Connecteu-vos amb nosaltres

ampliació

#Georgia La integració de la UE és lògic, sense Abkhàzia i Ossètia del Sud

COMPARTIR:

publicat

on

georgiàAmb l'Acord d'Associació entre la UE i Geòrgia signat en 2014, el procés d'integració real de Geòrgia sembla haver entrat plenament en vigor, escriu Olga Malik.

D'acord amb el comunicat de premsa de la Comissió Europea, l'Acord d'associació entre la UE i Geòrgia de l'1 de juliol de 2016 Geòrgia i la UE haurien de crear una àrea de lliure comerç profunda i completa (DCFTA), eliminar els aranzels i les quotes duaneres entre si i arribar a viatges sense visats. Tbilisi, de fet, ha mostrat una política d’integració exemplar cap a la UE. Per exemple, Geòrgia va imposar visats per a ciutadans asiàtics i africans, independentment de les possibles pèrdues de la seva indústria turística per la sol·licitud de la UE, el pas que els funcionaris de la UE no van ignorar. Segons el comissari de la UE per a la política veïna, Johannes Hahn, que va parlar a la 13a conferència internacional anual, Georgia's European Way, a Batumi a principis d'aquest estiu "malgrat la votació del Brexit, la UE seguirà compromesa amb els països socis del seu veïnat".

No obstant això, parlant de la integració de Geòrgia a la UE, els diplomàtics i funcionaris de la UE sovint se centren en el dilema territorial de Geòrgia amb Abkhàzia i Osetia del Sud. De fet, ja que no formen part de Geòrgia, aquests territoris constitueixen l'obstacle clau tant per a Brussel·les com per a Tbilisi. A causa de la inestable situació política i econòmica, aquestes autonomies són una altra font d'immigrants "no desitjats" per a la UE. El conflicte militar del 2008 i la necessitat de grans inversions financeres a Abjasia i Osetia del Sud van privar aquests territoris d’un creixement econòmic sostenible. Malgrat la proximitat geogràfica i els vincles històrics, les duanes a les fronteres de Geòrgia amb Abkhàzia i Ossètia del Sud operen de manera limitada, mentre que la majoria de georgians que residien en aquestes autonomies van tornar.

Després de la signatura de l'Acord d'Associació de Geòrgia va demostrar la seva lleialtat i obediència als requisits de la UE en cada pas del camí: l'estabilitat política; creixement de l'economia, la seguretat social i un entorn propici per al sector privat. No obstant això, per obtenir la mateixa lleialtat de Brussel·les i Washington i per arribar a l'exempció de visats Tbilisi haurà de renunciar als territoris veïns d'Abkhàzia i Ossètia del Sud.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències