Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#SolidarityCities: Les ciutats que lliuren a la recepció i integració de refugiats

COMPARTIR:

publicat

on

20081110184011!EurociutatsLes ciutats reforcen la seva resposta a la situació dels refugiats avui (17 d'octubre) amb la posada en marxa de Ciutats Solidàries a Atenes. Una iniciativa de Georgios Kaminis, alcalde d'Atenes, Solidarity Cities consolidarà els esforços en curs a nivell local per rebre i integrar els refugiats i els reforçarà proporcionant una plataforma perquè les ciutats intercanviïn coneixements i coneixements sobre aquest tema de gran actualitat. 

La iniciativa s'ha llançat avui a Atenes durant el Fòrum d'Afers Socials d'EUROCITIES, després d'una discussió política entre líders de la ciutat sobre com les ciutats poden treballar millor juntes en la integració i l'acollida dels refugiats.

Solidarity Cities encarna una resposta humanitària a la situació dels refugiats, defensant un repartiment just de les responsabilitats entre els estats membres de la UE. EUROCITIES va publicar una carta oberta sobre el Dia Mundial del Refugiat el 20 de juny d'enguany en la qual demanava reenfocar el debat sobre la situació dels refugiats a Europa per reflectir els valors europeus comuns de solidaritat, humanitat i dignitat. Moltes ciutats ja estan prenent mesures per garantir l'acollida i el pas segur dels refugiats pels seus territoris, tal com es descriu a l'informe d'abril de 2016. Acollida i Integració de Refugiats a les Ciutats.

Solidarity Cities està obert a totes les ciutats europees que vulguin treballar amb altres d'arreu d'Europa i que es comprometin amb la solidaritat en l'àmbit de l'acollida i la integració dels refugiats. Alguns dels polítics participants reflexionen sobre per què donen suport a aquesta iniciativa: Georgios Kaminis, alcalde d'Atenes: “Després d'una crisi que ha creat tensió i ha soscavat els valors fonamentals d'Europa, les nostres ciutats han demostrat que poden oferir solucions als múltiples implicacions del repte dels refugiats i ser els pioners en la promoció de la convivència i el respecte mutu. Ciutats solidàries, iniciada per la ciutat d'Atenes, és la nostra resposta a aquesta crisi i la nostra crida conjunta a la necessitat de tenir un paper reconegut i més fort en les qüestions de migració i refugiats".

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona: “On són els nostres valors europeus de solidaritat, humanitat i dignitat quan es tracta de la crisi dels refugiats? La resposta a nivell nacional i de la UE és evident que no és suficient, però les ciutats han augmentat. Nosaltres, les ciutats, estem actuant i ens sumem a Ciutats Solidàries per treballar per una resposta urgent i humana a la situació”.

Thomas Fabian, tinent d'alcalde de Leipzig, president del Fòrum d'Afers Socials d'EUROCITIES: "Moltes ciutats europees estan assumint la responsabilitat de l'acollida i la integració dels refugiats. Aquesta iniciativa mostra maneres de treballar junts a través de les fronteres en l'esperit d'unitat europea".

Fundada el 1986, EUROCITIES és la xarxa de més de 135 grans ciutats europees, que representen 130 milions de ciutadans europeus.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències