Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#FairUse: Comissió celebra l'acord polític per impulsar serveis d'Internet mòbil amb freqüències de ràdio d'alta qualitat

COMPARTIR:

publicat

on

ràdio-300x224El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió han acordat com coordinar l’ús de la banda de 700 MHz per portar els serveis d’internet mòbil a tots els europeus i les noves aplicacions transfrontereres, facilitant així la introducció del 5G a partir del 2020.

La demanda de connectivitat sense fils mitjançant telèfons intel·ligents i futurs dispositius 5G creix contínuament. El 2020 hi haurà gairebé vuit vegades més trànsit a Internet mòbil que avui. Aquesta connectivitat depèn de l’espectre de ràdio, el recurs clau i finit per a les comunicacions sense fils. Com que les freqüències de ràdio no coneixen fronteres, cal coordinar millor el moment de l'alliberament de l'espectre a nivell de la UE per evitar interferències. Això també ajudarà a serveis innovadors, com ara cotxes connectats, atenció mèdica remota, ciutats intel·ligents o transmissions de vídeo en moviment per treballar a tot el continent.

Aquesta nit, els negociadors del Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van arribar a un acord polític sobre un enfocament a tota la UE per a l’ús de la banda de freqüència ultra alta (UHF) (470-790 MHz), inclosa la banda de 700 MHz (694-790) MHz). Aquest acord es basa en una proposta presentada pel Comissió al febrer de 2016. El Consell va assolir la seva posició comuna el 26 de maig i el Parlament (comissió ITRE), el 10 de novembre. Es preveu que ambdues institucions aprovin formalment l’acord en les properes setmanes.

L'acord també és el primer acord realitzat en virtut del estratègia de mercat únic digital presentat per la Comissió el maig de 2015.

Andrus Ansip, vicepresident del Mercat únic digital, va donar la benvinguda a l'acord: “Una millor coordinació de l'espectre és vital per oferir Internet de més qualitat a tots els europeus. Obre el camí per al 5G, la propera generació de xarxes de comunicació i l'Internet de les coses. Avui hem fet un primer pas amb un enfocament conjunt per utilitzar la banda de 700 MHz a la UE. Hauríem d'anar més enllà i aquest és un dels principals objectius del nostre nou Codi de comunicacions electròniques i pla d'acció 5G presentat a principis d'any. Hauríem d'avançar amb la mateixa rapidesa en aquestes iniciatives que són essencials per tenir una connectivitat de primer nivell al mercat únic digital. Avui hem arribat a un primer acord, hauríem d'arribar a molts més com més aviat millor”. (entrada recent al blog a Connectivitat, espectre de ràdio i mercat únic digital: preparació per al futur).

El comissari d'Economia i Societat Digital, Günther H. Oettinger, va dir: “Una estratègia coordinada per a tota la banda UHF afirma la nostra visió europea. Assegura que els europeus puguin accedir a serveis innovadors i contingut creatiu en moviment des de les seves tauletes i telèfons intel·ligents, així com als televisors intel·ligents de casa. L'alliberament coordinat de la banda de 700 MHz és un gran salt endavant en el camí de la Unió cap al 5G".

La banda d'ultra-alta freqüència (UHF) comprèn el rang 470-790 MHz i s'utilitza actualment per a la televisió digital terrestre i per a micròfons sense fil en la creació de programes i en esdeveniments especials. Com a resultat de l'acord d'avui:

anunci
  • La banda de 700 MHz s’hauria d’assignar als operadors de telefonia mòbil i posar-la a disposició per a l’ús de banda ampla sense fils com a molt tard el 30 de juny de 2020 a tots els estats membres. Excepcions degudament justificades (per motius definits a la Decisió) són possibles fins al 30 de juny de 2022.

    Els Estats membres adoptaran i faran públics els seus plans nacionals per alliberar aquesta banda abans del 30 de juny de 2018. També hauran de celebrar acords de coordinació transfronterera a finals de 2017.

  • A la banda inferior a 700 MHz (470-694 MHz), es dóna prioritat a llarg termini a l’ús de la radiodifusió fins al 2030. Això s’equilibra amb la possibilitat que cada estat membre adopti un enfocament més flexible de l’ús alternatiu de l’espectre, com ara l’avançat serveis multimèdia mòbils: segons els diferents nivells de captació de la televisió digital terrestre (TDT). La Comissió també revisarà l'ús d'aquesta banda amb l'objectiu de garantir un ús eficient de l'espectre.

L’enfocament coordinat establert a través d’aquesta decisió vincula les propostes més àmplies de la Comissió per reduir les divergències entre les pràctiques reguladores i per a una major coordinació de l’assignació d’espectre de ràdio esbossada a l’esborrany del Codi europeu de comunicacions electròniques el setembre de 2016. (Comunicat de premsa, MEMO) El Codi proposa llargues durades de llicència, juntament amb requisits més estrictes per utilitzar l'espectre de manera eficaç i eficient. També proposa coordinar paràmetres bàsics, inclòs el moment de les assignacions per garantir l’alliberament oportú d’espectre al mercat de la UE i polítiques d’espectre més convergents a tota la UE amb l’objectiu de proporcionar una cobertura sense fils completa a tota la UE.

Fons

La banda de freqüència ultra alta (UHF) comprèn el rang 470-790 MHz i actualment s’utilitza per a la televisió digital terrestre i per a micròfons sense fils per a la realització de programes i esdeveniments especials.

L'acord d'avui proporcionarà un espectre més valuós per a la banda ampla sense fil a la banda de 700 MHz el 30 de juny de 2020. Aquesta banda és ideal per proporcionar Internet d'alta qualitat als usuaris, tant si es troben a l'interior d'una gran ciutat, en un petit poble llunyà o en una carretera. . Les freqüències de la banda inferior a 700 MHz continuaran disponibles, com a prioritat, per a la difusió, preservant així el model audiovisual europeu, que ofereix una emissió pública de visualització gratuïta. Tanmateix, aquesta darrera banda es podria utilitzar de manera flexible per a altres tecnologies o serveis en suport de la innovació 5G i d'acord amb les necessitats de radiodifusió nacionals.

Més informació

Espectre a la UE

Mercat únic digital (#DigitalSingleMarket)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències