Connecteu-vos amb nosaltres

EU

# Seguretat: treballs de conducció de la UE per compartir informació, combatre el finançament del terrorisme i protegir els europeus en línia

COMPARTIR:

publicat

on

L'informe de progrés de la Unió de Seguretat 9th, publicat avui (27 de juliol), destaca les recents mesures adoptades per prevenir el finançament del terrorisme a través del tràfic de béns culturals i millorar la interoperabilitat dels sistemes d'informació de la UE.

A partir d'una avaluació exhaustiva de la política de seguretat de la UE des de 2001, l'informe també posa de relleu les llacunes i els reptes que cal seguir. L'aplicació incompleta de les polítiques existents continua sent un desafiament, a mesura que evoluciona les amenaces com la radicalització i el delicte cibernètic, que poden requerir canvis en els instruments existents.

El comissari de Migració, Afers Interns i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, va dir: "En aquest entorn de seguretat que canvia ràpidament, hem d'intensificar els nostres esforços per complir tots els elements essencials i treballar ràpidament per aconseguir una unió de seguretat genuïna i eficaç. La fragmentació ens fa vulnerables a tots. Unitat i la confiança millorant la cooperació i facilitant l'intercanvi d'informació entre els nostres estats membres és l'única manera perquè la UE aporti un valor afegit concret i garanteixi la seguretat i la seguretat dels ciutadans europeus ".

El comissari de la Unió de Seguretat, Julian King, va dir: "L'avaluació completa compleix el compromís que vaig prendre al Parlament Europeu de dur a terme una revisió exhaustiva de la política de seguretat de la UE, la primera en 16 anys. Hi ha algunes lliçons importants, inclosa la necessitat d'una major agilitat per respondre a l'evolució del panorama de les amenaces. Hi haurà l'oportunitat de debatre amb el Parlament al setembre ".

Avanç constant dels fitxers clau

En els darrers mesos s’han aconseguit progressos constants, en particular amb les noves normes sobre tràfic de béns culturals proposades al juliol de 2017 i l’acord sobre un nou sistema d’entrada / sortida per registrar les dades d’entrada i sortida de nacionals extracomunitaris que creuen les fronteres externes de la UE.

S'ha intensificat el treball de lluita contra la radicalització a Internet amb un pla d'acció de noves mesures per detectar i eliminar continguts terroristes il·legals en línia.

Un enfocament renovat en la protecció contra blancs també va veure que les Forces Especials belgues i holandeses simulaven atacs terroristes sincronitzats a les escoles públiques. Amb l'ajuda de la Comissió, l'exercici de simulació va proporcionar lliçons valuoses sobre la preparació.

anunci

Afrontar els desafiaments i les llacunes en la política de seguretat

L’informe d’avui fa una revisió dels 15 anys de política de seguretat de la UE i, tot i que l’avaluació és positiva i confirma la rellevància dels principals instruments de la política de seguretat de la UE, també identifica reptes i llacunes. Això inclou la necessitat d’ajustar les polítiques i les eines existents per respondre a l’evolució de l’amenaça que suposa el terrorisme, tal com també destaquen les conclusions del Consell Europeu del 22 al 23 de juny de 2017 i el Pla d’acció del G20 sobre la lluita contra el terrorisme del 7 de juliol de 2017.

Per fer front als reptes i els buits, la Comissió seguirà actuant per:

  • Donar suport a la implementació plena de les mesures de la UE: la Comissió continuarà donant suport als estats membres en l'aplicació de la legislació de la UE, com la Directiva PNR (EU Passenger Name Record) que ha de completar 25 May 2018 i el marc Prüm per a l'intercanvi d'ADN Dades d'empremtes dactilars i registres de vehicles;
  • La reducció de la complexitat dels instruments de la UE i l'enfortiment de la interoperabilitat: l'Acord sobre el Sistema d'Entrada / Sortida és un pas important per assolir la interoperabilitat dels sistemes d'informació de la UE per part de 2020 i la Comissió es comprometrà amb el Parlament Europeu i el Consell per accelerar el treball sobre propostes relacionades per enfortir El sistema d'informació de Schengen i les bases de dades EURODAC i ECRIS;
  • augmentar la capacitat agrupant recursos: basant-se en l’èxit de l’enfocament de la xarxa ja desplegat en camps com el tràfic de drogues i la seguretat del transport, la Comissió treballarà en la posada en comú de coneixements tècnics de seguretat a nivell de la UE, sobretot quan els estats membres individuals no tinguin experiència o recursos específics en àrees com la ciberseguretat, els materials químics, biològics, radiològics o nuclears i;
  • abordar les amenaces en evolució: Tot i que el marc legislatiu general de la UE ha demostrat la seva utilitat, la Comissió analitza contínuament la necessitat d’adaptacions, per exemple, amb un grup d’experts d’alt nivell sobre radicalització recentment creat. Una àrea clau d’activitat en els propers mesos serà la revisió de l’Estratègia de ciberseguretat de la UE per proporcionar una resposta actualitzada i eficaç a la creixent amenaça de la ciberdelinqüència. La nova comissió especial sobre terrorisme del Parlament Europeu proporcionarà una oportunitat addicional per debatre sobre com es poden adaptar les mesures antiterroristes de la UE a amenaces en constant evolució.

Fons

La seguretat ha estat una prioritat política des del començament del mandat de la Comissió Juncker, del president Juncker Directrius Polítics De juliol 2014 a la més recent Estat de la Unió El 14 setembre 2016.

El Agenda Europea de Seguretat guia la tasca de la Comissió en aquest àmbit, establint les principals accions per garantir una resposta eficaç de la UE a les amenaces contra el terrorisme i la seguretat, inclosa la lluita contra la radicalització, l’impuls de la ciberseguretat, la reducció del finançament del terrorisme i la millora de l’intercanvi d’informació. Des de l’adopció de l’Agenda, s’ha avançat significativament en la seva implementació, obrint el camí cap a una manera efectiva i genuïna Unió de seguretat. Aquest progrés es reflecteix a la Comissió Informes publicats sobre una base regular.

L’avaluació completa, annexada a l’informe d’avui, es basa en l’anàlisi interna realitzada pels serveis de la Comissió, en enquestes realitzades amb les autoritats dels estats membres i les agències de la UE i un diàleg inclusiu amb una àmplia gamma d’interessats, inclosos el Parlament Europeu i els parlaments nacionals. , societat civil, think tanks, acadèmics i representants de la indústria.

La Comissió presentarà la seva avaluació completa al Parlament Europeu i al Consell, i encoratja a les dues institucions a dialogar per examinar les seves conclusions.

Més informació

comunicació: 9th Informe de progrés sobre la Unió de Seguretat

Annex 1: Document de treball del personal de la Comissió - Avaluació integral de la política de seguretat de la UE

Annex 2: Document de treball del personal de la Comissió - Avaluació integral de la política de seguretat de la UE

comunicació: Agenda europea sobre seguretat

Full de dades: Una Europa que protegeix

Full de dades: Agenda europea sobre seguretat: estat de joc

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències