Comissió investiga les pràctiques de les empreses titulars de tren Txeca # ČeskDráhy en el transport de passatgers

ferrocarril-1559384La competència redueix els preus i augmenta la qualitat del servei. Això és el que necessitem en el transport de viatgers ferroviaris, especialment quan es tracta de reduir les nostres emissions de carboni. Hem de mirar de prop les pràctiques comercials de České Dráhy (CD) per assegurar-se que no expulsen els competidors en detriment dels passatgers., va dir el comissari de política de competència, Margrethe Vestager.

ČD és el principal operador ferroviari de la República Txeca i fins a 2011 va ser l'única empresa ferroviària activa a la ruta Praga-Ostrava. Després de les entrades en el mercat de les companyies ferroviàries competidores RegioJet a 2011 i LEO Express a 2012 a la ruta Praga-Ostrava, ČD va reduir significativament els preus que va cobrar als passatgers de la ruta. La Comissió acull, per descomptat, una forta competència de preus en benefici dels passatgers. No obstant això, la Comissió té dubtes que ČD pugui haver cobrat preus tan baixos que no puguin cobrir els costos del servei. Aquestes pràctiques poden impedir que els competidors romanguin al mercat en detriment dels passatgers.

Després d’una queixa, la Comissió va realitzar inspeccions als locals de ČD el mes d’abril 2016. L’obertura dels procediments no prejutja el resultat de la investigació; això significa que la Comissió tractarà el cas com a qüestió prioritària.

Antecedents sobre investigacions antimonopoli

Article 102 Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea prohibeix l'abús d'una posició dominant al mercat que pugui afectar el comerç entre estats membres de la UE. Aquest abús pot incloure imposar preus de venda o compra injustos o altres condicions comercials injustes.

La implementació d'aquestes disposicions es defineix en el Reglament antimonopoli (Reglament del Consell núm. 1 / 2003), que pot aplicar la Comissió i les autoritats nacionals de competència dels estats membres.

La Comissió ha informat a ČD i les autoritats de competència dels estats membres han obert un procés en aquest cas. L’inici dels procediments per part de la Comissió alleuja les autoritats nacionals de la competència de la seva competència per aplicar les normes de competència de la UE a les pràctiques concernides.

No hi ha cap termini legal per completar les consultes sobre conductes anticompetitives. La durada d’una investigació antimonopoli depèn de diversos factors, incloent-hi la complexitat del cas, fins a quin punt l’empresa en qüestió coopera amb la Comissió i l’exercici dels drets de defensa.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Ferrocarrils, Transparència

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *