Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els eurodiputats establir prioritats per a un nou impuls en #development

COMPARTIR:

publicat

on

Els eurodiputats han recolzat la nova política global de desenvolupament de la UE, que té com a objectiu abordar el canvi climàtic, la migració i els problemes de seguretat.

Els eurodiputats van votar un acord informal recent amb ministres, revisant el 2005 Consens Europeu sobre el Desenvolupament, una declaració política conjunta que estableixi els valors i els objectius de la UE.

Resultats de l'acord, entre altres:

  • L'eradicació de la pobresa continuarà sent una prioritat número u 2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible es traduirà ràpidament a la política de la UE;
  • la UE i els estats membres reiteren el seu compromís de destinar el 0.7% del PIB al desenvolupament;
  • una major cooperació amb el sector privat es manté en línia amb els estàndards socials, ambientals i de drets humans;
  • hi haurà una supervisió més democràtica de les eines financeres que abordin les causes arrels de la migració, i;
  • es preveu un estricte seguiment de la implementació, inclosa una avaluació a mig termini per al 2024.

L'acord va ser recolzat per 405 vots en contra, 70 i 159 abstencions.

Coponente Bogdan Wenta (PPE, Polònia) va dir: "Durant les negociacions, el Parlament va impulsar amb èxit un fort èmfasi en l'eficàcia del desenvolupament, la coherència de les polítiques i el bon govern i també va reforçar el principi de propietat democràtica en el text. Crec que el Nou Consens demostrarà ser una eina eficaç per lluitar contra la pobresa i millorarà la nostra cooperació amb els països socis”.

Coponente Norbert Neuser (S&D, DE) va dir: "És un assoliment que, fins i tot en temps tan turbulents, eradicar la pobresa i abordar les seves causes arrels segueixin sent el centre dels esforços de desenvolupament de la UE. Atorgar una millor supervisió al Parlament dels instruments financers aporta un control més democràtic i garanteix que l'ajuda sempre va als més pobres".

anunci

La reforma de la política de desenvolupament de la UE està lligada als nous reptes globals i a l'adopció de l'Agenda 2030 a la cimera de les Nacions Unides el 2015. Si bé el nombre de persones que viuen en la pobresa absoluta s'ha reduït en 600 milions des del 1990, s'han avançat menys. en altres àmbits, com ara reduir el nombre de morts de mares i nadons durant el part i facilitar l'accés a aigua potable. Més de la meitat de l'ajuda mundial al desenvolupament prové de la UE i dels seus membres, cosa que els converteix col·lectivament en el major donant d'ajuda del món.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències