Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

#IGF2016: El govern d'Internet en l'acció

COMPARTIR:

publicat

on

IGF2016Unió de les Nacions Unides Internacional de Telecomunicacions (UIT) a nivell mundial de serveis telefònics coordina, però no internet. L'Internet està gestionat per les persones jurídiques privades, com ara ICANN. Per tal de garantir la responsabilitat pública de l'administració de la Internet, l'ONU secretari general ha convocat des de novembre 2006 tots els anys el Fòrum de Governança d'Internet (IGF), un fòrum anual de múltiples parts interessades per al diàleg polític.

Reuneix a tots els interessats en el debat sobre la governança d'Internet, si representen els governs, el sector privat o la societat civil, inclosa la comunitat tècnica i acadèmica, en igualtat de condicions ia través d'un procés obert i inclusiu. Si bé no hi ha resultat negociat, informa l'IGF i inspira els que tenen poder de presa de decisions tant en el sector públic i privat. En la seva reunió anual de delegats discuteixen, intercanviar informació i compartir les bones pràctiques entre si.

IGF 2016 es va dur a terme a principis de desembre a la ciutat mexicana de Guadalajara. ChinaEU va enviar delegats al Fòrum i va organitzar, conjuntament amb Chinalabs una reunió informal entre els principals responsables de les polítiques de la UE i la Xina, que participen en l'esdeveniment en 7 de desembre en un hotel superior de la ciutat.

Els encarregats de formular polítiques de part de la UE consistien entre altres de la delegació del Parlament Europeu a la IGF: cinc membres de la comissió ITRE, un de cada un dels comitès IMCO i LIBE i dos de la Comissió JURI, així com personal dels comitès i els experts de la grups polítics. Megan Richards i Cristina Monti de la Comissió de la UE també van estar presents, mentre que el Consell d'Europa va estar representat per Patrick Penninckx, Cap del Departament de Societat de la Informació. La UNESCO va estar representada per Hu Xianhong i Guy Berger.

El sector d'Internet a la Xina va estar representada entre d'altres pel ullal Xingdong, President de Chinalabs, Li Xiaodong, director del Centre d'Informació d'Internet de la Xina (CNNIC), Zhong Bu, professor associat de la Universitat Estatal de Pennsilvània, Liu Dong, membre del Comitè dels estàndards de IEEE Institut, Li Yuxiao, Secretari general de l'Associació cibernètica de la Xina (CASC) i Cao Yaxin, Secretari general de l'Institut de Cultura de la Xina de Comunicació a Internet. A més, l'ex ambaixador nord-americà David Gross i el professor Eli Noam també van participar.

En el seu discurs d'obertura, Zhong Bu va recordar el pes global del sector d'Internet a la Xina i va destacar l'oportunitat que brinda la Conferència Mundial anual Wuzhen Internet per la UE i les parts interessades xineses per establir projectes específics de cooperació.

En nom de Chinalabs, Zhong Bu també va presentar el-ser-llançat al nou projecte Diari d'Afers Informàtics (JCA), una nova iniciativa promoguda conjuntament per Chinalabs i ChinaEU. JCA té com a objectiu convertir-se en una revista científica internacional dedicada a la publicació de la investigació interdisciplinària sobre els impactes i repercussions d'Internet en les comunitats globals, incloent però no limitat a la formulació de polítiques, el canvi climàtic, la salut, la pobresa, l'educació, les crisis humanitàries, i la cibernètica seguretat. JCA anima els investigadors de tot el món per prendre enfocaments no convencionals en l'estudi de com Internet es perfila i la redefinició de vides humanes, les relacions i les fronteres nacionals.

anunci

Li Yuxiao presentar les conclusions interessants de l'Informe sobre el desenvolupament mundial d'Internet 2016, publicat el 18 de novembre a la Conferència Mundial d'Internet 3rd a Wuzhen.

L'informe reconeix els ÈXITS del desenvolupament d'Internet i els beneficis que l'era de la informació ha portat a la humanitat i el món. Alhora que examina acuradament els greus desafiaments per davant, incloent l'eixamplament de la bretxa digital, els creixents riscos de fuites de dades i els atacs cibernètics, la multiplicació de noves formes de ciberdelinqüència i el ciberterrorisme. En conclusió, l'informe demana la cooperació internacional en la reducció dels dividends digitals globals, en la promoció del respecte mutu de la diversitat cultural, en la construcció de normes i reglaments internacionals en seguretat cibernètica, així com en els governs de suport, organitzacions internacionals, empreses d'Internet, comunitats tecnològiques, organitzacions civils, acadèmics i particulars a participar a la governence Internet.

President de ChinaEU Luigi Gambardella va plantejar l'oportunitat que ofereix la revisió de l'Agència Europea de Xarxa i Seguretat de la Informació (ENISA). Va recordar que en l'esdeveniment TrustTech a Cannes, la Tecnologia de la Informació Federació de la Indústria Xina (CITIF) va posar en relleu la necessitat urgent d'establir un mecanisme de formació del personal de seguretat de la informació professional a la Xina. CITIF també va deplorar que a la Xina la consciència seguretat de la informació va a la saga del nivell mitjà mundial i que molt pocs serveis de seguretat de la informació de compra.

El govern xinès es va comprometre a fer de la seguretat de la xarxa i la informació d'una estratègia nacional i ja es va presentar en una sèrie de polítiques i mesures per reforçar la seguretat de la informació i promoure el desenvolupament de la indústria de la seguretat de la informació.

Una de les principals prioritats de la política d'Internet de la Xina és garantir la diversitat cultural. Aquest missatge va ser portat pels delegats de l'Institut de Cultura de la Xina de Comunicació a Internet (CCIC) en un fòrum de debat obert organitzat a principis d'aquest mateix dia a la IGF, presidit per Wang Jianchao, director general adjunt del Departament de Cooperació Internacional del ciberespai l'administració de la Xina. La CCTI de la Xina ha convidat a Luigi Gambardella com un altaveu per compartir els seus punts de vista amb els participants sobre les oportunitats que ofereix Internet per promoure la diversitat cultural i els intercanvis.

Enmig d'una presentació dels èxits únics de la CCTI per digitalitzar la tradició literària xinesa i una visió viva del patrimoni cultural maia de Mèxic, Gambardella va plantejar la qüestió de si encara hem de seguir veient la diversitat cultural pel que fa a la diversitat lingüística.

Va dir que en l'Internet, la diversitat cultural és cada vegada més una diversitat entre els grups d'edat: els usuaris d'Internet més joves no consumeixen els mateixos serveis, juguen els mateixos jocs que les generacions més grans. Desenvolupen els seus propis codis de comunicació i patrons, difícil d'entendre per les generacions més grans que tenen altres patrons d'ús, que també difereixen marcadament de les dels usuaris ocasionals d'Internet.

Igual que en anys anteriors, l'IGF va demostrar ser un fòrum útil per als delegats de tots els actors de l'ecosistema d'Internet per a l'intercanvi d'opinions i experiències, el que facilita la comprensió de les tendències que s'estan desenvolupant a tot el món. La propera reunió del Fòrum tindrà lloc a Ginebra el desembre de 2017. ChinaEU planeja tornar a participar i informar sobre els progressos realitzats en els seus esforços per enfortir la cooperació digital entre la Xina i la UE.

La transcripció de la Diversitat Cultural de la Xina Fòrum Obert es pot trobar aquí.

Comparteix aquest article:

Tendències