#Defence: Eurodiputats insten els Estats Membres a mostrar voluntat política i unir forces

Defensa de la UEL'augment de la cooperació a la defensa a la UE ara depèn més de la voluntat política de fer que succeeixi que no pas les consideracions legals, diuen els diputats al Parlament en una resolució aprovada pel Parlament el dijous (març 16). Destaquen que els estats membres poden i han d'utilitzar les eines del tractat establertes per construir una política de defensa veritablement comuna.

Els diputats europeus volen que l'Agència Europea de Defensa (EDA) i la Cooperació Estructural Permanent (PESCO) siguin tractats sui generis Les institucions de la UE, com el Servei d'acció exterior de la UE, i finançades a través d'una secció específica del pressupost de la Unió.

Coponente Esteban González Pons (EPP, ES), en nom de la Comissió d'Afers Constitucionals, va dir que "aquest és un informe ambiciós i estratègic que arriba en un moment oportú, ja que la Unió de Seguretat i Defensa serà una de les màximes prioritats de la Declaració de Roma la setmana vinent. També hi ha un acord general que aconseguir ara una defensa comuna és més necessària que mai. En un clima internacional imprevisible, necessitem una política de defensa comuna que reforci la unitat, l'autonomia estratègica i la integració per promoure la pau i la seguretat a la Unió i al món ".

Coponente Michael Gahler (EPP, DE), per a la Comissió d'Afers Exteriors, va dir que "els estats membres ignoren de forma permanent el fet que el finançament de les despeses administratives i d'explotació de EDA i PESCO del pressupost de la Unió és l'única opció dels Tractats. La decisió del març de 6 de començar la capacitat de planificació militar i conducta (MPCC) va ser, però, una fita en el camí cap a la Unió Europea de Defensa. En establir aquesta nova capacitat militar, els estats membres finalment han actuat sobre una de les demandes de llarga durada del Parlament, que hem repetit en el nostre informe ".

La resolució, aprovada per vots 360 a 212, amb abstencions 48, subratlla que el desenvolupament d'una política de defensa comuna de la UE depèn, sobretot, de la voluntat política dels estats membres, atès que el Tractat de Lisboa ja ofereix un marc suficient per a la construcció d'una veritat comuna política de defensa.

marc institucional millorat

Els eurodiputats advoquen per l'establiment d'un format de reunió "ministres de defensa" en el Consell de Ministres de la UE. També demanen suport polític i els recursos de l'AED per enfortir i encoratjar els països de la UE a unir-se va pescar tan aviat com sigui possible.

La resolució sosté que el sistema de combat de la UE ha de ser posat sota pescar, juntament amb la creació d'una seu civil i militar permanent. Això milloraria la cooperació civil-militar i la capacitat de la UE per reaccionar ràpidament a les crisis, diuen els eurodiputats.

L'augment de les despeses de defensa

També considera essencial per augmentar la despesa de defensa nacional per 2% del PIB, posant l'accent en que això podria significar trobar un extra 100 milions de € per a la defensa a finals de la propera dècada. diners extres ha de ser canalitzada a la investigació i desenvolupament, així com als programes de cooperació estratègica, en què la UE podria ajudar, afegeix el text.

Les relacions futures entre la UE i el Regne Unit

Finalment, la resolució subratlla la necessitat d'una major reflexió sobre les futures relacions entre la UE i el Regne Unit, en particular en l'àmbit de les capacitats militars, el Regne Unit ha de decidir abandonar la Unió.

Fons

Aquesta resolució té per objecte aclarir la posició del Parlament Europeu sobre el futur de les polítiques de defensa de la UE, a temps per l'aniversari 60th del Tractat de Roma. Explora les possibilitats per a l'aprofundiment de la cooperació de defensa a tota la UE en el marc de l'actual Tractat de Lisboa.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Agència Europea de Defensa (EDA), OTAN, Seguretat

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *