Connecteu-vos amb nosaltres

Astana EXPO

Per davant de 25th aniversari de la independència, la postura internacional reflecteix també èxits #Kazakhstan

COMPARTIR:

publicat

on

00767b92d7b3b16ea9d5d75439d6de65Quan Kazakhstan va fer els seus primers passos al món com a país independent 25 fa anys, va tenir molts reptes a superar. A casa, l’economia es trobava en un mal estat, els serveis públics estaven molt poc finançats i la barreja ètnica i religiosa de la població podria haver estat una recepta per a les tensions en una societat on els problemes, des de fa molts anys, van ser escombrats sota la catifa. .

Mirant més enllà de les fronteres de Kazakhstan, el futur semblava menys descoratjador. Malgrat la seva enorme grandària, poques persones fora de la regió podrien apuntar a Kazakhstan en un mapa. Fins i tot menys hi hauria pensat en com el nou país podria fer el seu propi camí al món.

El país estava situat en una zona considerada remota, inestable i tenia grans veïns de gran abast. Va haver de lluitar contra un llegat nuclear no desitjat tant pel que fa a l’arsenal que havia heretat i als danys a la salut i al medi ambient que havia provocat un mig segle de proves d’armes nuclears.

Aquests desafiaments a l’exterior i a l’exterior expliquen per què el ministre d’Exteriors, Erlan Idrissov, que es va dirigir a l’Assemblea General de les Nacions Unides al setembre, era característicament honest quan va parlar de dubtes internacionals sobre el fet que el nou país pugui sobreviure, i menys encara, prosperar. No hi havia res de inevitable sobre el progrés de Kazakhstan en els últims anys de 25.

Va ser un suau recordatori dels antecedents sobre els quals s'hauria de jutjar Kazakhstan avui. També va ser un motiu important per confiar que el país pugui superar les indubtables barreres a les seves ambicions de futur.

Un símbol de la distància que ha viatjat Kazakhstan des del seu naixement com a nació sobirana moderna als països que es representaran en una conferència d'alt nivell a Astana la setmana vinent "25 Years of Independence of Republic of Kazakhstan: Outcomes. Realitzacions. Visió per al futur ”. Grans polítics i acadèmics destacats de la Xina, Rússia, Estats Units, Alemanya, Finlàndia, Turquia, Polònia i Suècia es reuneixen entre d'altres per compartir el seu aniversari sobre 25th.

Cadascuna d’aquestes nacions es troba entre les que han forjat fortes associacions econòmiques i polítiques amb Kazakhstan. De fet, la fortalesa i l'amplitud d'aquestes relacions ha estat un dels assoliments més sorprenents de l'últim quart de segle i proporcionarà una àrea interessant per discutir la conferència.

anunci

Mirant al voltant del món, és difícil pensar en molts països que poden coincidir amb l'èxit de Kazakhstan a l'hora de crear tan estrets vincles amb tan nombrosos països. Han estat els pilars bàsics d’una política exterior que ha permès a Kazakhstan tenir un paper cada vegada més influent en l’escenari mundial i veurà que el país ocupi el seu lloc al Consell de Seguretat de les Nacions Unides durant el nou any.

Són vincles també, que s'han basat en el fort compromís de Kazakhstan amb la cooperació, el diàleg i la pau. És un compromís més poderós per haver estat vist repetidament en acció i en paraules.

El compromís de Kazakhstan amb la pau, per exemple, es va mostrar a la primera decisió de tancar el lloc de proves de Semipalatinsk i renunciar a les armes nuclears. Ha donat a Kazakhstan l’autoritat necessària per ajudar a dirigir la campanya internacional per acabar amb les proves nuclears i avançar cap a un món lliure d’armes nuclears.

El compromís de Kazakhstan amb el diàleg ha estat demostrat per la reiterada voluntat de Kazakhstan d'actuar com a mediador per desactivar els conflictes, així com els esforços del país per unir les grans religions. Aquí també es pot assenyalar l’èxit de la jove nació en tenir una societat estable i harmònica de persones de tants orígens i religions diferents.

El compromís de Kazakhstan amb la cooperació ha estat destacat pel ferm suport que ha donat a les Nacions Unides ia altres organismes internacionals per tal que els països es puguin unir per trobar solucions als problemes comuns de Kazakhstan. La invitació de Kazakhstan a acollir el banc de combustibles d'urani de baixa intensitat de l'AIEA, acceptada per la comunitat internacional, és només un exemple en què la cooperació s'ha convertit en accions pràctiques.

El món de Kazakhstan, per descomptat, és molt diferent que a 1991. Hem vist grans canvis polítics, econòmics i tecnològics que no mostren cap signe de desacceleració. Però aquesta incertesa fa que els objectius de pau, diàleg i cooperació siguin encara més importants. Com es parlarà de la conferència, han de seguir sent les llums orientadores de Kazakhstan mentre ens preparem per a la següent etapa del nostre desenvolupament com a nació.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències