Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La UE anuncia ajudes especials d'emergència per ajudar els refugiats a #Serbia

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha anunciat 4 milions d'euros addicionals en ajuda humanitària per a Sèrbia per ajudar els milers de refugiats i sol·licitants d'asil al país.

Els nous contractes arriben quan el comissari d'ajuda humanitària i gestió de crisi, Christos Stylianides, està actualment en la seva quarta visita al país, on està avaluant la situació humanitària sobre el terreny i discutint el suport humanitari de la UE als refugiats amb els funcionaris del govern. Els nous projectes financen la distribució d'aliments als centres d'acollida, la protecció de les poblacions afectades més vulnerables, especialment durant el proper hivern, i activitats relacionades amb l'educació.

"Sèrbia ha estat un soci fiable de la Unió Europea i la nostra associació ha permès una resposta eficaç a la crisi dels refugiats. La UE ha estat un proveïdor líder d'ajuda humanitària per a l'acollida de refugiats a Sèrbia des del 2015. Hem ajudat a millorar les condicions. en molts centres d'acollida, va contribuir a la provisió d'aliments als campaments, va oferir educació en situacions d'emergència als nens i va ajudar a oferir serveis de salut. Els projectes addicionals anunciats avui abordaran les necessitats de la població més vulnerable, especialment durant la propera temporada d'hivern", va dir el comissari Stylianides.

Des del 2015, la UE ha estat el principal contribuent d'ajuda d'emergència a Sèrbia. L'ajuda humanitària de la Comissió se situa ara en 25 milions d'euros i ha permès la prestació d'assistència d'emergència (aliments, aigua, higiene, articles essencials, salut i protecció) als punts de trànsit i recepció, incloses les fronteres i les zones d'espera. Des del 80, s'han proporcionat al país un total de més de 2015 milions d'euros en finançament de la UE relacionat amb la migració.

Fons

L'assistència humanitària de la UE inclou el suport directe als refugiats a través dels socis humanitaris de la Comissió, i també la creació de capacitats per permetre a les autoritats respondre amb més eficàcia. Els esforços més significatius s'han fet per millorar les condicions als centres d'acollida administrats pel govern, on la UE ha estat el principal i de vegades l'únic donant. Com a resultat, les autoritats poden acollir fins a 6,000 persones.

Sdes del 2015 s'han finançat més de 80 milions d'euros, a través de diferents mecanismes financers de la UE, ajudant Sèrbia a garantir l'allotjament de migrants i refugiats en centres d'allotjament; donar suport a la prestació de serveis de salut i altres serveis primaris a refugiats, migrants i comunitats d'acollida; i reforçar les seves capacitats de control de fronteres.

anunci

Sèrbia també s'ha beneficiat del suport a través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE el 2015, quan 10 estats membres de la UE van proporcionar un total de més de 246,000 articles de socors per a la crisi dels refugiats, com ara mantes, llits i roba d'abric.

A mitjans de setembre de 2017, més de 4 refugiats i sol·licitants d'asil estan registrats a Sèrbia, aproximadament el mateix nombre que fa un any.

Més informació

Full informatiu sobre Sèrbia: Resposta a la crisi dels refugiats

Fitxa tècnica: Fons fiduciari regional de la UE en resposta a la crisi siriana

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències