Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#AndexCrust: Comissió fixa ferrocarrils lituans € 28 milions per obstaculitzar la competència en el mercat de mercaderies per ferrocarril

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha multat els Ferrocarrils de Lituània (Lietuvos geležinkeliai) amb un import de 27,873,000 euros per obstaculitzar la competència en el mercat del transport de mercaderies per ferrocarril, incomplint les normes antimonopoli de la UE, en eliminar una via ferroviària que connecta Lituània i Letònia.

La comissària Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Els Ferrocarrils de Lituània van utilitzar el seu control sobre la infraestructura ferroviària nacional per penalitzar els competidors del sector del transport ferroviari. La Unió Europea necessita un mercat de mercaderies per ferrocarril que funcioni bé. És inacceptable i sense precedents que un l'empresa desmantella una infraestructura ferroviària pública per protegir-se de la competència".

Lithuanian Railways és l'empresa ferroviària de propietat estatal actual a Lituània. L'empresa està integrada verticalment, és a dir, és responsable tant de la infraestructura ferroviària com del transport ferroviari.

AB Orlen Lietuva (Orlen) és una filial de propietat total de PKN Orlen, una companyia petroliera polonesa.

El 2008, Orlen, un important client comercial de Lituanian Railways, va considerar redirigir la seva mercaderia des de Lituània a Letònia utilitzant els serveis d'un altre operador ferroviari. L'octubre de 2008, els Ferrocarrils de Lituània van desmantellar un tram de 19 km de llarg que connectava Lituània i Letònia, a prop de la refineria d'Orlen. L'eliminació de la pista va suposar que Orlen hauria d'utilitzar una ruta molt més llarga per arribar a Letònia. Des d'aleshores la pista desmuntada no ha estat reconstruïda.

imatge EN

La investigació de la Comissió va trobar que aquestes accions obstaculitzaven la competència en el mercat del transport de mercaderies per ferrocarril en impedir que un important client de Ferrocarrils de Lituània fes servir els serveis d'un altre operador ferroviari. Els Ferrocarrils de Lituània no van mostrar cap justificació objectiva per a l'eliminació de la via. Aquest comportament incompleix l'article 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) que prohibeix l'abús d'una posició dominant en el mercat.

anunci

El mercat ferroviari de mercaderies de la UE es va liberalitzar l'any 2007. Des d'aleshores, la Comissió treballa per completar el mercat únic dels serveis ferroviaris, entre d'altres, assegurant la gestió independent de la infraestructura ferroviària i fomentant la inversió en vies que interconnecten els Estats membres. En aquest context, l'aplicació de les normes de competència de la UE és important per garantir que les barreres reguladores no es substitueixin per comportaments contraris a la competència de les empreses ferroviàries dominants que impedirien que la UE assoleixi els seus objectius finals pel que fa al transport ferroviari.

Multes

Les multes es van fixar sobre la base de la Directrius de 2006 de la Comissió sobre multes (veure prémer alliberar i MEMO). Pel que fa al nivell de la multa, la Comissió va tenir en compte, en particular, el valor de les vendes relacionades amb la infracció, la gravetat de la infracció i la seva durada.

A més d'imposar una multa, la Decisió de la Comissió exigeix ​​als Ferrocarrils de Lituània que posin fi a la infracció i s'abstinguin de qualsevol mesura que tingui un objecte o efecte igual o equivalent.

Fons

Article 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) prohibeix l'abús d'una posició dominant en el mercat que pugui afectar el comerç entre els estats membres de la UE i impedir o restringir la competència. El Reglament Antimonopoli (Reglament nº 1 / 2003 Consell) estableix com la Comissió i les autoritats nacionals de competència apliquen aquesta disposició.

Després d'una denúncia d'Orlen, la Comissió va dur a terme inspeccions a les instal·lacions de Lietuvos geležinkeliai l'any 2011 i es va obrir procediments antimonopoli formals el març de 2013. La Comissió va enviar a Plec de càrrecs a l'empresa el gener de 2015.

Es facilitarà més informació al número de cas 39813 al registre públic de casos de la Comissió competència lloc web un cop s'hagi resolt qualsevol problema de confidencialitat. Una recopilació periòdica de notícies antimonopoli està disponible al Resum setmanal de notícies del concurs.

Recurs d'indemnització

Qualsevol persona o empresa afectada per un comportament contrari a la competència descrit en aquest cas pot presentar l'assumpte davant els tribunals dels estats membres i sol·licitar una indemnització per danys i perjudicis. Tant la jurisprudencia del Tribunal com el Reglament 1/2003 del Consell confirmen que, en els casos davant dels tribunals nacionals, una decisió de la Comissió constitueix una prova vinculant que el comportament va tenir lloc i era il·legal. Tot i que la Comissió ha multat les empreses afectades, es poden atorgar danys i perjudicis sense reduir-se a causa de la multa de la Comissió.

El Directiva danys en aquest camp, que els estats membres havien d'implementar en els seus ordenaments jurídics abans del 27 de desembre de 2016, ho fa més fàcil per a les víctimes de les pràctiques contràries a la competència per a l'obtenció de danys. Més informació sobre reparació de danys i perjudicis, incloent una guia pràctica sobre com quantificar el dany defensa de la competència, està disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències