Connecteu-vos amb nosaltres

dades

Comissió Europea ha de mantenir-se ferm en els fluxos lliures #data

COMPARTIR:

publicat

on

Lleis_de_privadesa_de_dades_de la UELa Comissió Europea està perdent els nervis pel lliure flux de dades. Després inicialment dient anunciaria un reglament per anul·lar les lleis nacionals que impedeixen els fluxos de dades a altres estats membres, ha llançat el tema a l'herba llarga relegant-lo a un consulta pública. Això és decebedor. Els fluxos de dades són una part essencial del comerç de molts serveis, i la localització de dades és una barrera comercial. Per donar suport al mercat únic, la Unió Europea hauria d'eliminar els obstacles legals als fluxos de dades dins de la UE. També hauria de flexibilitzar les normes del Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) que regulen les transferències a països no comunitaris. En fer-ho, reduirà els costos per a les empreses i consumidors europeus, reforçarà la competència en serveis basats en dades i reforçarà el comerç internacional. escriu Nick Wallace.
La Comissió originàriament planificat per anunciar la legislació el 30 de novembre de 2016, però menys d'una setmana abans de la data de venciment, el vicepresident Andrus Ansip la va ajornar, dient: "Sembla més complicat del que em pensava.” Va dir que hi haurà una comunicació sobre la iniciativa al gener, "després en algun lloc del juny continuarem amb la regulació... Primer comunicació, després accions concretes". Malauradament, la comunicació que va arribar..."Construint l'economia europea de dades”— no suggereix que el que està en camí sigui especialment concret. No té gaire sentit llançar una consulta que només pot debilitar el que, d'altra manera, podria haver estat una proposta reguladora senzilla. Tingueu en compte que, de totes maneres, qualsevol projecte de llei es veuria diluït a mesura que passa pel Parlament i el Consell.
La idea ben intencionada del vicepresident Ansip, repetida a la comunicació, que els fluxos de dades haurien de ser una "cinquena llibertat" de la UE després que les persones, el capital, els béns i els serveis ignori el punt crucial que les dades no es poden separar de cap d'aquestes quatre llibertats. . Perquè qualsevol d'ells pugui creuar les fronteres europees sense restriccions, cal que hi hagi un flux de dades corresponent en la direcció oposada, especialment per als serveis, perquè les transaccions es basen cada cop més en conjunts de dades més grans i rics. 
 
Però en parlar d'una "cinquena llibertat", la Comissió s'arrisca a crear una vara per a la seva esquena facilitant als opositors tergiversar el lliure flux de dades com a nou territori legal per a la UE: un acaparament constitucional de terres. El lliure flux de dades és només una mesura reguladora senzilla i necessària per donar suport als principis fonamentals del mercat únic europeu.
La comunicació posa de manifest el fet que la localització de dades no garanteix la privadesa o la seguretat, però després es contradiu dient que la manca d'estàndards de seguretat transfronterers podria justificar regles de localització de dades per a dades sobre infraestructures energètiques crítiques. Això no té sentit: la localització de dades millora la seguretat d'aquestes dades o no ho fa. La resposta correcta és que no
                                            
La comunicació també suggereix que la localització d'algunes dades podria ser justificada per garantir que les forces de l'ordre hi puguin accedir, destacant i ignorant alhora. la inadequació de l'assistència jurídica mútua (MLA) a la UE, que hauria de garantir la cooperació transfronterera en les investigacions penals, especialment l'intercanvi d'evidències. Les lleis de localització de dades agreugen aquest problema debilitant l'impuls per abordar-lo des de l'origen. A més, tots els països de la UE tenen lleis que exigeixen la divulgació de determinats tipus de dades a les autoritats, però pocs requereixen la localització de dades per garantir-ho: si el Regne Unit Llei de poders d'investigació de 2016 pot fer complir tal règim de vigilància extrem sense localització de dades, doncs per què ho hauria d'exigir la llei de vigilància de telecomunicacions d'Alemanya??
A més, la Comissió no hauria de permetre que els governs nacionals aprovin lleis que substitueixin les normes del GDPR sobre els fluxos de dades a països no membres de la UE. França ho té va prohibir totes les transferències de dades personals de ciutadans francesos a països fora de la UE, provocant així una barrera comercial unilateral i fent una broma amb la idea mateixa d'una política europea comuna en aquesta matèria en primer lloc.  
La UE també hauria d'alleujar les restriccions del GDPR als fluxos internacionals de dades, que obliguen a gastar en centres de dades innecessaris, augmentant els costos d'allotjament i perjudicant la competència entre proveïdors de serveis al núvol europeus i no europeus. Les dades xifrades correctament es poden emmagatzemar de manera segura gairebé a qualsevol lloc, fins i tot si les pràctiques de privadesa del país amfitrió s'assemblen a les de l'Airstrip One, i les dades inadequades no estan segures enlloc, ni a casa ni a l'estranger. Això no fa ni tan sols esmentar que la destinació principal més probable d'aquestes dades és els Estats Units, on, independentment de les diferències legals, les proteccions de privadesa de facto "a la planta"Són asens dubte més fort que a bona part d'Europa. Emmagatzemar dades a la UE com a resposta a espionatge il·legal per part de la NSA no protegeix la privadesa, però distreu convenientment del fet Britànic, Alemany, francès, Belgai suec les agències d'intel·ligència fan el mateix i pitjor.
La Comissió hauria de deixar de vacil·lar i elaborar una legislació que prohibeix completament les prohibicions nacionals dels fluxos de dades a altres estats membres. En lloc d'una consulta sobre els fluxos de dades dins de la UE, la Comissió hauria de demanar opinions sobre les restriccions a la transferència de dades fora de la UE i el seu impacte en l'economia europea, així com demanar comentaris sobre la viabilitat a llarg termini de les normes i acords d'adequació com Safe Harbor i Privacy Shield. Quan el RGPD entri en vigor l'any vinent, la Comissió també hauria de presentar un procediment d'infracció, d'acord amb l'article 258 del Tractat de Lisboa, contra els estats membres amb lleis que obstrueixin els mecanismes de flux internacional de dades establerts al capítol V del GDPR. Aquestes tres mesures ajudarien a reforçar el desenvolupament del mercat únic digital i reforçar la competitivitat europea en l'economia internacional de dades.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències