Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#StateAid: la Comissió aprova mesures fiscals belgues per a #MaritimeTransport

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, d'acord amb les normes sobre ajuts estatals de la UE, la prolongació fins a finals del 2022 de diverses mesures de suport belga al transport marítim. L'esquema anima les companyies marítimes a registrar els seus vaixells a Europa i, per tant, garantir alts estàndards socials, mediambientals i de seguretat.

Bèlgica també s'ha compromès a fer diversos canvis en el seu esquema per evitar qualsevol discriminació entre empreses navilieres i registres de diferents estats de l'Espai Econòmic Europeu (EEE) i evitar distorsions indegudes de la competència.

Under the Belgian scheme, a shipping company is taxed on the basis of ship tonnage (i.e. based on size of shipping fleet) rather than the actual profits of the company. In particular, tonnage taxation will be applied to a shipping company’s:

  • Ingressos bàsics per activitats marítimes, com ara el transport de mercaderies i de passatgers;
  • certain ancillary revenues that are closely connected to shipping activities (which are now capped at a maximum of 50% of a ship’s operating revenues), and;
  • ingressos per remolc i dragatge, així com per activitats de gestió de vaixells terrestres, subjectes a determinades condicions.

L'esquema belga exigeix ​​que, si una companyia naviliera es vol beneficiar del sistema, una part important de la seva flota enarborarà la bandera d'un estat de la UE o de l'EEE.

En aquest sentit, les autoritats belgues s'han compromès a estendre el benefici de l'impost sobre el tonelatge a tots els vaixells elegibles que enarborin una bandera de l'EEE. D’aquesta manera s’evitarà qualsevol discriminació entre empreses navilieres i registres de diferents estats de l’EEE i es preservaran les normes del mercat intern sobre la llibertat d’establiment.

La Comissió va avaluar les mesures modificades segons les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular les seves Directrius sobre ajudes estatals al transport marítim. Va concloure que l'esquema belga s'ajusta a les normes sobre ajuts estatals de la UE, ja que proporcionarà incentius per mantenir els llocs de treball marítims a la UE, preservant alhora la competència dins del mercat únic de la UE. Més concretament, animarà les companyies marítimes a registrar els seus vaixells a Europa i, per tant, a comprometre’s amb alts estàndards socials, mediambientals i de seguretat.

Fons

anunci

To address the risk of flagging out and relocation of shipping companies to low-tax countries outside of the EU, the Commission’s 2004 Directrius sobre ajudes estatals al transport marítim permetre als estats membres adoptar mesures que millorin el clima fiscal de les empreses navilieres. La mes destacada d'aquestes mesures és l'impost sobre el tonelatge, pel qual les companyies marítimes poden sol·licitar tributació en funció d'un benefici nocional o del tonatge que operen, en lloc de gravar-se en el sistema normal de l'impost sobre societats. Només les empreses que actuen en el transport marítim (definit com el transport de mercaderies i de persones per mar) són elegibles per a les mesures previstes a les Directrius marítimes. A més, segons les directrius marítimes, els beneficiaris han d’augmentar i, com a mínim, mantenir una part determinada de la seva flota sota bandera de l’EEE.

Since 2004, the Commission’s decision-making practice under the Maritime Guidelines has further clarified the eligible transport activities and compatibility conditions to ensure that the main objectives of the Maritime Guidelines are met. The Commission ensures in particular there are no spill-over of the favourable tax treatment of shipping companies into other sectors unrelated to maritime transport, that there are no discrimination of other EEA State registries, and that the aid does not exceed the ceiling set out in the Maritime Guidelines.

The Commission’s most recent decisions concern the Swedish tonnage tax scheme (Case SA.43642), un esquema alemany per a la reducció de les contribucions socials per a la gent de mar (cas SA.45258) i el règim fiscal lituà sobre el tonatge (Cas SA.45764). La Comissió havia aprovat prèviament les mesures fiscals belgues a favor del transport marítim fins al 31 de desembre de 2012 en el cas de les ajudes estatals C 20/2003.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.41330 Registre d'ajudes estatals al Direcció General de Competència lloc web un cop les qüestions de confidencialitat s'han resolt. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals a Internet i en el Diari Oficial es troba en el State Aid Weekly e-News.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències