UE-Cuba: acord de referència que entrarà en vigor el novembre de 1

Un capítol nou de les relacions UE-Cuba es marcarà demà, el 1 de novembre de 2017, amb l'inici de l'aplicació provisional del primer acord entre la Unió Europea i Cuba, l'Acord de Diàleg i Cooperació Política.

"La UE i Cuba estan convertint una pàgina, i ara comença el nou capítol de la nostra associació, amb l'aplicació provisional del nostre nou acord. Avui, la Unió Europea s'acosta més a Cuba i a tots els ciutadans cubans mentre el país passa per la modernització econòmica, política i social ", va dir l'Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat / Vicepresidenta Federica Mogherini, afegint:" Estem europeus vinculats a Cuba, Amèrica Llatina i el Carib per una història, cultura, valors i aspiracions compartides per al present i el futur ".

L'Acord de Diàleg i Cooperació Polític (PDCA) està format per tres capítols principals sobre el diàleg polític, la cooperació i el diàleg sobre política sectorial, així com sobre la cooperació comercial.

Promou el diàleg i la cooperació per afavorir el desenvolupament sostenible, la democràcia i els drets humans, així com trobar solucions compartides als reptes mundials a través d'accions conjuntes en fòrums multilaterals. Les àrees d'interès comú inclouen, per exemple, les energies renovables, el desenvolupament rural, el medi ambient, els drets humans, el bon govern, la seguretat i la creació d'ocupació. Es realitzaran activitats amb tots els actors de Cuba, inclosos el sector públic, les autoritats locals, tota la societat civil, el sector privat, així com les organitzacions internacionals i les seves agències.

Fons

El desembre de 12, la UE i Cuba van signar l'acord de cooperació i de diàleg polític i el Parlament Europeu el va aprovar el 2016 de juliol de 5. Encara que la major part de l'acord comença a aplicar provisionalment a 2017 Novembre 1, la seva aplicació completa començarà una vegada que tots els estats membres de la UE hagin ratificat l'acord.

Aquest acord també confirma el compromís constant de la UE amb Amèrica Llatina i el Carib. Cuba era l'únic país de la regió amb el qual la UE encara no havia acceptat un fonament jurídic per al diàleg i la cooperació.

Més informació

Fitxa informativa Relacions UE-Cuba

Delegació de la UE a Cuba

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *