Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

#SecurityUnion: la Comissió presenta noves mesures per protegir millor els ciutadans de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Segons va anunciar el president Juncker al seu estat de la Unió de 2017 Adreça, la Comissió és avui (18 octubre) presentant al costat de la seva 11th Security Union Report a set of operational and practical measures to better defend EU citizens against terrorist threats and deliver a Europe that protects. The measures aim to address vulnerabilities exposed by recent attacks and will support Member States in protecting public spaces and help deprive terrorists of the means to act. The Commission is also proposing to further strengthen the EU’s external action on counter-terrorism — including through Europol — and is recommending the EU open negotiations on a revised Passenger Name Record agreement with Canada.

First Vice-President Frans Timmermans said: “We will never give in to terrorists who attack our security and our freedoms. Europeans demand that national governments and the EU tackle these risks with determination. The new actions announced today will help Member States to deprive terrorists of the means to carry out their evil acts and will also better protect our public spaces, and thus our way of life.”

Migration, Home Affairs and Citizenship Commissioner Dimitris Avramopoulos said: “Terrorism knows no borders. We will only be able to fight it effectively if we do so jointly – both within the EU and with our partners on a global scale. Effective exchange of information such as Passenger Name Records is critical for the security of our citizens, which is why today we recommend to the Council to authorise negotiations for a revised agreement with Canada and why we will propose to have international agreements between Europol and key countries. We will also continue working with our member states towards the creation of a future European Intelligence Unit.”

Security Union Commissioner Julian King said: “Sadly there can never be zero risk of terrorism, but we are continuing to cut the space terrorists have to prepare and carry out their crimes. As terrorist tactics change, we are stepping up our support to member states in meeting these threats: helping protect the public spaces where people gather, while cutting off terrorists’ access to dangerous bomb-making materials, and sources of finance.”

Protecció dels espais públics

Quan els terroristes es dirigeixen cada vegada més a espais públics i congestionats, tal com demostren els recents atemptats a Barcelona, ​​Londres, Manchester i Estocolm, la Comissió presenta avui un pla d'acció per reforçar els esforços dels Estats membres per protegir i reduir la vulnerabilitat dels espais públics. . Les mesures inclouen:

  •     Augment del suport financer: la Comissió subministra avui un import de 18.5 milions d'euros del Fons de Seguretat Interior per donar suport a projectes transnacionals que millorin la protecció dels espais públics. A 2018, uns altres milions d’euros de les accions urbanes innovadores donaran suport a les ciutats que inverteixen en solucions de seguretat.
  •     Guidance material: Over the next year, the Commission will issue new guidance material to help member states address a wide range of issues related to the protection of public spaces and raising public awareness. The guidance will include technical “security by design” solutions to make public spaces more secure while preserving their open and public nature.
  •     Exchange of best practices: The Commission will establish a Practitioners’ Forum and set up a High Risk Security Network in November to provide a platform for common training and joint exercises to improve preparedness against attacks.
  •     Improving cooperation between local actors and the private sector: The Commission will set up an Operators’ Forum to encourage public-private security partnerships and engage with private operators such as shopping malls, concert organizers, sports arenas and car rental companies. The involvement of local and regional authorities will be reinforced with a dedicated high-level meeting on best practice for the protection of public spaces.

Tot i que la probabilitat d’aquests atacs és baixa, la Comissió també proposa avui un Pla d’acció per augmentar la preparació, la capacitat de recuperació i la coordinació de la UE contra atacs amb substàncies químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN). Les mesures proposades avui inclouen la creació d'una xarxa de seguretat de la UE CBRN i un centre de coneixement CBRN que es crearà al Centre Europeu de Contra el Terrorisme (ECTC) a Europol.

anunci

Privar els terroristes dels mitjans per actuar

Privar els terroristes dels mitjans per dur a terme actes terroristes és crucial per evitar que es produeixin nous atacs. La Comissió està presentant avui mesures addicionals a curt termini per:

  •     Restringir l’accés a les substàncies que s’utilitzen per fer explosius casolans: la Comissió està presentant avui una Recomanació que defineix mesures immediates per prevenir l’ús indegut d’aquestes substàncies per part dels terroristes. La Comissió també intensifica la seva revisió del Reglament sobre precursors d'explosius amb una avaluació que seguirà una avaluació d'impacte durant la primera meitat de 2018.
  •     Donar suport a les autoritats policials i judicials quan es troben encriptades en investigacions penals, sense afeblir el xifratge a un nivell més general o afectar un nombre gran o indiscriminat de persones: la Comissió proposa avui mesures de suport tècnic, una nova eina de tècniques i formació. i proposa la creació d’una xarxa de punts d’experiència.
  •     Abordar el finançament del terrorisme: la Comissió estudiarà els obstacles per accedir a les dades de les transaccions financeres en altres estats membres i les possibles mesures de la UE per facilitar i accelerar aquest accés.

Reinforcing the EU’s external action on counter-terrorism

The Commission is also today proposing to strengthen the EU’s external action and cooperation with third countries on counter-terrorism and other serious transnational crime by:

  •     Recomanar al Consell autoritzar l'obertura de negociacions per a un acord revisat de registres de noms de passatgers amb el Canadà, en línia amb tots els requisits establerts pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea opinió de 26 juliol.
  •     Enhancing Europol’s cooperation with third countries by presenting, before the end of the year, recommendations to the Council to  authorise the opening of negotiations for agreements between the EU and Algeria, Egypt, Israel, Jordan, Lebanon, Morocco, Tunisia and Turkey on the transfer of personal data between Europol and these countries to prevent and combat terrorism and serious crimes.

El 11th Informe de la Unió de Seguretat també està estudiant els propers passos per combatre la radicalització en línia i fora de línia. Més enllà d'aquestes mesures pràctiques a curt termini, que es faran en els propers mesos 16, la Comissió està treballant per a una futura Unitat Europea d'Intel·ligència, tal com ha anunciat el president Juncker com a part de la seva visió per a la Unió Europea de 2025.

Fons

La seguretat ha estat una prioritat política des de l'inici del mandat de la Comissió Juncker, des del president Juncker Directrius Polítics De juliol 2014 a la més recent Estat de la Unió El 13 setembre 2017.

El Agenda Europea de Seguretat orienta el treball de la Comissió en aquest àmbit, i estableix les principals accions per garantir una resposta eficaç de la UE al terrorisme i les amenaces a la seguretat, com ara la lluita contra la radicalització, l'impuls de la ciberseguretat, la retallada del finançament del terrorisme i la millora de l'intercanvi d'informació. Des de l'adopció de l'Agenda, s'han fet avenços significatius en la seva implementació, obrir el camí cap a una eficaç i genuïna Unió de seguretat. Aquest progrés es reflecteix en els de la Comissió Informes publicats sobre una base regular.

Per obtenir més informació

Q & A: Unió de seguretat: la Comissió presenta un paquet antiterrorista per protegir millor els ciutadans de la UE

Full de dades: Protecció dels espais públics

Full de dades: Security Union – a Europe that protects

Full de dades: Security Union – State of Play October 2017

Informe d’11è progrés cap a una Unió de Seguretat efectiva i genuïna

Pla d’acció per millorar la protecció dels espais públics

Pla d'acció per millorar la preparació davant els riscos químics, biològics, radiològics i de seguretat nuclear

Recomanació de la Comissió sobre precursors d'explosius

Proposta de decisió del Consell sobre la conclusió, en nom de la UE, del Conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció del terrorisme

Apèndix

Proposta de decisió del Consell sobre la conclusió, en nom de la UE, del protocol addicional que complementa el Conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció del terrorisme

Apèndix

Recomanació per a una decisió del Consell que autoritzi l'obertura de negociacions sobre un acord entre la Unió Europea i el Canadà per a la transferència i l'ús de dades de registre de noms de passatgers (PNR) per prevenir i combatre el terrorisme i altres delictes transnacionals greus

Apèndix

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències