#CIS: La fita quart de segle

| Octubre 26, 2016 | 0 Comentaris

2000px-flag_of_the_cis-SVGAquest any es compleix l'aniversari 25th de la Comunitat d'Estats Independents (CEI), escriu Martin Banks.

Es tracta d'una associació d'ex repúbliques soviètiques que es va establir al desembre de 1991 per Rússia, Ucraïna i Bielorússia per ajudar a facilitar la dissolució de la Unió Soviètica i coordinar assumptes entre les dues republicans.

La majoria de les antigues repúbliques soviètiques són membres i en l'actualitat el CIS uneix: Azerbaidjan, Armènia, Bielorússia, Kazakhstan, Kirguizistan, Moldàvia, Rússia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Ucraïna.

A 1991, els caps de les repúbliques post-soviètiques 11 també es van reunir a Almaty, la capital de Kazakhstan per prendre una decisió estratègica, la Declaració d'Alma-Ata.

El president de Kazakhstan va presentar una idea per celebrar la reunió dels dirigents dels antics països soviètics a Alma-Ata per confirmar i legislar les arrels històriques de l'amistat i la cooperació entre beneficis entre els països i establir un vector per al desenvolupament d'altres integrants projectes sobre l'espai post-soviètic.

Com a resultat de les autoritats del Kazakhstan treball actiu de les caps de 11 països post-soviètics es van reunir de desembre 21, 1991 a Alma-Ata per signar la Declaració d'Alma-Ata de la CEI. Es va proclamar la fundació de la CEI, determina els seus objectius i principis.

Després de la seva fundació, els membres van adoptar la Declaració d'Alma-Ata, que va confirmar la promesa de les antigues repúbliques a cooperar en diversos camps de les polítiques internes i externes, i van anunciar les garanties per al compliment dels compromisos internacionals de l'antiga Unió Soviètica.

Dos anys més tard, al setembre 1993, els caps dels Estats de la CEI van signar un acord per a la creació de la unió econòmica per formar un espai econòmic comú basat en la lliure circulació de béns, serveis, mà d'obra i el capital.

En l'actualitat, les funcions del CIS són coordinar les polítiques dels seus membres pel que fa a les seves economies, les relacions exteriors, la defensa, les polítiques d'immigració, protecció del medi ambient, i les forces de l'ordre. El seu màxim òrgan de govern és un consell compost pels caps d'estat de les repúbliques membres i dels governs que són assistits per comitès de ministres del gabinet república en àrees clau com l'economia i la defensa.

Els membres de la CEI es van comprometre, al principi, per mantenir tant les seves forces armades i les antigues armes nuclears soviètiques estacionades al territori sota un sol comandament unificat. A la pràctica això ha demostrat ser difícil, però, de la mateixa manera que els esforços dels membres per coordinar la introducció de mecanismes de mercat i la propietat privada en les seves respectives economies.

Els països de la CEI presenten diferències significatives pel que fa a l'estructura i la dinàmica de població, nivell d'educació, condicions de vida i de treball, no només entre si, sinó també en comparació amb 28 dels Estats membres de la UE.

Per exemple, Rússia (que representa el 51.2% de la població de la CEI) té una gran proporció de graduats d'educació terciària (60.1% de la població total d'edat 25 +), una gran taxa d'activitat econòmica (68.7%, segon només a Kazakhstan), però també la desigualtat d'ingressos elevats (a la par del Kirguizistan) en comparació amb la mitjana de la UE-28.

Kazakhstan (i Rússia) té les millors taxes d'ocupació (67.9% i 64.9% respectivament) entre els països de la CEI.

Segons dades més recents, una part considerable de la població de Tadjikistan (46.7%), Kirguizistan (38.0%) i Armènia (32.4%) va viure per sota del nacional la línia de pobresa, mentre que la quota corresponent a Kazakhstan és només 3.8%.

Durant un llarg període de temps, aquesta regió era considerada menys important que la UE, en comparació amb Europa central i oriental, que va ser objecte d'una oferta d'integració econòmica i política de llarg abast materialitzat en dues rondes d'ampliacions de l'Est de la UE (2004 , 2007). No obstant això, Desplaçar la frontera geogràfica de la UE més a l'est i el sud-est va augmentar la importància de la regió de la CEI com un soci potencial de la UE ampliada.

Aquest any, el CIS marca una fita especial: el seu aniversari 25th.

2016 també marca l'aniversari 25th de la independència de la majoria dels membres de la CEI, entre ells Kazakhstan.

El CIS ha estat cridat un "únic en la seva classe" plataforma política que uneix els països post-soviètics i els millors mitjans a la regió per resoldre els problemes urgents, la celebració dels debats i l'intercanvi de punts de vista.

recent $ 23 milions de dòlars en acords amb la Xina per posar en pràctica els projectes industrials de Kazakhstan és un exemple de com Astana també està a punt per mirar cap a l'est per a una futura col·laboració.

Però val la pena assenyalar que el desenvolupament de les aliances econòmiques estratègiques i estables amb Gran Bretanya, Alemanya, França i altres països europeus és igualment important per a aquest país de l'Àsia central.

El CIS va ser concebut inicialment com una unió de països amb un espai econòmic i estratègic-militar comú. No obstant això, la majoria estaria d'acord que aquest format encara no s'ha aconseguit en la seva totalitat, en gran part a les deficiències relatives entre alguns dels seus membres.

si Kazakhstan és un país amb una gran quantitat de recursos sense explotar, sent la més gran d'oli, i si s'utilitza intel·ligentment, la majoria d'observadors independents creuen que aquests actius podrien fer que sigui una potència econòmica en els propers anys.

És per aquesta raó que també és vist com tenint tots els criteris necessaris per ser un pont de terra entre Àsia i Europa, no només geogràficament, sinó en moltes altres maneres.

la història de Kazakhstan es caracteritza per la gran conflicte, que competeixen per primera vegada entre les tribus nòmades i després contra els poders soviètics.

Avui en dia, juntament amb la majoria dels altres estats de la Commonwealth, el país és relativament pròspera i emocionada desitjant que els propers anys 25.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, les article, Kazakhstan, Rússia

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *