Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

#Oceana demana a la UE que recuperi la pesca atlántica en 2018

COMPARTIR:

publicat

on

Les captures de la UE de les poblacions de l'Atlàntic Nord-est podrien augmentar en 1.8 milions de tones anuals, si pesqués a nivells sostenibles i seguim la ciència, segons un estudi d'Oceana.

El passat mes de novembre de 7, la Comissió Europea va publicar el seu proposta anual sobre les captures totals permeses (TAC) a l'Atlàntic i el Mar del Nord per 2018, que es decidirà a desembre de la 11-12 pels ministres de Pesca de Brussel·les. Oceana insta els ministres de la UE a complir amb el termini 2020 jurídicament vinculant per a que totes les poblacions de peixos es pesquen a nivells sostenibles. Actualment, només 14 està d'acord amb la política pesquera comuna. Oceana demana establir límits de captures basats en la ciència i adoptar mesures d'emergència, inclosa la pesca de tancament, per a les poblacions que no compleixin el termini 2020.

La proposta de la Comissió cobreix les existències de peixos 78, incloses espècies comercialment importants, com el bacallà, lluç, rap, llagosta, llenguado, eglefino i verat. Algunes poblacions de la UE, en particular, el bacallà a l'oest d'Escòcia, la sola al mar d'Irlanda o la llagosta a la vora del mar de Biscaia, estan disminuint a nivells alarmants.

"El 41% de les poblacions de peixos a l'Atlàntic europeu, inclòs el mar del Nord, estan sobrepescades", va dir Lasse Gustavsson, directora executiva d'Oceana Europe. "Europa necessita un canvi radical, fora de la pesca excessiva cap a una pesca sostenible. Si els ministres deixessin de pescar excessivament, seria bo tant per al medi ambient com per a l’economia: reconstruint els estocs de l’Atlàntic nord-est i gestionant-los a nivells sostenibles, els països de la UE podrien capturar 1.8 milions de tones addicionals de peix a l’any. Més peixos al mar creen més aliments, més llocs de treball i creixement econòmic ”, va afegir Gustavsson.

La bona notícia és que la reconstrucció de les pesqueries sobreexplotades als nivells sostenibles pot contribuir gairebé 5 mil milions anuals al Producte Interior Brut (PIB) d'Europa i generen més de 90,000 nous llocs de treball, tal com es calcula en un nou estudi llançat a principis d'any per Oceana.

Llegir més:  Contribució de Oceana a la consulta pública sobre quotes de pesca per 2018

Preguntes i respostes sobre la proposta de la Comissió de quotes de peix de l'Atlàntic i del Mar del Nord (TAC) el 2018

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències