Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

UE vol més estrictes normes de transparència en la propietat de prevenir l'evasió fiscal i combatre #MoneyLaundering

COMPARTIR:

publicat

on

Blanqueig de diners. la euro

El suport aclaparador de les comissions d'Afers Monetaris i Llibertats Civils del Parlament Europeu a l'accés dels ciutadans de la UE a la informació sobre els beneficiaris efectius de les empreses sense haver de demostrar un "interès legítim" i els fideïcomisos haurien de complir els mateixos requisits.

Els eurodiputats van acordar la seva posició sobre la Directiva de la UE contra el blanqueig de capitals dimarts (28 de febrer). Ara el Parlament en conjunt ha de donar el vistiplau al ple de març perquè els eurodiputats iniciïn converses a tres (diàleg) amb la Comissió i el Consell de la UE.

Les esmenes, acordades pels Comitès d'Afers Econòmics i Monetaris i de Llibertats Civils, obturarien llacunes en la legislació marc de la UE contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. També introduirien normes de transparència més estrictes per evitar l'evasió fiscal. L'informe esmenat ha estat aprovat per 89 vots a favor i XNUMX abstencions.

Accés més ampli als registres

La proposta permetria als ciutadans de la UE accedir als registres de beneficiaris efectius sense haver de demostrar un "interès legítim" en la informació, un requisit que actualment restringeix l'accés a autoritats i professionals com ara periodistes i grups de pressió.

"Les estructures complexes d'empreses i les empreses de prestatge faciliten que la gent amagui diners. A través d'un registre públic d'empreses i fideïcomisos, el Parlament Europeu vol donar llum a aquestes estructures i així combatre'ls", va dir Judith Sargentini (Verds/ALE, NL), co-ponent de l'expedient.

Fideicomisos inclosos

L'abast de l'AMLD també s'ha ampliat per cobrir els fideïcomisos i "altres tipus d'acords legals amb una estructura o funcions similars als fideïcomisos". Anteriorment, aquests estaven exclosos de la directiva per motius de privadesa. Els fideïcomisos hauran de complir ara els requisits de transparència totals de les empreses, inclosa la necessitat d'identificar els beneficiaris efectius.

anunci

Les plataformes de moneda virtual i els proveïdors de carteres de custòdia també s'han incorporat a l'àmbit de la directiva. Tot i que les monedes virtuals representen només una petita part de les transaccions financeres mundials (al voltant de 70 transaccions en moneda virtual es fan diàriament, segons el Banc Central Europeu), alguns estats membres de la UE i l'Autoritat Bancària Europea diuen que representen riscos.

Segons les esmenes, les plataformes de moneda virtual tindrien la mateixa obligació que els bancs i altres entitats de pagament d'escrutar els seus clients. Això inclou verificar els detalls d'identitat i supervisar les seves transaccions financeres, per reduir el risc que les monedes virtuals s'utilitzin per blanquejar els ingressos delictius.

S'ha reduït el llindar d'identificació de la targeta de prepagamentPer desanimar l'ús d'instruments de prepagament anònims, com ara targetes de prepagament, com a forma còmoda i de baix cost de transportar el producte del delicte, el Parlament Europeu va recolzar la reducció del llindar en què els requisits d'identificació entren de 250 € a €. 150.

El correlator Krišjānis Karins (PPE, LV) va dir que "el comportament dels delinqüents no ha canviat: utilitzen l'anonimat per blanquejar els seus ingressos il·lícits o finançar el terrorisme. Per tant, hem d'assegurar-nos que la legislació aborda les amenaces als nostres ciutadans i financeres. Això també implica endurir les normes que regulen les monedes virtuals i les targetes de prepagament anònimes".

L'actualització també pretén racionalitzar la coordinació entre els estats membres en la lluita contra el finançament del terrorisme i el blanqueig de capitals. Les mesures inclouen la introducció de registres bancaris i de comptes de pagament centralitzats als estats membres, l'harmonització dels controls que els bancs i les institucions financeres fan a tota la UE i la facilitació del flux d'informació entre les unitats d'intel·ligència financera dels estats membres.

El negociador del Grup S&D per al comitè d'afers econòmics i monetaris, Peter Simon, va dir: "Els papers de Panamà han demostrat que la lluita contra el blanqueig de diners i l'elusió fiscal només pot ser victoriosa mitjançant la transparència. Per això no hi ha mig camí quan es parla de transparència. La semitransparència només ajuda aquells contra els quals volem prendre mesures. Per tant, no passarem de la nostra posició de tolerància zero en les properes negociacions.

“Cal posar un registre públic a disposició del públic. Com que els béns immobles s'exploten cada cop més per al blanqueig de capitals, també necessitem un registre immobiliari vinculat a la UE. En cas contrari, la lluita contra el blanqueig de capitals ja s'atura a les nostres fronteres nacionals”.

La eurodiputada Ana Gomez va dir: "Esperem negociacions difícils amb els estats membres, però estem disposats a mantenir-nos ferms en la nostra posició i hem aconseguit una posició de negociació molt sòlida".


Propers passos
Les comissions van votar per 92 vots contra 1 i 1 abstenció per iniciar negociacions amb el Consell. Ara el Parlament en conjunt ha de donar el vistiplau al ple de març perquè els eurodiputats iniciïn converses a tres amb la Comissió i el Consell de la UE.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències