Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Unió Europea recolza les investigacions sobre els crims de guerra i la rendició de comptes a #Syria

COMPARTIR:

publicat

on

La Unió Europea ha anunciat que aportarà 1.5 milions d'euros per donar suport al Mecanisme Internacional, Imparcial i Independent per ajudar en la investigació i el processament de les persones responsables dels delictes més greus de dret internacional comesos a Síria.

La justícia per a les víctimes és clau per a un procés de reconciliació eficaç i inclusiu a Síria. És per això que els responsables dels crims de guerra han de rendir comptes i tan aviat com sigui possible", va dir l'Alta Representant/vicepresidenta Federica Mogherini. "Com a Unió Europea, confirmem avui el nostre compromís i el nostre suport al poble sirià i a la Procés polític liderat per l'ONU cap a una resolució política de la crisi. Els sirians es mereixen pau i justícia, i seguim al seu costat en aquest esforç".

La Unió Europea considera que sense justícia, els crims de guerra queden impunes, les víctimes no poden obtenir reparació i la pau continua sent un objectiu esquivant. La rendició de comptes pels crims de guerra, els abusos dels drets humans i les violacions del dret internacional humanitari és essencial per garantir una transició política significativa a Síria. La Unió Europea continuarà treballant per garantir que aquestes violacions s'aborden, d'acord amb els objectius estratègics de la Estratègia de la UE per a Síria, aprovat el 3 d'abril de 2017.

El suport de la comunitat internacional al Mecanisme, fins i tot mitjançant mitjans financers adequats, és necessari per garantir que pugui començar a treballar el més aviat possible i complir el seu mandat, d'acord amb els principis d'universalitat i al més alt nivell de professionalitat. .

Fons

El 21 de desembre de 2016, l'Assemblea General de les Nacions Unides (AGNU) va adoptar la Resolució 71/248 per la qual s'estableix un "Mecanisme internacional, imparcial i independent per ajudar en la investigació i el processament de les persones responsables dels delictes més greus de dret internacional comesos a la República Àrab de Síria". des de març de 2011" (IIIM o "el Mecanisme"). Aquesta Resolució constitueix un element bàsic per garantir la rendició de comptes pels crims comesos per totes les parts en el context del conflicte a Síria.

La provisió d'1.5 milions d'euros per donar suport al Mecanisme es va adoptar com a mesura en virtut del Instrument que contribueix a l'estabilitat i la pau.

anunci

Per obtenir més informació

Instrument que contribueix a l'estabilitat i la pau (IcSP)

Mecanisme internacional, imparcial i independent per ajudar en la investigació i el processament dels responsables dels delictes més greus de dret internacional comesos a la República Àrab de Síria des del març de 2011

Estratègia de la UE per a Síria

Declaració de l'Alta Representant, Federica Mogherini, en nom de la Unió Europea amb motiu del Dia de la Justícia Penal Internacional

Comparteix aquest article:

Tendències