UE allibera ajuda humanitària a mesura que creixen les necessitats #Africa

L'ajuda de 47 milions de € UE ajudarà a respondre a les necessitats dels més vulnerables en els Grans Llacs, així com a la regió sud d'Àfrica i l'Oceà Índic.

La Comissió Europea ha anunciat l'assistència humanitària per ajudar les persones necessitades en els Grans Llacs i el sud d'Àfrica i Oceà Índic regions, que segueixen per fer front a les conseqüències d'anys de conflicte i desplaçament, així com la inseguretat alimentària generalitzada i els desastres naturals.

De la 47 milions de € anunciar, € 32 anirà a les poblacions de la regió dels Grans Llacs - inclosa la República Democràtica del Congo (RDC), Rwanda, Burundi i Tanzània, mentre que 15 milions de € es destinaran a la regió sud d'Àfrica i l'Oceà Índic , incloent Madagascar, Malawi, Zimbabwe, Moçambic, Swazilàndia i Lesotho.

"Estem en plena solidaritat amb el poble d'Àfrica. L'ajuda anunciada avui ajudarà els milions d'afectats pel desplaçament forçat, la inseguretat alimentària i els desastres naturals a la regió dels Grans Llacs ia la part sud del continent. La UE manté el seu compromís d'ajudar a les persones necessitades siguin on siguin i no deixar ningú enrere ", saidCommissioner d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi Christos Stylianides.

socis humanitaris a la República Democràtica del Congo, on més de 2 milions de persones romanen desplaçades pel conflicte intern i on la desnutrició és alta, rebran el gruix principal (22.7 milions d '€) dels fons assignats per a la regió dels Grans Llacs. L'impacte regional de la crisi de Burundi també estarà cobert.

Al sud d'Àfrica i l'Oceà Índic, els fons es destinaran a ajudar a les persones afectades per la inseguretat alimentària causada per la perllongada sequera, així com per a l'enfortiment de capacitats per gestionar els desastres recurrents. La major part (6.2 milions d '€) del paquet anirà a respondre a les necessitats dels més vulnerables a Madagascar, que va ser colpejada pel cicló tropical Enawo el mes passat - un dels ciclons més poderosos que han afectat el país durant l'última deu anys. Això ha posat una greu tensió addicional en el país que també ha estat lluitant per fer front als efectes de la crisi d'inseguretat alimentària relacionada amb El Niño. Més de 400 000 persones han estat afectades pel cicló, alguns dels quals segueixen desplaçades fins a la data. A la seqüela, la UE allibera fons addicionals per ajudar a enfortir la capacitat logística i de permetre el lliurament d'ajuda humanitària als necessitats.

Fons

La regió dels Grans Llacs acull gairebé un milió de refugiats, la majoria d'ells a la República Democràtica del Congo (al voltant de 430 000) i Tanzània (gairebé 240 000), i més de dos milions de desplaçats interns a la pròpia RDC. Això genera considerables necessitats humanitàries, en particular en els àmbits de l'assistència alimentària, la nutrició, la salut, l'aigua i el sanejament, refugi i protecció.

La Comissió Europea és un donant important per a la regió, en particular proporcionant assistència als més vulnerables a la República Democràtica del Congo. També ha publicat un total de 45.5 milions d '€ per respondre a la crisi de Burundi des que va començar a l'abril de 2015, el que porta a centenars de milers de Burundi fugir a la veïna Tanzània, Rwanda, República Democràtica del Congo i Uganda.

La regió sud d'Àfrica i l'Oceà Índic és propensa als desastres naturals recurrents, com ara ciclons, inundacions i sequeres. Ha estat particularment seriós afectats per l'últim fenomen climàtic d'El Niño. Més de 13 milions de persones es troben actualment en necessitat d'assistència alimentària.

Des 2012, la Comissió Europea ha donat suport a la regió amb prop de 125 milions de € al socors i la preparació per a desastres. Un total de 61 milions d '€ ha estat posat en llibertat per l'ajuda humanitària des 2015 que tracten específicament de les conseqüències del Nen.

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, EU, Comissió Europea, Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)