Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

#EuropeanInnovationSummit: El futur ara!

COMPARTIR:

publicat

on

cimera d'innovacióDe dilluns a divendres (del 14 al 18 de novembre de 2016) més de 800 participants van debatre sobre el futur de la innovació a Europa al centre de la presa de decisions a Brussel·les: les paraules clau recurrents incloïen urgència i rapidesa, educació i talent, interrupció i avenços, comunicació i ciutadans, digital i internet, ciutats i centres d'innovació, etc. etc.

L'atmosfera durant la 8a cimera europea d'innovació va estar marcada per una sensació d'urgència sense precedents que requeria nous enfocaments d'innovació que proporcionessin un impacte demostrable a curt termini i beneficis tangibles per als ciutadans de la UE.

El professor Jerzy Buzek, vicepresident del Fòrum Knowledge4Innovation no només va subratllar les expectatives dels ciutadans europeus per a solucions innovadores, sinó que va destacar la necessitat de donar una esperança per al futur en un moment de creixent inestabilitat a Europa i més enllà. I Lambert van Nistelrooij, president del Fòrum K4I, va deixar clar que la innovació consisteix en els llocs de treball del demà que ajuden a mantenir Europa viva i competitiva a nivell mundial. El president de K4I, Gernot Klotz, es va centrar en el context global i la necessitat que Europa proporcioni aquelles solucions i blocs tecnològics on Europa pugui obtenir beneficis clars, crear llocs de treball i millorar la seva balança comercial.

 

Markku Markkula, president del Comitè de les Regions, va afirmar que "Europa s'enfronta a reptes de la societat, que són oportuns i rellevants per als nostres debats sobre la revisió a mig termini i els preparatius posteriors al 2020". Els canvis tan necessaris, ja acordats al Pacte per a la Innovació, es refereixen a la simplificació, la millora de les associacions i el suport al pensament ecosistèmic: s'han d'implementar ara. El CdR demana que les regions pioneres d'Europa siguin precursores per mostrar-nos tot el camí a seguir".

Per part de la Comissió, es va posar èmfasi en la necessitat de revisar el sistema educatiu europeu que permeti als joves trobar feina en el futur (comissari Tibor Navracsics), les perspectives d'una revisió de la política de cohesió per potenciar el suport a la innovació. a nivell regional i de ciutat (comissari Corinna Creţu), l'estret vincle entre digitalització i innovació i la seva rellevància per a tots els sectors, inclosa l'agricultura (comissari Günther Oettinger) i, finalment, però no menys important, la importància de l'informe a mig termini d'Horitzó 2020, en particular amb vista dels preparatius posteriors al 2020 (comissari Carlos Moedas).

La cerimònia de signatura de les parts interessades del Pacte per a la Innovació i els debats durant la reunió bianual INPACT va ser un altre moment destacat de la conferència anual del Fòrum K4I.

anunci

Tots els participants van coincidir en la necessitat de millorar la comunicació entre la ciència i el públic en general. Durant la conferència es va subratllar la necessitat de connectar millor els ciutadans i la ciència.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències