Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#fisheries més llunyans remotes de la UE necessiten finançament, diuen els eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

Els joves pescadors i piscicultors de les regions ultraperiferiques (RUP) de la UE necessiten ajuda financera i incentius, inclosos diners per a nous vaixells, ha dit el Parlament.

La resolució no legislativa es va aprovar per 428 vots a favor, 64 en contra i 118 abstencions. Per 358 vots a favor, 240 en contra i 16 abstencions, es va aprovar una esmena per permetre el finançament de la UE i els nacionals per renovar la flota d'OR.

Comentant la resolució i l'esmena, la ponent Ulrike Rodust (S&D, DE) va dir: "He intentat elaborar les millors propostes per a una possible solució. I deploro que l'esmena hagi despertat esperances que, al meu entendre, no es poden Aquest resultat no es correspon amb la coherència de la Política Pesquera Comuna i el Fons Europeu Marítim per a la Pesca, respectivament, i dubto que passi un control legal. S'ha de posar èmfasi en l'objectiu de la Política Pesquera Comuna per assolir poblacions sostenibles. i la pesca”.

Finançament nacional i de la UE per renovar la flota

L'esmena de renovació del finançament demana a la Comissió que "permeti el finançament (a nivell de la UE o nacional) dels vaixells de pesca artesanals i tradicionals de les RUP que desembarquin totes les seves captures als ports de les RUP i contribueixin al desenvolupament sostenible local, per augmentar seguretat humana, complir amb les normes d'higiene europees, lluitar contra la pesca il·legal, no declarada i no regulada i aconseguir una major eficiència ambiental”.

No obstant això, els eurodiputats van estipular que "aquesta renovació de la flota pesquera s'ha de mantenir dins dels límits dels límits de capacitat autoritzats, s'ha de limitar a la substitució d'un vaixell antic per un de nou i ha de permetre una pesca sostenible i assolir l'objectiu de rendiment màxim sostenible (MSY)". .

Nou instrument financer per a la pesca d'OR

Els eurodiputats demanen a la Comissió "que estudiï la possibilitat d'establir, tan aviat com sigui possible, un instrument específicament dedicat a donar suport a la pesca a les regions ultraperifèriques, en la línia del programa POSEI per a l'agricultura".

Programes d'Opcions Específicament Relacionats amb la Distància i la Insularitat (POSEI), regits per Reglament POSEI núm. 228/2013, incloure mesures específiques per a l'agricultura a les regions ultraperiferiques, com ara subvencions a la producció i a la importació.

Aqüicultura i joves pescadors

anunci

Els diputats subratllen que el potencial de l'aqüicultura s'hauria d'explotar millor a les RUP, ja que podria donar lloc a noves possibilitats de producció i productes d'alta qualitat, amb un fort suport de la UE. Demanen a la Comissió que fomenti i doni suport als projectes de desenvolupament de l'aqüicultura.

S'han de crear millors incentius en el marc d'un futur Fons Europeu Marítim i de Pesca per animar els joves a treballar en l'economia marítima, especialment mitjançant la formació professional i la promoció de mesures que millorin els ingressos i la seguretat laboral, i millorin l'organització global sostenible de l'economia marítima. als quiròfans, diu el text.

Fons

Les nou "regions ultraperifèriques" de la UE inclouen parts de França (Guadalupe, Guaiana Francesa, Reunió, Martinica, Mayotte i Saint-Martin), Portugal (Madeira i Açores) i Espanya (illes Canàries). Article 349 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea exposa els seus trets definitoris, que inclouen la llunyania, la insularitat, les dimensions reduïdes, la topografia i el clima difícils i la dependència econòmica d'uns pocs productes.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències