Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Horizon2020: Comissió invertirà 30 mil milions d'euros en noves solucions per als reptes de la societat i la innovació innovadora

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea avui (27 d'octubre) va anunciar com gastarà 30 mil milions d'euros del programa de finançament de recerca i innovació de la UE Horizon 2020 durant 2018-2020, incloent 2.7bn € per iniciar un Consell Europeu d'Innovació.

Horitzó 2020, el programa de finançament de la investigació i la innovació de la UE de 77 milions d'euros, dóna suport a l'excel·lència científica a Europa i ha contribuït a avenços científics d'alt perfil com el descobriment de exoplanetes i ones gravitacionals. Durant els propers tres anys, la Comissió buscarà un major impacte en el finançament de la seva recerca centrant-se en temes menys crítics com la migració, la seguretat, el clima, l'energia neta i l'economia digital. Horizon 2020 també estarà més orientat a impulsar la innovació innovadora que creïn els mercats.

El comissari de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas, va dir: "Intel·ligència artificial, genètica, blockchain: la ciència és el nucli de les innovacions més prometedores d'avui. Europa és un líder mundial en ciència i tecnologia i jugarà un paper important en l'impuls de la innovació. La Comissió està fent un esforç concertat, inclòs amb el Consell Europeu d'Innovació, que fa els seus primers passos avui, per oferir als nombrosos innovadors d'Europa un trampolí per convertir-se en empreses líders mundials".

Suport a l'avanç, innovació que crea mercat

Des de l'inici del seu mandat, la Comissió Juncker ha estat treballant dur per donar a molts d'Europa empresaris innovadors cada oportunitat de prosperar. Ara, la Comissió posa en marxa la primera fase del Consell Europeu d'Innovació. Entre el 2018 i el 2020, la Comissió mobilitzarà 2.7 milions d'euros d'Horitzó 2020 per donar suport a la innovació d'alt risc i benefici per crear els mercats del futur. A més, Horitzó 2020 farà un millor ús dels seus premis "Resolver el repte" per oferir solucions tecnològiques innovadores als problemes urgents als quals s'enfronten els nostres ciutadans.

Centrant-se en les prioritats polítiques

El programa de treball 2018-2020 centrarà els esforços en menys temes amb pressupostos més grans, que donen suport directament a la Prioritats polítiques de la Comissió:

anunci
  • Un futur poc resistent al carboni i el clima: 3.3bn €
  • Economia circular: € XNUMxbn
  • Digitalització i transformació de la indústria i serveis europeus: 1.7bn €
  • Unió de Seguretat: € XNUMxbn
  • Migració: 200 milions d'euros

€ XNUMxbn es destinarà a projectes d'energia neta en quatre àrees interrelacionades: renovables, edificis eficients energèticament, solucions d'electro-mobilitat i emmagatzematge, incloent € 2.2m per donar suport a desenvolupament i producció a Europa de la pròxima generació de bateries elèctriques.

Potenciar la investigació del "cel blau".

Al mateix temps, Horizon 2020 continuarà finançant la "ciència impulsada per la curiositat" (sovint anomenada "ciència del cel blau" o "investigació de frontera"). L'anual Programa de treball del Consell Europeu de Recerca per 2018, aprovat a l'agost, permetrà donar suport a investigadors excel·lents amb gairebé € 1.86bn. Les accions Marie Skłodowska-Curie, que financen beques per a investigadors en totes les etapes de la seva carrera professional, reben un impuls amb 2.9bn € en total durant tres anys.

Millora de la cooperació internacional

El nou Programa de treball també reforça la cooperació internacional en recerca i innovació. Invertirà més de € 1bn en iniciatives destacades de 30 en àmbits de benefici mutu. Exemples inclouen treballar amb Canadà en medicina personalitzada, amb EUA, Japó, Corea del Sud, Singapur i Austràlia en l'automatització de transport per carretera, amb l'Índia sobre els reptes de l'aigua i amb els països africans sobre seguretat alimentària i energies renovables.

Difondre l'excel·lència

Entre 2018 i 2020, € 460m sota Horizon 2020 es destinaran específicament a donar suport als estats membres i països associats que encara no participen del programa en tot el seu potencial. L'objectiu és aprofitar les borses d'excel·lència no explotades a Europa i més enllà. A més, el programa continua promovent sinergies més estretes amb la Europea Estructurals i Fons d'Inversió.

Simplificant encara més les regles de participació

Una altra novetat és la introducció del pilot de suma global, un enfocament més senzill per proporcionar assistència financera als participants. Es canviarà l'enfocament dels controls ex-ante dels controls financers al contingut científic-tècnic dels projectes.

Ciència Oberta

El programa marca un canvi de pas en la promoció de la Ciència Oberta canviant de publicar resultats de recerca en publicacions científiques per compartir coneixements més aviat en el procés d'investigació. € XNUMxbn es canalitzarà per donar suport a Open Science i € 2m es dedicarà al European Open Science Cloud, European Data Infrastructure i High Performance Computing.

Fons

Horitzó 2020 és el programa marc de recerca i innovació més gran de la UE amb un pressupost de 77 milions d'euros durant set anys (2014-2020). Tot i que la majoria d'activitats de recerca i innovació encara estan en curs o encara estan per començar, el programa està donant resultats.

Els investigadors de l'Horizon 2020 han contribuït a grans descobriments com exoplanetes, El Bosó de Higgs i ones gravitacionals, i almenys els guanyadors del Premi Nobel 19 van rebre finançament de recerca de la UE abans o després de la seva concessió.

A l'octubre de 2017, Horizon 2020 ha finançat en total més de 15,000 ajuts per valor de 26.65 milions d'euros, dels quals gairebé 3.79 milions d'euros es van destinar a pimes. El programa també ha proporcionat a les empreses, en particular a les pimes, accés a finançament de risc per valor de més de 17 milions d'euros en el marc de l'esquema "InnovFin: finançament de la UE per a innovadors". A més, 3,143 investigadors principals de l'ERC en organitzacions d'acollida i 10,176 becaris de les accions Marie Skłodowska-Curie han rebut subvencions per valor de gairebé 4.87 milions d'euros i 2.89 milions d'euros, respectivament.

Simultàniament a l'adopció del Programa de treball Horizon 2020 2018-2020, s'ha aprovat el Programa de treball Euratom 2018, que inverteix € 32m en recerca sobre gestió i eliminació de residus radioactius. També desenvoluparà un full de ruta de recerca sobre el desmantellament segur de centrals nuclears per reduir els impactes i els costos ambientals.

Més informació

MEMO: Programa de treball Horizon 2020 2018-2020

Full de dades: Consell Europeu d'Innovació

Full de dades: recerca relacionada amb la migració

Full de dades: pilot de suma global

Fulls informatius del país

pàgina web horitzó 2020 i trucades

portal per als participants

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències