Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

Informes de la Comissió sobre el progrés en #Bulgaria sota el Mecanisme de Cooperació i Verificació

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea va emetre el 15 de novembre el seu darrer informe sobre les mesures adoptades per Bulgària per complir els seus compromisos en matèria de reforma judicial i lluita contra la corrupció, en el context del Mecanisme de Cooperació i Verificació (MCV) creat quan el país va entrar a la Unió Europea 2007.

L'informe analitza concretament els avenços realitzats per complir amb les 17 recomanacions emeses per la Comissió en el seu Informe de la CVM de gener de 2017.

El vicepresident primer, Frans Timmermans, va dir: "Hem vist avenços en molts àmbits, però encara cal més feina. Bulgària ha complert o avançat en diverses de les nostres recomanacions, però encara no totes. Compto amb el govern búlgar per implementar totes les recomanacions. reformes previstes, i per evitar fer marxa enrere, de manera que puguem avançar cap a l'objectiu d'acabar amb el MCV sota el mandat d'aquesta Comissió".

L'últim informe de la Comissió del gener de 2017 va fer un balanç del progrés global dels darrers deu anys i va identificar 17 recomanacions específiques que ajudarien a Bulgària a avançar cap al compliment de tots els punts de referència de la MVC. L'informe assenyala que s'han aconseguit avenços significatius en aquestes recomanacions. Tot i que la incertesa política va provocar alguns retards en la implementació de les reformes a principis d'any, el procés de reforma ha recuperat impuls des del maig, tot i que encara no es veuen els resultats finals en àrees que requereixen una reforma legislativa i una acció governamental, com ara la lluita contra la corrupció. . En l'àmbit judicial, aquest any també s'han produït novetats importants, sobretot amb l'elecció d'un nou Consell Suprem de la Magistratura, l'impacte del qual s'hauria de començar a manifestar l'any vinent.

Tot i que la Comissió encara no pot concloure que cap dels punts de referència s'ha complert satisfactòriament, continua opinant que, amb una orientació política continuada i la determinació d'avançar en la reforma, Bulgària hauria de ser capaç de complir les recomanacions pendents i, per tant, de complir satisfactòriament les Benchmarks de CVM, en un futur proper. La Comissió tornarà a avaluar el progrés cap a finals de 2018.

Fons

L'1 de gener de 2007, la Comissió va establir el Mecanisme de Cooperació i Verificació per avaluar el progrés respecte dels compromisos adquirits per Bulgària en els àmbits de la reforma judicial i la lluita contra la corrupció i el crim organitzat. La Comissió informa periòdicament dels avenços en aquests àmbits. La Comissió va emetre el seu primer informe el 27 de juny de 2007. Els informes s'han beneficiat de contactes amb estats membres, societat civil, organitzacions internacionals, experts independents i una varietat d'altres fonts. Les conclusions de la Comissió i la metodologia del MCV han gaudit constantment del fort suport del Consell de Ministres.

anunci

L'anterior informe de la MCV de gener de 2017 feia un balanç dels 10 anys de la MCV, amb una visió general dels assoliments i dels reptes restants, i exposava els passos clau restants necessaris per assolir els objectius de la MCV. La Comissió va fer 17 recomanacions que, si es compleixen, es podrien considerar suficients per tancar el MCV, tret que altres avenços invertissin clarament el curs del progrés. L'informe de gener també va destacar que la velocitat del procés dependria de la rapidesa amb què Bulgària serà capaç de complir les recomanacions d'una manera irreversible.

L'informe fa referència al període des de gener de 2017. Conté l'avaluació de la Comissió sobre com les autoritats búlgares han seguit les 17 recomanacions i es complementa amb un document de treball del personal que exposa l'anàlisi detallada de la Comissió, basant-se en un diàleg continu entre els les autoritats búlgares i els serveis de la Comissió.

Més informació

Tots els informes CVM

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències