Connecteu-vos amb nosaltres

Estònia

#PostingOfWorkers: el Consell arriba a un acord

COMPARTIR:

publicat

on

El Consell ha arribat a un acord sobre la seva posició (enfocament general) sobre la directiva de desplaçament de treballadors. La nova proposta revisa alguns elements de la directiva original del 1996. 

President del Consell i ministre de Salut i Treball d'Estònia, Jevgeni Ossinovski (a la foto) va dir: "Estic content que el Consell hagi acceptat la seva posició sobre un tema tan important i sensible. I m'alegro especialment que després de llargues negociacions, hi hagués un ampli suport al nostre compromís. El text final assoleix un equilibri delicat. En un per contra, és essencial garantir que els nostres treballadors siguin tractats de manera justa. Les persones que fan la mateixa feina al mateix lloc també haurien de tenir les mateixes condicions laborals i salarials. Per altra banda, no hem de crear obstacles innecessaris a la lliure circulació de serveis - per exemple, en el sector del transport que és mòbil per naturalesa ".

L’objectiu de la directiva és facilitar la prestació de serveis a tota la UE, tot respectant la competència lleial, així com els drets dels treballadors empleats en un estat membre i enviats pel seu empresari a treballar temporalment en un altre (treballadors desplaçats). La directiva garantirà una remuneració justa i unes condicions d'equitat entre les empreses de desplaçament i les empreses locals del país d'acollida.

La nova directiva preveu:

  • Retribució dels treballadors desplaçats d’acord amb la legislació i les pràctiques de l’estat membre d’acollida;
  • publicació a llarg termini de 12 mesos que es pot ampliar a 6 mesos (18 mesos en total) sobre la base d’una notificació motivada del proveïdor de serveis;
  • aplicació de convenis col·lectius d’aplicació universal als treballadors desplaçats de tots els sectors;
  • igualtat de tracte entre els treballadors temporals i els treballadors locals
  • pel que fa al sector del transport, les disposicions de la directiva modificativa s'aplicaran a partir de la data d'entrada en vigor de la pròxima legislació sectorial específica, i;
  • període de transposició de tres anys més un any més abans de l'aplicació de la directiva.

Totes les normes sobre remuneració que s’apliquen als treballadors locals també s’han d’aplicar als treballadors desplaçats. La remuneració no només inclourà els tipus mínims de remuneració, sinó també altres elements com ara bonificacions o bonificacions.

La Plataforma contra el treball no declarat s’utilitzarà per combatre els fraus i els abusos i per millorar l’intercanvi d’informació i la cooperació administrativa entre els estats membres.

Fons 

anunci

Calia la revisió de la directiva del 1996 per adaptar la legislació a les noves condicions econòmiques i del mercat laboral i codificar la jurisprudència del Tribunal de Justícia Europeu. Això millorarà la claredat de la legislació de la UE.

La directiva revisada se centra en qüestions cobertes pel marc normatiu de la UE establert per la directiva original del 1996. Per tant, la directiva revisada de desplaçament de treballadors i la directiva d'aplicació es complementen i es reforcen mútuament.

El desplaçament de treballadors va implicar 1.9 milions de treballadors europeus el 2014. Tot i que representa només el 0.7% de l’ocupació total de la UE, el desplaçament de treballadors dóna suport a la prestació transfronterera de serveis a tot el mercat interior, particularment en la construcció i en alguns sectors de serveis personals i empresarials . Segons les normes existents, les empreses de desplaçament han de complir un conjunt bàsic de drets laborals del país d’acollida, incloses les taxes de salari mínimes.

Que segueix

Amb aquest acord, el Consell pot iniciar negociacions amb el Parlament Europeu.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències