#NorthKorea: la UE adopta noves sancions


El Consell d'Afers Exteriors de l'octubre de 16 va examinar la situació a la península de Corea i, en particular, el desenvolupament continu de les armes nuclears i els míssils balístics de la RPDC en violació i flagrant incompliment de les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU.

Atesa la persistent amenaça a la pau i l'estabilitat internacionals plantejada per la RPDC, el Consell va adoptar noves mesures autònomes de la UE per augmentar encara més la pressió sobre la RPDC per complir amb les seves obligacions. Les mesures complementen i reforcen les sancions del Consell de Seguretat de l'ONU. Tenen efecte immediatament.

Les noves mesures inclouen:

  • Una prohibició total de la inversió de la UE a la RPDC, en tots els sectors. La prohibició es va limitar prèviament a les inversions en la indústria nuclear i convencional relacionades amb les armes, en els sectors de la mineria, el refinament i les indústries químiques, la metal·lúrgia i la metalmecànica i aeroespacial;
  • una prohibició total de la venda de productes petrolífers refinats i cru a la RPDC. Aquestes exportacions estaven subjectes a certes limitacions segons la resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides 11 setembreI;
  • baixant la quantitat de remeses personals transferides a la RPDC des de € 15,000 a € 5, 000; ja que se sospita que s'utilitzen per donar suport als programes il · legals de míssils nuclears i nuclears.

A més, amb vista a eliminar les remeses a la RPDC, els estats membres van acordar no renovar autoritzacions de treball per als ciutadans RPDC presents al seu territori, excepte els refugiats i altres persones que es beneficien de la protecció internacional.

El Consell també va afegir tres persones i sis entitats que donaven suport als programes il·lícits a les llistes dels subjectes a les restriccions de congelació d'actius i viatges. Això fa que el nombre total de mesures restrictives contra la República Popular Democràtica de Corea siguin designades per la UE de forma autònoma a persones 41 i entitats 10. A més, 63 individuals i entitats 53 s'enumeren per part de l'ONU.

Els ministres també van acordar activament pressionar per una implementació sòlida de totes les resolucions pertinents del Consell de Seguretat de l'ONU per part de tots els estats membres de l'ONU.

L'alt representant de la UE, Federica Mogherini, va analitzar la situació a l'Iran, on l'acord nuclear suposa que ajuda a evitar que aquest país desenvolupi armes nuclears. Ella va dir: "Ambdues situacions són molt diferents, però òbviament seria molt difícil obrir qualsevol forma de diàleg amb la RPDC si hi ha una amenaça seriosa de desmantellar l'acord nuclear que està funcionant, el JCPOA".

Llegeix més

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Corea del Nord

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *