Connecteu-vos amb nosaltres

Consell d'energia

Comissió es congratula de l'vot del Parlament Europeu sobre l'extensió i el reforç de Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (#EFSI)

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha celebrat la votació dels comitès de pressupostos i afers econòmics i monetaris dels eurodiputats per acordar la seva posició sobre l’ampliació, l’ampliació i el reforç del Fons europeu per a inversions estratègiques (EFSI), l’anomenat EFSI 2.0.

La Comissió demana ara als Estats membres i del Parlament per seguir treballant cap a l'adopció final de la proposta EFSI 2.0 el més ràpid possible en benefici dels promotors públics i privats que impulsen projectes d'inversió a Europa.

El vicepresident de la Comissió Europea, Jyrki Katainen, responsable de llocs de treball, creixement, inversió i competitivitat, va dir: "El Fons Europeu d'Inversions Estratègiques ja ha demostrat ser una eina important per impulsar la inversió, donar suport a l'ocupació i estimular el creixement dels 28 estats membres. L'extensió de l'EFSI representa una oportunitat per aprofitar aquest èxit. Espero continuar treballant amb els eurodiputats i els estats membres en les properes setmanes per aconseguir un acord final ".

Donat el seu èxit fins al moment, el president Jean-Claude Juncker, va anunciar una proposta per ampliar i reforçar la EFSI en el seu Estat de la Unió es tracta d’ampliar la durada de l’EFSI i millorar la seva capacitat financera. El pla és ampliar el calendari inicial de tres anys de l’EFSI (2016-2015) fins al 2018, final del marc financer plurianual actual. L’objectiu de la inversió mobilitzada s’ha d’incrementar de 2020 milions d’euros a almenys mig bilió d’euros el 315. La proposta també vol fer un èmfasi més gran en l’addicionalitat: el concepte que un projecte només s’hauria de seleccionar si no s’hagués realitzades, en la mateixa mesura o en el mateix període de temps sense el suport de l'EFSI, i millorar la transparència i l'equilibri geogràfic de l'EFSI.

L'extensió de l'EFSI es troba entre les principals prioritats del president Juncker. Els ministres de Finances de la UE ja van donar el seu suport a l'EFSI 2.0 a Reunió del Consell d'Economia i Finances (ECOFIN) al desembre de 2016, una decisió que va ser més tard aprovat pel Consell Europeu.

Fons

El Pla d'Inversions per a Europa, l'anomenat Pla d'Juncker, consta de tres pilars:

anunci
  • En primer lloc, el Fons Europeu d'Inversions Estratègiques que proporciona una garantia de la UE per mobilitzar la inversió privada.
  • En segon lloc, el centre europeu Assessor d'Inversions i el Portal Europeu Projecte d'inversió que prestin assistència tècnica i una major visibilitat de les oportunitats d'inversió i d'aquesta manera ajudar els projectes d'inversió arribin a l'economia real.
  • En tercer lloc, l'eliminació de les barreres regulatòries a la inversió, tant a nivell nacional com a nivell europeu.

En el primer pilar, les operacions aprovades en el marc del Pla de Juncker ara representen un volum total de finançament de 33.9 mil milions d'èuros. Es troben en tots els estats membres 28 i s'espera que per desencadenar la inversió total de prop de EUR 183.5bn (estat de la situació a partir d'abril 5 2017).

En el marc de la Finestra d'Infraestructures i Innovació de l'EFSI, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha aprovat 206 projectes d'infraestructures per a finançament, que representen un volum de finançament superior als 25 milions d'euros. En el marc de la finestra de les pimes de l’EFSI, el Fons Europeu d’Inversions (FEI) ha aprovat 271 acords de finançament de les pimes, amb un finançament total de més de 9 milions d’EURSI. S’espera que unes 427,000 petites i mitjanes empreses i capitalitzacions es beneficiaran d’un accés millorat al finançament que necessiten per ampliar, crear llocs de treball i innovar.

Tres avaluacions es van preparar d'acord amb els requisits del Reglament original EFSI. la Comissió va publicar la seva avaluació al setembre 14 2016, el BEI va publicar la seva avaluació a l'octubre 5 2016 i EY va publicar el seu avaluació independent al novembre 14 2016. Aquests tres avaluacions permetre parts interessades per obtenir una visió global del funcionament de la EFSI i han alimentat en les discussions legislatives sobre l'extensió de la EFSI. la Comissió va publicar una Comunicació fer un balanç d'aquestes avaluacions, que van concloure que van donar motius per donar suport al reforç de la EFSI.

Més informació

Hi ha disponible la comunicació: "Enfortiment de les inversions europees per a ocupació i creixement: cap a una segona fase del Fons europeu per a inversions estratègiques i un nou pla europeu d'inversió exterior" aquí.

Per obtenir més informació sobre la proposta d'ampliar el EFSI, veure això Memoràndum.

L'avaluació de la Comissió del primer any de l'EFSI està disponible aquí.

Els resultats de l’EFSI fins ara inclosos un desglossament de les operacions per països estan disponibles aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències