Connecteu-vos amb nosaltres

Xipre

Els diputats tenen previst perllongar la recàrrega de fons de la UE per a projectes en #Greece i #Cyprus

COMPARTIR:

publicat

on

Parthenon-en-Acropolis-en-Atenes-GrèciaEls diputats del Comitè de Desenvolupament Regional van aprovar dimarts (10 d'octubre) els plans per prolongar un augment del 30% de la contribució de la UE als costos del projecte a Grècia fins al 11 de juny de l'any següent al final del seu programa d'ajust econòmic. Els eurodiputats també van aprovar una disposició especial per la qual la UE pagaria fins al 85% dels costos del projecte a Xipre fins que el període de programació actual finalitzi el 2020.

"L'objectiu de la proposta legislativa votada avui és ajudar els estats membres més afectats per la crisi financera i econòmica a continuar implementant els programes sobre el terreny", va dir la ponent i presidenta del Comitè de Desenvolupament Regional Iskra Mihaylova (ALDE, BG). La resolució legislativa va ser aprovada per 31 vots a favor i tres abstencions.

Prolongació de recàrregues per a països amb un programa d'ajust econòmic

Les "complements" a les contribucions de la UE, a més de la quota habitual de "cofinançament" de la UE (els mateixos estats membres de la UE paguen la resta) es van introduir per primera vegada el 2010. En el període de finançament 2007-2013, l'elegibilitat per a les recàrregues va acabar el el dia en què un estat membre va deixar de rebre ajuda financera en el marc del programa d'ajust econòmic. Per al període 2014-2020, el període d'elegibilitat s'ha alineat amb l'exercici comptable, que actualment va de l'1 de juliol al 30 de juny.
Els eurodiputats van acordar que els estats membres del programa haurien de continuar sent elegibles per a les recàrregues fins al 30 de juny de l'any següent a l'any natural en què deixin de rebre assistència financera en el marc d'un programa d'ajust econòmic. Grècia és l'únic país de la UE que actualment té un programa d'assistència financera, que finalitzarà l'agost de 2018.

Xipre: taxa de cofinançament del 85% fins al tancament dels programes 2014-2020

Els eurodiputats van votar a favor d'ampliar el període d'elegibilitat de Xipre per a l'augment de la taxa de cofinançament de la UE del 85% fins al tancament dels programes 2014-2020.

Xipre té l'estatus de "regió més desenvolupada" en l'actual política de cohesió de la UE i normalment rebria un cofinançament del 50% per als projectes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i els programes del Fons Social Europeu. Però atès que Xipre ha patit dificultats econòmiques i ha disminuït la inversió durant un llarg període, se li va concedir una taxa de cofinançament més alta del 85% entre l'1 de gener de 2014 i el 30 de juny de 2017.
Propers passos

anunci

La resolució legislativa es sotmetrà a votació del ple l'octubre II. El Consell va acordar el 21 de setembre adoptar la proposta de la Comissió sense esmenes.

Fons

Article 24 de la Reglament general El CPR permet a la Comissió augmentar els pagaments en el marc dels programes EIE (els anomenats complements) als països que estan passant dificultats econòmiques. A petició d'un estat membre, els pagaments intermedis es poden incrementar en 10 punts percentuals per sobre del tipus de cofinançament aplicable a cada prioritat per al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons Social Europeu (FSE) i el Fons de Cohesió o per a cada una de les prioritats. mesura per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). El complement no modifica les assignacions globals dels Fons Estructurals i d'Inversió Europeus el 2014-2020.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències