Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#Oceana: Parlament Europeu dóna suport mesures per la transparència en les operacions de pesca de la UE fora de les aigües de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

homepage_hero_oceana_10-28-14_0Els membres de la Comissió de Pesca del Parlament Europeu van votar el 5 de desembre Proposta de la Comissió Europea per regular les activitats de la flota pesquera de la UE que opera fora de les aigües de la UE. El Comitè ha acordat la necessitat de mesures noves i sense precedents per a la transparència i la sostenibilitat de la pesca, inclosa la creació del primer registre públic d'activitats de flotes a tercers països, aigües internacionals i organitzacions regionals de gestió pesquera (ORGP).

"Avui, el Parlament Europeu ha fet un pas endavant significatiu per garantir normes pioneres d'alt nivell per a les activitats de pesca de la flota europea fora de les aigües de la UE, que representen el 28% de les captures totals de la UE. Aquesta votació del Comitè de Pesca assenyala un gran pas per fer de la flota de la UE el model global del que hauria de ser la pesca internacional: transparent, responsable i sostenible", va explicar María José Cornax, directora de polítiques i defensa d'Oceana a Europa.

Oceana felicita el Comitè de Pesca per la seva decisió de donar suport a la creació de la primera base de dades pública d'autoritzacions de pesca (inclosos els números de l'OMI, els detalls de la propietat i les captures potencials). A més, el Comitè va establir estàndards elevats per a tots els acords individuals signats entre empreses de la UE i tercers països, que anteriorment permetien pescar sota el radar de la vigilància i l'aplicació de la UE. Els membres del Comitè també van votar a favor d'aturar el "rebandador abusiu" o "esperança de bandera", una activitat en què un vaixell de la UE surt ràpidament i repetidament i torna al registre de la flota de la UE després de canviar la seva bandera a un país no comunitari.

Tanmateix, durant les negociacions s'ha rebutjat un aspecte important, és a dir, l'exigència d'autoritzar nomésze llicències de pesca a vaixells de la UE amb un historial de compliment net, per tant permetre als vaixells que hagin comès infraccions greus l'accés a aigües fora de la UE.

La proposta es votarà al ple del Parlament Europeu a principis de l'any vinent.

Oceana té l'esperança que el Parlament de la UE reconegui la necessitat d'un registre de compliment net i, per tant, reconsideri la seva inclusió en el futur reglament al ple.

Més informació.
Mira el vídeo de la campanya.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències