic es convertís. el partit polític amb més èxit del món lliure.

Les lleis del blat de moro van mantenir artificialment alts els preus dels articles bàsics com el pa per protegir els terratinents rics de la competència estrangera.

Aquests aranzels afecten més els treballadors corrents i, amb raó, ho van veure com un intent injust de preservar la riquesa d'una minoria privilegiada a costa d'una majoria cada cop més afamada.

Els ecos d'aquesta lluita èpica ressonen als passadissos de la història i van canviar el rumb de la nostra nació.

Avui, com aleshores, posant el consumidor en primer lloc, el lliure comerç ha estat un dels grans impulsors de la nostra societat assegurant que més persones puguin accedir a més béns a més valor, fent que els seus ingressos van més enllà.

Al llarg del segle XX, les noves i emocionants tecnologies s'han fet cada cop més disponibles per a una base de consumidors cada cop més àmplia.

No només els preus dels cotxes s'han reduït a la meitat i els articles elèctrics per a la llar, abans de luxe, s'han abaratit cada cop més, sinó que qui s'hauria imaginat que el maó amb una antena que acostumàm a anomenar telèfons mòbils als anys 1980, amb un preu inicial de gairebé 4,000 dòlars, es convertiria en les meravelles tecnològiques gairebé universals que avui portem amb nosaltres.

El lliure comerç obliga les empreses a innovar per competir i inculca una bona dosi d'incertesa competitiva al mercat, cosa que significa que nosaltres, els consumidors, ens beneficiem de productes de millor qualitat i en constant evolució.

És interessant, per exemple, reflexionar sobre si Apple tindria la ment d'innovar al seu ritme actual si Samsung i Microsoft no estiguessin respirant pel seu coll.

El lliure comerç també permet que els mercats s'especialitzin en la producció de béns on tenen la major eficiència.

Una visita a un supermercat local no revelarà gaire vi escocès o whisky francès, testimoni de la previsió d'Adam Smith.

Aquest procés d'especialització fa que la producció global augmenta i, en definitiva, paguem menys a les caixes pels productes que realment volem.

Però el benefici es pot aplicar tant a les empreses com als clients.

El lliure comerç obre nous mercats, la qual cosa significa milions de nous clients potencials.

Tractat de lliure comerç UE/Corea (TLC), que va entrar en vigor el juliol de 2011, n'és només un exemple.

L'any anterior al TLC Es va acordar que el Regne Unit va vendre poc més de 2,000 cotxes a Corea del Sud.

El 2014 aquesta xifra va superar els 13,000.

El lliure comerç també permet a les empreses beneficiar-se de la transmissió d'idees, coneixements, talent i tecnologia a través de fronteres.

Estic segur que la inversió de Tata al sector de l'automòbil del Regne Unit beneficia a la indústria local de l'automòbil índia, de la mateixa manera que la inversió del Regne Unit al sector químic indi permet que les nostres empreses farmacèutiques utilitzin noves tècniques.

Aquesta és la gloriosa alegria del lliure comerç: no és un joc de suma zero, realment pot guanyar-guanyar.

I aquí al nord-oest, em recordo que el lliure comerç beneficia tant a les regions com a les nacions.

Les exportacions de béns en aquesta regió van ser de 25 milions de lliures l'any passat; era una xifra més gran que la d'Escòcia o Gal·les.

Aquest matí he tingut el privilegi de visitar EDM Ltd, una empresa líder del nord-oest de 200 empleats que subministra simuladors d'entrenament als mercats de l'aviació civil i la defensa, amb una facturació anual de 22 milions de lliures esterlines.

Avui, la companyia ha anunciat que està en procés de finalitzar una sèrie de noves comandes, inclòs un nou contracte de 2 milions de lliures esterlines amb Delta Airlines.

Un gran exemple de com el lliure comerç dóna suport a les persones i llocs locals alhora que construeix la riquesa nacional.

Els beneficis per a Gran Bretanya d'aquest enfocament del comerç global es poden notar molt més enllà de la prosperitat i la diversitat que trobem al nostre propi pati.

Ajuda a garantir que estem prou aptes econòmicament per poder fer front a alguns dels reptes globals més grans actuals: el terrorisme, la pobresa, el canvi climàtic i un sistema financer mundial cada cop més volàtil i interdependent.

Qualsevol economista que valgui la pena pot veure que el lliure comerç ha estat un dels alliberadors més potents dels pobres del món.

El 1993, al voltant del 45% de la població de l'Índia es trobava per sota del llindar de pobresa; el 2011 era del 22%, i no és casualitat que en el període intermedi l'Índia va adoptar la globalització i va començar a liberalitzar la seva economia.

Pregunteu-vos si hi ha hagut un emancipador dels pobres del món més gran que el lliure comerç.

Tampoc no és casualitat que la majoria de les economies de mercat més grans del món es troben també entre les nacions militars més grans i poderoses del món.

Aquests països no només aprecien la necessitat d'un entorn comercial global segur i estable, sinó que els beneficis d'un sistema de comerç obert els permeten guanyar els diners necessaris per donar suport als mitjans per proporcionar aquesta seguretat.

Si voleu veure els resultats contrastats de les economies obertes i tancades, mireu a la península de Corea.

El 1945, Corea del Nord i Corea del Sud van començar des d'una base molt semblant, però mentre Corea del Sud va adoptar el comerç obert i els mercats lliures, Pyongyang es va girar cap a dins amb les tràgiques conseqüències per als seus ciutadans que veiem fins avui.

Seül es troba ara al cor d'una economia pròspera i d'una democràcia dinàmica on la llibertat i la prosperitat es comparteixen entre tota la seva gent.

No hauria d'estranyar que, mentre que més del 80% dels sud-coreans tenen accés a Internet, menys del 0.1% dels nord-coreans gaudeixen del mateix.

Més tràgicament, hi ha una discrepància de més de 10 anys en l'esperança de vida dels que estan al nord i al sud de la zona desmilitaritzada.

Perquè el premi del lliure comerç es pot mesurar no només en termes econòmics sinó també en termes humans.

Hi ha una raó per la qual aquells que volen disminuir les llibertats polítiques intenten tenir economies tancades perquè saben que, especialment en l'era de la revolució tècnica que és Internet i les xarxes socials, els mercats oberts arrasaran per potenciar i liberalitzar les idees.

Solia dir-se que els líders de la línia dura de la revolució iraniana estaven molt més preocupats per l'impacte de McDonald's que el Mossad i probablement hi ha més que un gra de veritat.

L'amenaça del proteccionisme creixent

Malgrat tots els beneficis i precedents històrics, les veus del proteccionisme segueixen creixent.

Però, per què s'ha produït aquesta reducció? Part del motiu és que, en alguns casos, els avenços en la prosperitat global no s'han compartit per igual.

Els ressons del debat sobre les lleis del blat de moro es poden sentir en molts d'aquests arguments.

Certament, les economies desenvolupades han d'assegurar-se que els beneficis d'un sistema de comerç obert no els sentin només els pocs privilegiats, però potser una part del ressentiment rau en el fet que sempre és més fàcil identificar els perdedors en un entorn de lliure comerç que no pas. és trobar els guanyadors.

Els sectors econòmics que no poden fer front a la competència són molt més fàcils d'identificar que l'augment general de la prosperitat que tendeix a compartir-se entre el conjunt de la població, que és capaç d'accedir a un ventall més gran de béns i serveis a preus més baixos com a conseqüència de la globalització. competició.

El deure dels líders polítics hauria de ser explicar aquests processos en lloc de cedir als instints proteccionistes a curt termini; perquè aquest comportament, tot i que pot comportar el seu propi guany polític a curt termini, és probable que es compri a costa del bé general.

Al mateix temps, hem de ser sensibles al fet que molta gent està preocupada pel ritme i l'escala de la globalització.

Se senten insegurs i no estan convençuts que més canvis econòmics i internacionals els beneficiaran.

És una inseguretat que es fusiona i que s'alimenta de diversos factors: les noves tecnologies que amenacen les indústries de llarga trajectòria; l'impacte social i econòmic dels alts nivells d'immigració i la por que el comerç internacional signifiqui l'exportació de llocs de treball i la incapacitat per competir.

El canvi és inquietant, així que hem de demostrar que entenem que el govern té un paper a jugar en equipar el país per al canvi.

Per exemple, millorant la força de treball i millorant tant la nostra infraestructura física com la digital, alhora que estem compromesos a mitigar els efectes per als més desfavorits.

Si no ho fem, els arguments contra la globalització i el lliure comerç donaran lloc a una reducció proteccionista amb conseqüències econòmiques perjudicials que hauran de suportar les generacions futures.

Podem començar per dissipar alguns mites populars sobre com el comerç obert afecta els treballadors.

Un bon exemple és el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (TLC), que es va signar el 1992 sota el president Bush i va entrar en vigor sota el president Clinton.

El discurs públic ha tendit a ser negatiu i centrat en la pèrdua potencial de llocs de treball en la indústria manufacturera.

No obstant això, un estudi de 2015 per a l'Oficina Nacional d'Investigació Econòmica va trobar que el comerç intra-bloc va augmentar un 41% per als EUA després de TLC es va acordar.

L'oficina del representant comercial nord-americà diu que el comerç nord-americà amb Canadà i Mèxic dóna suport a més de 140,000 petites i mitjanes empreses i un informe de 2014 per al Peterson Institute for International Economics estima que 17 milions de llocs de treball es van afegir a l'economia nord-americana en els set anys següents. TLCla promulgació.

A partir de l'augment de les exportacions nord-americanes a Mèxic entre el 2009 i el 2013, els autors van trobar que al voltant de 188,000 nous llocs de treball als Estats Units a l'any eren recolzats per un augment de les vendes a Mèxic, que de mitjana estaven millor pagats que els llocs de treball perduts per les importacions.

Quan hi ha reptes per a sectors de la nostra economia, hem de respondre amb idees i polítiques audaces.

Hem d'assegurar-nos que les forces de la globalització no deixin enrere la gent assegurant-nos que els fruits del nostre èxit es destinin a les inversions adequades: en infraestructures, formació i habilitats, de manera que els beneficis del comerç ajudin a construir una economia més justa que funcioni per a tots. , no només uns pocs privilegiats.

Les batalles que van donar lloc a la construcció del Manchester Free Trade Hall s'han de lluitar i rebatre constantment.

Hem de ser enèrgics a l'hora d'explicar els beneficis que ofereix un sistema de comerç lliure i obert.

La competència condueix a la innovació i és la innovació la que impulsa el progrés.

Els qui promouen les alternatives han de ser honestos sobre les seves conseqüències.

Les barreres al comerç augmenten els preus i disminueixen el poder adquisitiu.

La terrible veritat sobre el proteccionisme és que, tot i que pot ser un guanyador de vots a curt termini o apuntalar temporalment les indústries fallides, sempre són els consumidors i sovint els més pobres de la societat els que finalment perden.

No obstant això, no es tracta d'argumentar que mai calen mesures temporals o que no hem de prendre mesures contra mesures antimercat, com ara el dúmping, quan la nostra pròpia indústria està amenaçada per un comportament no competitiu.

I els que col·laboran amb el mite que el lliure comerç és sinònim de reducció dels estàndards estan simplement equivocats.

Per exemple, l'Acord de Béns Ambientals, que és un acord comercial plurilateral que té com a objectiu eliminar els aranzels sobre béns respectuosos amb el medi ambient, com les plaques solars, s'està negociant actualment a través del OMC.

I més d'1.5 milions d'agricultors i treballadors formen part ara d'organitzacions de productors certificades de Comerç Just, que asseguren que reben un preu just pels seus productes.

Lluny de ser una cursa cap a baix, el lliure comerç sovint és una escala cap a dalt.

És un fet trist, però, que la proliferació de mesures proteccionistes hagi estat sovint dels mateixos països que haurien de ser els partidaris més ardents del lliure comerç.

La més recent OMC els informes mostren una acceleració de les tendències proteccionistes des de la recessió del 2008, amb el G20 entre els principals culpables.

Tot i que algunes d'aquestes mesures es poden explicar mitjançant la lluita contra la competència deslleial, com ara el dumping, si volem veure un món de comerç més obert, les economies més grans han de donar exemple.

Mentre que el OMC ha estat la base del sistema de comerç internacional, recolzant les regles comercials fonamentals i proporcionant els mitjans a través dels quals es poden fer complir, la seva eficàcia es pot veure obstaculitzada per haver de satisfer 164 membres individuals.

Però això no hauria de ser una excusa perquè els membres abandonin les ambicions globals.

El Regne Unit, al cap i a la fi, va ser un artífex clau de l'Acord General sobre Aranzels i Comerç que més tard es va convertir en el OMC – i treballarem dins del OMC per basar-se en el seu treball reeixit per eliminar la burocracia a través de les fronteres, eliminar gradualment els subsidis a l'exportació distorsionants i eliminar els aranzels per valor de bilions de dòlars.

No obstant això, quan el progrés s'ha estancat a nivell multilateral, el Regne Unit ha d'estar disposat a buscar acords plurilaterals i bilaterals més personalitzats per garantir que el mercat global segueixi sent just i lliure.

No podem permetre que les persones que no volen aprofitar els beneficis del lliure comerç dificulten el progrés en qüestions importants per a la resta, com ara l'eradicació de barreres no aranzelàries en els serveis, la propietat digital o intel·lectual.

Si altres nacions es queden enrere, aleshores el Regne Unit liderarà feliçment la càrrega pel lliure comerç mundial.

Agruparem coalicions de voluntaris que comparteixen la creença que un món de comerç més obert i lliure és el que oferirà el futur econòmic més brillant als nostres ciutadans.

El Regne Unit és membre de ple dret i fundador de la OMC, tot i que hem optat per estar representats per la UE els darrers anys.

A mesura que establim la nostra posició independent després del Brexit, portarem l'estàndard del comerç lliure i obert com a distintiu d'honor.

Regne Unit a l'avantguarda del comerç mundial

De cara al futur, hem de ser confiats i optimistes sobre el que es pot aconseguir.

La influència global de la qual gaudeix avui Gran Bretanya es deu en gran part a la nostra orgullosa història comercial, una història plena d'innovació i esforç.

Fa 250 anys vam ser pioners en les xarxes de canals i vam inventar els ferrocarrils per poder traslladar mercaderies més ràpidament que mai.

Les màquines de vapor van transformar la indústria tèxtil i van provocar el creixement expansiu de les nostres grans ciutats del nord.

Érem, senzillament, el taller del món.

Una petita illa situada a la vora d'Europa es va convertir en la nació comercial més gran i poderosa del món.

Més recentment, com a membres de la Unió Europea, hem jugat un paper important a l'hora de garantir que el mercat únic segueixi obert al comerç, defensant la seva expansió cap a una economia digital i serveis més grans.

Continuarem fomentant aquesta liberalització mentre siguem membres de la UE i després de la nostra sortida.

A través de l' OMC el Regne Unit ha ajudat a impulsar l'Acord de Facilitació del Comerç que, un cop implementat, podria afegir més de 70 milions de lliures a l'economia mundial anualment, dels quals 1 milions arribaran al Regne Unit.

Com a nou independentista OMC membre fora de la UE, continuarem lluitant per la liberalització del comerç, així com per ajudar els mercats en desenvolupament a comerciar per sortir de la pobresa donant-los un accés preferent als nostres mercats.

Per al poble britànic, el comerç està al nostre ADN.

El que Napoleó va anomenar una "nació de botiguers" ha venut te a la Xina, vi a França i bumerangs a Austràlia.

Però el Regne Unit ha experimentat un deteriorament del rendiment comercial des del 2011, amb les nostres exportacions creixent més lentament que alguns dels nostres homòlegs del G7, com els Estats Units, Alemanya i França.

Malgrat el rendiment estel·lar dels nostres millors exportadors, és un fet trist que només l'11% de les empreses britàniques exporten qualsevol cosa més enllà de les nostres fronteres i el valor de les nostres exportacions està molt per sota del dels nostres veïns europeus.

Sabem per l'actuació dels nostres millors que podríem fer molt millor en general.

En termes bruts, la nostra exportació a PIB la ràtio només és del 27.3% en comparació amb la mitjana de la UE, excloent el Regne Unit, del 47.3%.

Fins i tot si prenem una estimació de valor afegit, encara estem endarrerits un 21% fins al 33.8%.

Tampoc podem deixar el nostre dèficit per compte corrent, que actualment se situa en un nivell rècord del 5.4%. PIB, que es tractarà en algun moment del futur.

La millora de la productivitat del Regne Unit ha de ser el centre d'això.

També hem de reequilibrar la nostra economia mitjançant el comerç d'una manera holística amb les exportacions, la inversió interna i la inversió a l'estranger.

Tanmateix, crec que el Regne Unit es troba en una posició privilegiada per convertir-se en un líder mundial en el lliure comerç a causa de la decisió valenta i històrica del poble britànic d'abandonar la Unió Europea.

Aquells que creuen que el referèndum va ser un signe que Gran Bretanya mirava cap a dins s'ho equivocaven completament: és l'inici del Gran Bretanya augmentant el seu compromís global.

Estem sortint de la UE, no sortim d'Europa i estem preparats per ocupar el nostre lloc en un entorn comercial globalitzat obert, liberal i competitiu.

La flexibilitat i l'agilitat seran claus per a l'èxit en l'era globalitzada on podrem comerciar en qualsevol moment amb qualsevol mercat que sigui funcionalment similar sense que hagi de ser geogràficament proper.

Som la cinquena economia més gran del món i ens trobem entre els 6 millors països del món com a lloc per fer negocis.

La nostra economia és forta amb un rècord d'ocupació. A mesura que avancem cap a la sortida de la UE, el lliure comerç jugarà un paper encara més important en la construcció d'una economia que funcioni per a tots.

I les capacitats existeixen a tot el Regne Unit.

Aquí, al nord-oest d'Anglaterra, un cotxe surt de la línia de producció a la planta de Halewood de JLR cada 80 segons, exportat a 170 mercats d'arreu del món.

West Midlands és l'única regió del Regne Unit que té un excedent comercial de mercaderies amb la Xina, i cada 2.5 segons un avió amb motor Rolls-Royce enlaira o aterra en algun lloc del món.

Aprofitarem tots aquests avantatges mentre busquem configurar un nou paper per al nostre país fora de la Unió Europea.

Estic encantat que sota el nostre nou govern, el comerç torni a ser el centre de l'agenda del govern.

Dos nous departaments han nascut amb l'únic propòsit d'assegurar-se que el Regne Unit faci un èxit de la nostra nova relació més enllà de la UE.

Treballarem a Whitehall amb el Tresor, l'Oficina d'Afers Exteriors i de la Commonwealth, el Departament de Desenvolupament Internacional i el nou Departament per a la Sortida de la UE per garantir que el Regne Unit no només surti sense problemes, sinó que estigui a l'avantguarda del comerç mundial quan ho fem.

Entenem que la globalització comporta els seus reptes i, com va dir la Primera Ministra en el seu discurs a l'Assemblea General de les Nacions Unides, el paper dels governs és mitigar qualsevol efecte negatiu per a la seva gent; però això mai pot ser una excusa per tornar a les pràctiques proteccionistes.

El lliure comerç ha transformat i continuarà transformant les nostres vides i enriquint les nostres societats.

El lliure comerç significa la llibertat de fer negocis, la llibertat d'escapar de la pobresa i la llibertat de relacionar-se amb el món i donar-li forma.

El poble britànic ens ha ofert una oportunitat gloriosa per restablir les nostres relacions comercials globals, situar-nos de nou al centre d'un món cada cop més interconnectat i construir una economia que funcioni per a tots.

És un repte on l'èxit comprarà prosperitat, estabilitat i seguretat, no només per al poble de Gran Bretanya, sinó allò que es pot compartir a tot el món.

Per això no fallarem.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències