Connecteu-vos amb nosaltres

Estratègia de l'aviació per a Europa

#AviationSafety: Comissió designa totes les companyies aèries #Kazakhstan com assegurances

COMPARTIR:

publicat

on

kazakhstan_airlines_ilyushin_il-76td_goetting-1Avui (8 de desembre) la Comissió Europea ha actualitzat la Llista de seguretat aèria de la UE, la llista de companyies aèries que no compleixen els estàndards internacionals de seguretat i, per tant, estan subjectes a una prohibició o restriccions operatives dins de la Unió Europea.

La Llista de seguretat aèria de la UE pretén garantir el nivell més alt de seguretat aèria per als ciutadans europeus, que és una prioritat màxima de l'estratègia d'aviació adoptada el desembre de 2015. Després de l'actualització d'avui, totes les companyies aèries certificades al Kazakhstan queden eliminades de la llista després de noves millores. a la situació de seguretat aèria en aquest país.

D'altra banda, Iran Aseman Airlines es va afegir a la llista a causa de deficiències no solucionades. La comissària de Transports, Violeta Bulc, va dir: "La llista de seguretat aèria de la UE és un dels nostres principals instruments per oferir contínuament el més alt nivell de seguretat aèria als europeus. M'alegro especialment que després d'anys de treball i d'assistència tècnica europea, avui puguem autoritzar totes les companyies aèries kazakhes. Aquest també és un senyal positiu per a tots els països que romanen a la llista. Mostra que el treball i la cooperació donen els seus fruits. La Comissió i l'Agència Europea de Seguretat Aèria estan disposades a ajudar".

La Llista de Seguretat Aèria de la UE no només ajuda a mantenir alts nivells de seguretat a la UE, sinó que també ajuda els països afectats a millorar els seus nivells de seguretat per tal que eventualment quedin fora de la llista. A més, la Llista de seguretat aèria de la UE s'ha convertit en una eina preventiva important, ja que motiva els països amb problemes de seguretat a actuar davant d'ells abans que sigui necessària una prohibició de la Llista de seguretat aèria de la UE.

Després de l'actualització d'avui, un total de 193 companyies aèries estan prohibides dels cels de la UE:

* 190 companyies aèries certificades en 18 estats1, a causa de la manca de supervisió de la seguretat per part de les autoritats aèries d'aquests estats.
* Tres companyies aèries individuals, basades en problemes de seguretat: Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Iraq) i Blue Wing Airlines (Surinam). Sis companyies aèries addicionals estan subjectes a restriccions operatives i només poden volar a la UE amb tipus d'avió específics: Afrijet i Nouvelle Air Affaires SN2AG (Gabon), Air Koryo (República Popular Democràtica de Corea), Air Service Comores (Comores), Iran. Air (Iran) i TAAG Angola Airlines (Angola).

Fons 

anunci

L'actualització d'avui de la Llista de seguretat aèria es basa en l'opinió unànime dels experts en seguretat dels Estats membres reunits del 22 al 24 de novembre a la UE.

Aire
1. Afganistan, Angola (a excepció d'una companyia aèria que opera sota restriccions i condicions), Benín, República del Congo, República Democràtica del Congo, Djibouti, Guinea Equatorial, Eritrea i Gabon (a excepció de 2 companyies aèries que operen sota restriccions i condicions), Indonèsia (amb l'excepció de 7 aerolínies), la República Kirguisa, Libèria, Líbia, Moçambic, Nepal, Santo Tomé i Príncep, Sierra Leone i Sudan.

2. Comitè de Seguretat (ASC). Aquest comitè està presidit per la Comissió Europea amb el suport de l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA). L'avaluació es fa en funció dels estàndards internacionals de seguretat, i en particular dels estàndards promulgats per l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI).

Com a part de l'estratègia d'aviació presentada el desembre de 2015, la Comissió va anunciar la seva intenció d'avaluar el Reglament (CE) núm. 2111/2005 que estableix la llista de seguretat aèria. Aquesta avaluació avaluarà les maneres més eficients de millorar encara més la protecció dels passatgers contra les companyies aèries insegures.

Una d'aquestes maneres és treballar amb les autoritats aeronàutiques de tot el món per augmentar els estàndards de seguretat globals. Per tant, amb el suport de la Comissió Europea, l'EASA està implementant projectes de cooperació tècnica amb països i regions socis. Un exemple és el projecte de l'Associació Oriental/Àsia Central. Mitjançant aquest projecte, l'EASA treballa amb els estats d'Europa de l'Est i Àsia Central per garantir la seva participació efectiva en el sistema paneuropeu d'aviació civil i dóna suport a les autoritats d'aviació civil en el compliment de les seves obligacions internacionals en matèria de seguretat i seguretat aèria.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències