Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#SecurityUnion: La Comissió proposa la informació sobre viatges Europeu i el Sistema d'Autorització

COMPARTIR:

publicat

on

aaeaaqaaaaaaaapwaaaajdlizjazmtvhltyymjatndi5ms04ywnmltq0njgwzwe0mjq5yg"Hem de saber qui travessa les nostres fronteres. Al novembre proposarem un sistema automatitzat per determinar qui tindrà permís per viatjar a Europa. D'aquesta manera sabrem qui viatja a Europa abans que arribin fins aquí". - President Jean-Claude Juncker, discurs sobre l’estat de la unió de 2016

Avui la Comissió (16 novembre) proposa establir un sistema europeu d'informació i autorització dels viatges (ETIAS) per reforçar els controls de seguretat dels viatgers sense visats. Això segueix l’anunci al setembre del president Juncker al seu 2016 Estat de la Unió d’adreça, i és el primer lliurament de les prioritats d’acció identificades al Mapa de carreteres de Bratislava. L'ETIAS recopilarà informació sobre tots aquells que viatgin sense visats a la Unió Europea per permetre la migració irregular i els controls de seguretat avançats. Això contribuirà a una gestió més eficient de les fronteres externes de la UE i a millorar la seguretat interna, alhora que facilitarà els viatges legals a través de les fronteres de Schengen.

El primer vicepresident, Frans Timmermans, va dir: "Garantir les nostres fronteres i protegir els nostres ciutadans és la nostra primera prioritat. ETIAS reduirà la bretxa d'informació comprovant la informació dels sol·licitants exempts de visat contra tots els altres sistemes. Al mateix temps, el futur ETIAS ser fàcil, ràpid, barat i eficaç ".

El comissari de Migracions i Afers Interns, Dimitris Avramopoulos, va dir: "ETIAS és el nexe que falta en la nostra gestió de fronteres, connectant els punts amb les nostres polítiques de migració i seguretat i millorant l'entrada de Schengen per almenys el 95% dels viatgers sense visat. L'obertura d'Europa no arriba el cost de la seva seguretat ".

El comissari de la Unió de Seguretat, Julian King, va dir: "Els terroristes i els criminals no es preocupen gaire per les fronteres nacionals. L'única manera de derrotar-les és treballant junts de manera eficaç. ETIAS ajudarà a fer-ho: detectant persones problemàtiques i impedint que vinguin," milloraré la seguretat interna d'Europa ".

L'autorització ETIAS no és un visat; és un règim més lleuger i més acollidor per als visitants. Els nacionals dels països de liberalització de visats podran viatjar sense visat, però hauran d’obtenir una simple autorització de viatge abans de viatjar a l’espai Schengen. Això ajudarà a identificar les persones que poden presentar un risc migratori o de seguretat irregular abans d’arribar a la frontera i augmentarà significativament la seguretat de les fronteres externes. L'ETIAS també solucionarà una bretxa d'informació existent sobre els viatgers sense visat mitjançant la recopilació d'informació que podria ser vital per a les autoritats dels Estats membres abans de la seva arribada a la frontera Schengen. Per tant, l’ETIAS és un important pas cap a sistemes d’informació més forts i intel·ligents per a fronteres i seguretat. L’ETIAS també facilitarà el creuament de la frontera externa pels nacionals de tercers països exempts de visat. Els viatgers tindran una indicació precoç i fiable d’entrada a l’espai Schengen que, per tant, reduirà substancialment el nombre de denegacions d’entrada.

Per tal de decidir si emetreu o rebutjar una sol·licitud de viatge a la UE, un sistema automatitzat realitzarà controls previs, respectant plenament els drets fonamentals i la protecció de dades personals. Tot i que la decisió final de concedir o rebutjar l’adjudicació sempre serà presa pels guàrdies fronterers nacionals que realitzen controls fronterers segons el codi de fronteres de Schengen, les verificacions prèvies de tots els viatgers facilitaran els controls fronterers i garantiran una avaluació coordinada i exempta d’exempcions de visats de tercers nacionals nacionals.

anunci

L'ETIAS serà gestionada per la Guàrdia Costanera i Costanera Europea en estreta col·laboració amb les autoritats competents dels Estats membres i Europol. L'Agència eu-LISA desenvoluparà i proporcionarà una gestió tècnica d'aquest sistema d'informació.

