sondeig #Eurobarometer: Suport de la UE estable, però ombrívola perspectiva

European_parlimment1resizeEl que uneix els ciutadans de la UE en conjunt és més important que el que els separa, per exemple 71% dels europeus, mentre que 53% creu que ser un membre de la UE és bona per al seu país, segons l'últim sondeig Parlemeter de l'Eurobaròmetre, encarregat pel Parlament Europeu i publicat el divendres (18 de novembre).

La majoria dels europeus entrevistats en l'enquesta creu que ser un membre de la Unió Europea és una cosa bona per al seu país (53%, en comparació amb -2 2015). El percentatge d'enquestats que creuen pertànyer a la UE és una cosa bona per al seu país varia àmpliament, des de 74% a Irlanda només 31% a Grècia.

Les enquestes mostren que aquest indicador ajuda de la UE s'ha mantingut més o menys estable des 2009, quan també va ser 53%.

Igual que en 2015, 60% dels enquestats va dir que en general els seus país es beneficia de ser part de la Unió. Aquest percentatge també s'ha mantingut estable en les enquestes "Parlemeter", de 56% en 2009, fins 52% en 2011 i una altra fins 60% en els últims dos anys.

A més, segons 71% dels enquestats, hi ha més problemes que uneixen els europeus que dividint-los.

Elements de la identitat europea

Entre els elements de la identitat europea, la democràcia i la llibertat romandre valors clau per 50% dels enquestats, mentre que l'euro es va reduir de manera significativa a 33% (fins als punts de 6 2015), sobretot a la zona euro. Gairebé un de cada dos europeus sent que un sistema de benestar social harmonitzada reforçaria el seu sentit de ser ciutadà europeu (46%, + 1).

Més compromís necessari?

Els europeus senten que les seves veus compten cada vegada menys, en particular a nivell nacional. Només 53% dels enquestats va dir que la seva veu s'escolti al seu propi país (-10 en comparació amb 2015).

La gent no té una visió positiva del futur, tant a la UE, on 54% dels enquestats va dir que "les coses van en la direcció equivocada" (+ 13 en comparació amb 2015), i al seu propi país (58%, + 14 en comparació amb 2015).

El Parlament Europeu en els mitjans

El Parlament Europeu té una imatge neutral per a 44% dels europeus (-2 en comparació amb 2015), mentre que 46% vol que tingui un paper més important (+ 2 en comparació amb 2015). 60% dels enquestats van dir que havien sentit parlar del Parlament Europeu als mitjans i només 32% es va considerar informat de les seves activitats.

L'enquesta de l'Eurobaròmetre completa es pot consultar a aquest enllaç.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *