Connecteu-vos amb nosaltres

EU

UE-Cuba: acord de referència que entrarà en vigor el novembre de 1

COMPARTIR:

publicat

on

Un capítol nou de les relacions UE-Cuba es marcarà demà, el 1 de novembre de 2017, amb l'inici de l'aplicació provisional del primer acord entre la Unió Europea i Cuba, l'Acord de Diàleg i Cooperació Política.

“The EU and Cuba are truly turning a page, and the new chapter of our partnership begins now – with the provisional application of our new agreement. Today the European Union gets closer to Cuba and all Cuban citizens as the country goes through economic, political and social modernization,”, said the EU High Representative for Foreign Affairs and Security Policy/Vice President Federica Mogherini, adding: “We Europeans are tied to Cuba, Latin America and the Caribbean by a shared history, culture, values, and aspirations for the present and the future.”

L'Acord de Diàleg i Cooperació Polític (PDCA) està format per tres capítols principals sobre el diàleg polític, la cooperació i el diàleg sobre política sectorial, així com sobre la cooperació comercial.

Promou el diàleg i la cooperació per afavorir el desenvolupament sostenible, la democràcia i els drets humans, així com trobar solucions compartides als reptes mundials a través d'accions conjuntes en fòrums multilaterals. Les àrees d'interès comú inclouen, per exemple, les energies renovables, el desenvolupament rural, el medi ambient, els drets humans, el bon govern, la seguretat i la creació d'ocupació. Es realitzaran activitats amb tots els actors de Cuba, inclosos el sector públic, les autoritats locals, tota la societat civil, el sector privat, així com les organitzacions internacionals i les seves agències.

Fons

El desembre de 12, la UE i Cuba van signar l'acord de cooperació i de diàleg polític i el Parlament Europeu el va aprovar el 2016 de juliol de 5. Encara que la major part de l'acord comença a aplicar provisionalment a 2017 Novembre 1, la seva aplicació completa començarà una vegada que tots els estats membres de la UE hagin ratificat l'acord.

This agreement also confirms the EU’s continued engagement with Latin America and the Caribbean. Cuba was the only country in the region with which the EU had not yet agreed on a legal basis for dialogue and cooperation.

anunci

Més informació

Fitxa informativa Relacions UE-Cuba

Delegació de la UE a Cuba

Comparteix aquest article:

Tendències