Les funcions clau de l’ETASA seran:

  • Verifiqueu la informació enviada per nacionals de tercers països exempts de visat (com ara informació relacionada amb la identitat, document de viatge, informació de residència, dades de contacte, etc.), mitjançant una sol·licitud en línia abans del seu viatge a les fronteres exteriors de la UE, per avaluar si representen un risc de migració, seguretat o salut pública;
  • Processar automàticament cada aplicació enviat a través d’un lloc web o una aplicació mòbil contra altres sistemes d’informació de la UE (com SIS, VIS, la base de dades d’Europol, la base de dades d’Interpol, l’EES, Eurodac, ECRIS), una llista de vigilància ETIAS dedicada (establerta per Europol) i dirigida, proporcionada i clara regles de selecció definides per determinar si hi ha indicis fets o motius raonables per emetre o denegar una autorització de viatge;
  • Emetre autoritzacions de viatge. En els casos en què no s’identifiquin impactes o elements que requereixin una anàlisi addicional, l’autorització de viatge s’emet automàticament en qüestió de minuts després de la presentació de la sol·licitud.

Es obtindrà una autorització mitjançant un procediment senzill, barat i ràpid; en la gran majoria dels casos, s'hauria de donar una autorització en qüestió de minuts. L'autorització, la sol·licitud de la qual no es necessitarà més de deu minuts per omplir i que només requereix un document de viatge vàlid, serà vàlida per a un període de cinc anys i per a viatges múltiples. Una quota d’aplicació de 5 € només s’aplicarà a tots els sol·licitants superiors a l’edat de 18.

Fons

La seguretat ha estat un tema constant des del començament del mandat de la Comissió Juncker, del president Juncker Directrius Polítics de juliol 2014, fins a l'últim Estat de la Unió al setembre 2016. En el seu discurs, el president Juncker va anunciar que per a novembre la Comissió proposarà un sistema europeu d'informació sobre viatges (ETIAS), un sistema automatitzat per determinar qui podrà viatjar a l'àrea de Schengen. La configuració d’aquest sistema s’ha prioritzat encara més a l’equip Mapa de carreteres de Bratislava signat i acordat pels líders de la UE 27, comprometent-se a: "establir un sistema d'informació i autorització de viatges (ETIAS) per permetre verificacions anticipades i, si cal, denegar l'entrada de viatgers exempts de visat".

La Comissió Europea va adoptar la Agenda Europea de Seguretat a 28 abril 2015, exposant les principals accions per garantir una resposta efectiva de la UE davant el terrorisme i les amenaces a la seguretat a la Unió Europea durant el període 2015-2020.

Des de l’adopció de l’agenda, s’han realitzat avenços significatius en la seva implementació. Al novembre, 2015, la Comissió va proposar la revisió del document Directiva sobre armes de foc seguit d’un Pla d’acció sobre armes de foc i explosius al desembre 2015. Sobre el terrorisme, un nou Directiva de lluita contra el terrorisme La Comissió va adoptar el desembre 2015 i una decisió específica Pla d’acció per al finançament del terrorisme al febrer de 2016. El mes d’abril, la Comissió va proposar l’establiment de l’equip Sistema de sortida d’entrada (EES) i va presentar una comunicació que preparava el camí cap a un sistema eficaç i genuí Unió de seguretat. A més, un senzill Certificació de la UE per a equips de seguretat aeronàutica es va adoptar al setembre.

Més recentment, a 14 2016 de setembre, la Comissió va presentar la seva comunicació 'Millorar la seguretat en un món de mobilitat'que va confirmar la necessitat de trobar l'equilibri adequat entre garantir la mobilitat i millorar la seguretat, tot facilitant l'entrada legal a l'espai Schengen sense necessitat de visat. A més, el 6 d'octubre el Border Europea i la Guàrdia Costanera va entrar en funcionament, només nou mesos després de la proposta de la Comissió al desembre, mostrant un clar compromís per reforçar la gestió i la seguretat de les fronteres exteriors de la UE.

La creació, per part del president Juncker, d'una cartera de comissaris específics per a la Unió de Seguretat al mes d’agost de 2016 mostra la importància que la Comissió ha donat a la seva resposta a l'amenaça terrorista.

Més informació

Proposta de Reglament que estableix un sistema europeu d'informació i autorització de viatges

Apèndix

Estudi de viabilitat sobre un sistema europeu d'informació i autorització de viatges

MEMO: Sistema europeu d'informació i autorització de viatges: preguntes i respostes

FULL DE DADES: Un sistema europeu d'informació i autorització de viatges

Comunicat de premsa: Agenda europea de seguretat: segon informe sobre els progressos cap a una Unió de Seguretat eficaç i sostenible

Agenda Europea de Seguretat

Reglament (CE) del Consell no 539 / 2001 de 15 març 2001 que enumera els tercers països els nacionals que han de tenir visats en creuar les fronteres externes i aquells els nacionals estan exempts d’aquest requisit

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències