Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

#Kokorev: els diputats europeus busquen una comissió independent per investigar l'abús judicial espanyol

COMPARTIR:

publicat

on

La família i els amics de Vladimir Kokorev, un empresari espanyol d'origen rus-jueu, s'han reunit aquesta setmana amb els eurodiputats per posar en relleu la difícil situació de Kokorev, que l'any 2015 va ser detingut i posat en presó preventiva juntament amb la seva dona Yulia i el seu fill Igor. ordres d'un jutge espanyol.

Vladimir Kokorev

Vladimir Kokorev

La família Kokorev va passar més de 2 anys a la presó a les Illes Canàries (Espanya) sense judici, acusació formal, ni cap prova de delicte i amb el cas declarat "secret" pel jutge de Vega durant 18 mesos mentre la família romania a la presó. .

Una carta signada conjuntament a Estrasburg aquesta setmana pels eurodiputats Fulvio Martusciello, Barbara Matera, Aldo Pariciello i Heinz Becker expressa "desconcertadament "pel tracte que fa Espanya a Kokorev" i demana a les autoritats judicials espanyoles que acabin amb aquesta "horrible violació dels drets humans".

Taula rodona d'Estrasburg per parlar del cas Kokorev

Taula rodona d'Estrasburg per parlar del cas Kokorev

En declaracions al Parlament Europeu d'Estrasburg en una taula rodona per tractar el cas, l'eurodiputat Fulvio Martusciello ha exigit "una investigació independent immediata sobre l'abús del sistema judicial espanyol en relació amb Kokorev".

En el seu discurs a la reunió, Martusciello va dir: "Tota persona acusada d'un delicte es presumeix innocent fins que no es demostri la seva culpabilitat d'acord amb la llei, d'acord amb l'article 6, paràgraf 2, del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals.

"Crec que la paraula clau aquí és 'acusat' perquè l'article 5, paràgraf 3 d'aquesta Convenció diu que totes les persones arrestades o detingudes d'acord amb les disposicions de l'apartat 1 (c) d'aquest article han de ser portades immediatament davant un jutge o un altre agent autoritzat. per llei per exercir la potestat judicial i tindrà dret a ser jutjat en un termini raonable o a posar en llibertat pendent de judici.La posada en llibertat pot estar condicionada per garanties per comparèixer a judici.

anunci

"A més, l'article 5, paràgraf 5, estableix que tota persona que hagi estat víctima d'una detenció o detenció en contravenció de les disposicions d'aquest article té dret a una indemnització exigible.

Fulvio Martusciello EP

Fulvio Martusciello eurodiputat

"Reflexionem sobre les paraules "víctima de la detenció" i "detenció". Són totalment aplicables a Kokorev, el cas del qual demostra que una detenció suposadament correcta pot durar anys en l'etapa de la investigació preliminar i transformar-se en el servei de la pena sense cap mena de pena. decisió judicial.

"Com podem veure, les forces de l'ordre espanyoles trepitgen els següents fonaments del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans:

1) Una persona només pot ser declarada culpable després de la condemna per un tribunal competent

2) Els procediments judicials es duen a terme en un termini raonable

3) S'ha d'informar l'acusat d'un delicte de la causa de l'acusació per tal que pugui preparar la seva defensa.

"Com sé, el senyor Kokorev no ha presentat cap denúncia des que va ser detingut el 2015. Quins terminis d'investigació prèvia es consideren raonables a les Canàries? Dos anys? Cinc anys? Deu anys? Aquesta és una situació absurda i dóna motius per qüestionar l'existència de cap càrrec real i motivat contra ell. Suposem que Kokorev està acusat de blanqueig de capitals. Per tant, on és la investigació d'aquest delicte? Si no n'hi ha, és lícit parlar de blanqueig de capitals?

"Prometem que tots els ciutadans europeus estaran protegits per la llei. Complim les nostres promeses fetes als nostres votants? Sempre protegim les persones, en particular, d'accions arbitràries dels agents de l'ordre, i alguns d'ells creuen que la meitat de la gent busca La nostra tasca no és només ajudar els cossos d'aplicació de la llei en la lluita contra la delinqüència, que és la seva tasca principal, sinó també controlar el funcionament d'aquests cossos i frenar qualsevol intent de violar els drets humans i jugar amb les paraules.

"Crec que tota violació dels drets humans fonamentals s'ha de comprovar i investigar a fons. I s'han de prendre mesures significatives contra tots els funcionaris públics que siguin culpables d'aquestes violacions.

Tothom només té una vida per viure i m'agradaria que ningú no fos mai víctima d'una falla judicial o detenció il·lícita".

L'eurodiputat Heinz Becker coneix la família i els amics de Kokorev

L'eurodiputat Heinz Becker coneix la família i els amics de Kokorev

El seu també eurodiputat Aldo Pariciello va dir: "No em podia creure que coses tan escandaloses fossin possibles en un país europeu d'avui fins que em vaig familiaritzar amb el cas Kokorev.

"Els fracassos de justícia o d'investigació succeeixen de vegades, però les coses que succeeixen a les Illes Canàries no es poden qualificar de fracàs.

"Aquests són una vulneració deliberada dels drets bàsics d'un ciutadà europeu al qual les lleis europees garanteixen el judici més ràpid possible i imparcial i un dret a una justícia justa.

"En el cas de Kokorev, no veig ni judici ni possibilitats de procediments legals.

"Tot el que veig és un home malalt gran que ha estat torturat durant dos anys sense que s'hagi establert la seva culpabilitat.

"A més, no veig cap intent de sotmetre la seva culpa a jutjar o arribar a la veritat de l'assumpte. I crec que la veritat és que no hi ha culpa.

"Els investigadors i el jutge de les illes Canàries ho saben, però fan tot el possible per desenterrar alguna cosa contra Kokorev per salvar la cara. Com es pot explicar, sinó, que van revocar els seus càrrecs inicials de blanqueig de diners i van començar a parlar d'altres delictes?

"Tots els advocats saben que si Kokorev va ser extradit per sospita de blanqueig de capitals, ha de ser acusat exactament d'aquest delicte. Si no es presenta cap càrrec contra ell, el cas s'ha d'acabar".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències