La UE anuncia un paquet de suport de 106 milions d'euros per a persones afectades per crisis en #Sudan

La Comissió Europea ha anunciat un paquet de suport de 106 milions d'euros: 46 milions d'euros en assistència humanitària i 60 milions d'euros per al desenvolupament, per ajudar directament a les persones afectades pel desplaçament forçat, la desnutrició, els brots de malalties i les condicions climàtiques extremes recurrents.

Alguns milions de 4.8 de persones a Sudan necessiten assistència urgent. L'anunci es presenta com a Comissari d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crises Christos Stylianides es troba actualment a Sudan, visitant projectes d'ajuda humanitària de la UE al Sud de Darfur.

"Aquí a Sudan la situació humanitària segueix sent crítica. Milions han estat desplaçats durant molts anys a Darfur. El nostre nou finançament de la UE és crucial per respondre a les necessitats del creixent nombre de refugiats, especialment del Sudan del Sud i dels desplaçats interns, així com de les comunitats d'acollida. L'ajuda humanitària que estic anunciant avui ajudarà a reduir l'alleujament vital per a les poblacions més vulnerables. L'accés humanitari complet a tot el país és crucial perquè els treballadors humanitaris puguin prestar ajuda de manera segura als necessitats ", va dir el comissari d'Humanitarian Aid and Crisis Management Christos Stylianides.

"La Unió Europea es compromet a donar suport directe a la gent del Sudan. La nostra nova ajuda per al desenvolupament augmentarà els nostres esforços a través del Fons Fiduciari d'Emergència de la UE per a Àfrica. S'adreça a les necessitats de les comunitats sudaneses més vulnerables i ofereix oportunitats de subsistència, millor vinculant el treball humanitari i de desenvolupament de la UE al Sudan ", va dir el Comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica.

  • € 46 milions del paquet de suport ajudaran a respondre a les necessitats humanitàries més urgents en els àmbits de l'alimentació, la nutrició, la salut, la protecció, l'habitatge, l'educació, l'aigua i el sanejament. 13 milions d'euros dels quals forma part d'un paquet d'assistència d'emergència anunciat a principis d'aquest any.
  • € 60 milions de fons de desenvolupament es canalitzaran a través del Fons fiduciari d'emergència de la UE per a Àfrica, per donar suport a persones desplaçades, migrants i comunitats d'acollida. El paquet és una oportunitat per implementar projectes pilot dins d'aquest marc de desenvolupament humanitari. Aquests es centrarien, per exemple, en la prestació de serveis bàsics com ara aliments, aigua, sanejament i educació a la localitat d'Abyei, abordant la subnutrició a l'est de Sudan i abordant els desplaçaments forçats als entorns urbans de Darfur.

Tota l'assistència de la UE a Sudan s'ofereix a organitzacions humanitàries i de desenvolupament sense finançament a través del govern.

Fons

Des de 2011, la UE ha mobilitzat € 422 milions en assistència humanitària a persones afectades per conflictes, desastres naturals, brots, inseguretat alimentària i desnutrició al Sudan.

Atès que Sudan no ha ratificat la versió revisada de l'Acord de Cotonou, l'instrument bàsic per proporcionar suport al desenvolupament a la població de Sudan és a través del Fons fiduciari d'emergència de la UE per a Àfrica (EUTF). El país també forma part de la resposta de la UE a les crisis de seguretat alimentària i El Niño i al Programa Regional de Desenvolupament i Protecció (RDPP) per a la Banya d'Àfrica, a més de beneficiar-se dels programes de la EUTF implementats a nivell regional. El suport al desenvolupament de la UE per a projectes que es beneficien directament a la població de Sudan actualment ascendeix a € 275 milions.

Sudan actualment acull el segon major nombre de desplaçats interns (3.3 milions) i el tercer major nombre de refugiats a l'Àfrica (més de 965.000).

Tretze anys des de l'inici de la crisi de Darfur, 2.7 milions de persones continuen desarrelament en aquesta regió, mentre que el conflicte també afecta el sud de Kordofan i el blau del Nil. El nombre de refugiats s'ha anat incrementant constantment en els darrers anys, en particular, ja que el conflicte sud-sudanès va començar a 2013. Més de 180.000 sud-sudanès han buscat refugi a Sudan des del començament d'aquest any, la gran majoria d'ells són nens.

A més, les taxes agudes de subnutrició a Sudan es troben entre les més altes d'Àfrica: 1 als nens de 6 pateix una desnutrició aguda, 1 a 20 des de la forma més severa que probablement causarà la mort a menys que es tracti. A 2017, 3.4 milions de persones s'enfronten a una greu inseguretat alimentària. En els últims mesos, han sorgit considerables noves necessitats humanitàries, vinculades a la propagació d'epidèmies, a una afluència massiva de refugiats sud-sudanesos i una alta desnutrició en zones recentment accessibles de Jebel Marra, Darfur.

Més informació

Ajuda humanitària de la UE al Sudan

Ajuda al desenvolupament de la UE al Sudan

Fitxa tècnica - Accions de la UE sobre les migracions al Sudan

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Drets humans, L'assistència humanitària, finançament humanitària