#Oceana: flota externa de la pesca de la UE per convertir-se en la reforma legal més transparent, responsable i sostenible a nivell mundial

Oceana, la Fundació per a la Justícia Ambiental i la WWF han acollit amb satisfacció una nova normativa anunciada ahir que regula l'extensa flota externa de pesca de la Unió Europea, que opera a tot el món i és responsable del 28% de les captures totals de la UE. Després de gairebé dos anys de negociacions, més de les naus 23,000 hauran de seguir els mateixos estàndards de sostenibilitat, independentment d'on operin.

La nova llei es va solucionar entre la Comissió Europea, El Parlament i la Consell de Ministres de Pesca farà el següent:

  • Publicació per primera vegada de dades oficials sobre quins vaixells pesquen on. Això inclourà acords privats, on un vaixell amb bandera de la UE fa un contracte directe amb el govern d'un estat de la costa no comunitària per pescar a les seves aigües, fent que la flota externa de la UE sigui la més transparent del món;
  • Requereixen els mateixos estàndards estrictes per a tots els vaixells que cerquen autorització per pescar fora de les aigües de la UE;
  • Atureu l'anomenat reflagging abusiu, on un vaixell canvia de manera repetida i ràpida la seva bandera amb l'objectiu d'evitar les mesures de conservació, i
  • Assegureu-vos que les activitats de pesca en virtut d'acords privats compleixin els estàndards de la UE Anteriorment, els que operaven sota aquests acords podien pescar sense supervisió de la UE i no estaven obligats a complir els requisits de gestió de la UE. Aquests vaixells estaven operant sota el radar, sense informació pública o de tota la UE disponible sobre qui pesca.

La regulació anterior, en lloc de 2008, va provocar una competència deslleial entre els operadors i va impedir a les autoritats de la UE vetllar perquè els vaixells pesquessin de forma legal i sostenible. La nova llei elimina aquestes inconsistències i assegura que tots els vaixells estan subjectes als mateixos requisits rigorosos per pescar fora de les aigües de la UE.

"Les noves normes constitueixen un important pas endavant per a la transparència global i la lluita contra la pesca il·legal, no declarada i no regulada (INDNR). La UE està liderant per exemple i ara altres han de fer el mateix en tots els racons del món pesquer. Només amb una major transparència podem eradicar la pesca INDNR, reconstruir la pesca mundial i ajudar els països en vies de desenvolupament que depenen en gran mesura d'aquest recurs natural ", va dir María José Cornax, directora de política i advocacia d'Oceana a Europa.

"Recomendo enèrgicament a la Unió Europea aquestes noves mesures per garantir la sostenibilitat i la rendició de comptes de la seva flota externa de pesca. Amb la implementació d'aquest nou Reglament, la UE continuarà liderant la lluita mundial contra la pesca il·legal. Ara veiem que altres països prenguin nota i segueixin el seu exemple, posant a la pràctica normes igualment estrictes per als seus vaixells. De gran importància seran accions per fer que les dades sobre on aquests vaixells són pesquers públics per a tothom. D'aquesta manera, també prendran mesures vitals per protegir els drets dels pescadors legítims i salvaguardar els nostres oceans per a les comunitats que els confien en els seus aliments i mitjans de subsistència ", va dir Steve Trent, director executiu de l'EJF.

"WWF acull amb satisfacció aquestes progressives i ambicioses polítiques de governança pesquera que, sens dubte, beneficiaran a les persones, les comunitats costaneres, les poblacions de peixos i els ecosistemes marins. Europa demostra el seu compromís de liderar una governança pesquera internacional sostenible i equitativa i combatre les activitats de pesca il·legals en qualsevol part del món ", va dir la doctora Samantha Burgess, responsable de Política Marítima Europea, a WWF-EPO.

Totes les organitzacions abans esmentades formen part d'una coalició d'organitzacions no governamentals * que impulsen una reforma ambiciosa per a la flota externa de la UE i que van donar la benvinguda a l'acord.

WhoFishesFar.org És una base de dades creada per la coalició i els seus socis, que fa pública, per primera vegada, dades sobre totes les autoritzacions de pesca des de 2008 (excepte els acords privats) quan es va adoptar la regulació de la flota externa, incloses les dades sobre els vaixells estrangers que pesquen a les aigües de la UE. Mostra que, durant el període 2008-2015:

  • Algunes flotes com les de Bèlgica, Dinamarca, Estònia i Suècia tendeixen a operar prop de les aigües europees de l'Atlàntic Nord-est
  • França, Alemanya, Irlanda, Letònia, Lituània, Països Baixos, Polònia, Portugal, Espanya i el Regne Unit van ser autoritzats a pescar les costes de l'Àfrica occidental-central (cap Verd, ivori Costa, Gabon, Guinea, Guinea Bissau, Mauritània, Marroc, Sant Vaig prendre i Príncepi Senegal)
  • Vaixells francesos, italians, portuguesos, espanyols i britànics operats a l'Oceà Índic (a Àrea IOTC, i sota els acords oficials d'accés a la UE Comores, madagascar, Mauritius, Moçambic i Seychelles).
  • Els vaixells alemanys, polonesos i espanyols van ser autoritzats a pescar en aigües antàrtiques (a Àrea CCAMLR)
  • - Als vaixells del Pacífic Sud dels Països Baixos, Letònia, Lituània, Polònia, Portugal i Espanya es van autoritzar a pescar (a Zona SPRFMO)
  • - Els vaixells amb pavelló europeu que operaven al Pacífic occidental eren tots els transportistes de peixos (a Àrea WCPFC)

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), EU, La pesca il·legal, Marítim, Oceana, la sobrepesca

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *