El Consell accepta llançar negociacions per modernitzar #Asociació Acord amb #Chile

El novembre de 13, el Consell va aprovar un mandat per negociar la modernització de l'acord d'associació existent amb Xile. Les relacions polítiques i econòmiques entre la UE i Xile es regeixen pel conveni d'associació signat a 2002.

L’acord s’ha aplicat provisionalment, incloses les provisions comercials, a 2003, mentre que la resta de l’acord s’ha implementat a 2005. Un acord modernitzat hauria de marcar les relacions UE-Xile englobant assumptes polítics, de seguretat, de cooperació sectorial i de comerç. L'objectiu principal és aprofundir les relacions entre la UE i el Xile.

En matèria de comerç, l’aplicació de l’actual acord ha provocat un augment substancial del comerç de béns i serveis entre la UE i Xile: les exportacions xilenes de productes i serveis agrícoles / alimentaris a la UE gairebé s'han triplicat i les exportacions de la UE a Xile s'han duplicat a la majoria de sectors. No obstant això, l’acord existent no aborda algunes qüestions importants sobre comerç i inversió, com ara disposicions específiques sobre inversió, barreres no aranzelàries, drets de propietat intel·lectual i algunes indicacions geogràfiques i contribucions al desenvolupament sostenible.

Omplint aquests buits, un acord d'associació modernitzat UE-Xile preveu la possibilitat de reforçar la cooperació existent, reduir els preus al consumidor, millorar l'accés al mercat i crear oportunitats de treball i creixement. Al llarg de les negociacions, la UE tindrà com a objectiu garantir els nivells més alts de protecció social, laboral i ambiental i promoure la justícia social i el desenvolupament sostenible.

A partir d’aquest mandat, la UE podrà iniciar negociacions amb Xile. La primera ronda de converses començarà a 16 novembre 2017.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Consell Europeu

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *