#Swiss Els votants rebutgen profundament reforma de l'impost de societats

Els votants suïssos van rebutjar clarament els plans per reformar el sistema d'impost de societats, i va enviar al Govern de tornada a la taula de dibuix, ja que tracta de suprimir les taxes d'impostos ultra baixes per a milers de companyies multinacionals sense desencadenar un èxode massiu, escriu Michael Shields.

La majoria dels suïssos van reconèixer el país necessita una reforma per evitar la llista negra com un pària de baixos impostos. Però les noves mesures proposades per ajudar les empreses compensen la pèrdua dels seus descansos d'estatus especial havia creat profundes divisions.

Una mica més de 59% dels votants - que tenen l'última paraula sota el sistema suís de democràcia directa - que s'oposen els plans, que l'elit política i empresarial del país va abraçar sota la pressió internacional, els resultats provisionals de diumenge (12 febrer) van mostrar.

El ministre de Finances Ueli Maurer va dir que el govern ara es necessita temps per analitzar i tractar amb els cantons de la situació que els líders empresarials van cridar uns llimbs legals perillós.

"No serà possible trobar una solució durant la nit," Maurer va dir en una conferència de premsa a Berna, afegint que podria prendre un any per arribar a un nou pla i més anys per posar-la en pràctica.

Mentrestant, les empreses podrien deixar d'invertir en, o fins i tot deixar de Suïssa, va dir. Minimitzar els riscos de llistes negres, dient que el perill més immediat era que els països individuals començarien doble imposició de les empreses amb seu a Suïssa.

La Comissió Europea va dir que comentar dilluns.

Suïssa ha estat en la línia de foc de la Unió Europea i l'OCDE club dels països rics durant anys pel règim fiscal especial que cantons donen a les empreses estrangeres. Alguns paguen pràcticament cap impost per sobre d'un impost federal efectiva de 7.8%.

Suïssa va estar d'acord amb l'OCDE en 2014 2019 per abolir l'estatut especial, que ha estat un benefici atractiu per al voltant de 24,000 multinacionals que busquen reduir les seves factures d'impostos. Aquesta disposició ara romandrà en el seu lloc més enllà del termini original.

El Govern diu que aquest tipus d'empreses amb estatut especial donen feina a persones i contribueixen 150,000 la meitat dels impostos sobre beneficis federals.

(Gràfic sobre els tipus impositius: tmsnrt.rs/2kdi2Ow)

Per compensar el cop, el govern havia proposat retallades d'impostos en la investigació i desenvolupament a Suïssa, els beneficis de les patents que allà es desenvolupen i deduccions per excés de patrimoni de l'empresa.

A més, molts cantons diuen que reduirien les taxes d'impostos corporatius per a totes les empreses per reduir la càrrega fiscal i dissuadeixen les multinacionals de sortir.

Després que el parlament va aprovar les mesures de l'any passat, els crítics es van reunir les signatures 50,000 necessaris per activar el referèndum de diumenge, que anul·la la votació parlamentària.

La campanya No va ser portat per una coalició que inclou els socialdemòcrates, els verds, els sindicats i esglésies, que temien que el públic suportar el pes dels ingressos de l'impost de societats reduït a través de retallades en els serveis públics o majors impostos personals.

"Els partits conservadors volien empènyer a través de la reforma tributària amb l'arrogància i la supèrbia en contra dels interessos del poble. Els Verds exigeixen una nova proposta amb un sentit de la proporció ", va dir que el partit d'esquerra oposició dels vots.

Els canvis es produeixen alhora president dels Estats Units, Donald Trump està considerant frega els impostos corporatius i Gran Bretanya ha insinuat que podria reduir les seves tarifes quan surt de la UE.

"És extremadament important que trobem una solució dins dels propers dos anys", Heinz Karrer, cap de grup de pressió empresarial suïssa Economiesuisse, a Reuters.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Bancari, Negocis, EU, Banc Central Europeu (BCE), Suïssa

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Icona de menú esquerre