Connecteu-vos amb nosaltres

Carib

La UE dóna suport a la recuperació i la capacitat de recuperació a la regió #Caribbean, amb 300 milions d'euros

COMPARTIR:

publicat

on

La Unió Europea ha reafirmat el seu compromís de donar suport a la regió del Carib després de recent huracans Irma i Maria, ja que promet un suport substancial durant la Conferència de donants d'alt nivell per al Carib a Nova York.

A la Conferència d'alt nivell dels donants del Carib de Nova York, la comissària de Cooperació i Desenvolupament Internacional, Neven Mimica, va prometre un important paquet de suport al desenvolupament de la 300 milions d'euros a la regió del Carib. Aquesta assistència s’aconsegueix després dels huracans recents Irma i Maria. De l’import total, aproximadament un terç seran nous recursos de subvenció per als països de la regió.

El comissari Mimica va dir: "Els països del Carib han tornat a ser colpejats per huracans mortals. La Unió Europea està al costat de la regió i el nostre paquet d'assistència de 300 milions d'euros proporcionarà el suport molt necessari per accelerar la recuperació, reforçar la resiliència i accelerar el progrés cap a un camí econòmic sostenible. La UE està donant suport a la regió per reforçar la seva resiliència davant els desastres naturals i el canvi climàtic".

Tot i que alguns dels fons s'utilitzaran per cobrir les mancances humanitàries a Dominica, St Kitts i Nevis i Cuba, la majoria donarà suport als esforços de reconstrucció i rehabilitació a mitjà termini a nivell nacional a Antigua i Barbuda, a Dominica, a St Kitts. i Nevis, a Cuba i als països i territoris d'ultramar (PTU). A nivell regional, l'assistència de la UE ajudarà a construir una resiliència a llarg termini augmentant la preparació de la regió davant les catàstrofes i la seva capacitat d'adaptar-se al canvi climàtic.

Al marge de la conferència, el comissari Mimica va reunir els principals homòlegs del Carib per discutir els esforços de reconstrucció, el suport de la UE i les relacions bilaterals generals. Això inclou les perspectives d’una nova associació, després de l’acord de Cotonou caducarà a 2020. L'Acord de Cotonú és el marc legal actual per a les relacions entre la UE i la regió del Carib.

Finalment, el comissari també signa un nou programa amb el president del Banc de Desenvolupament del Carib, el Dr. Warren Smith. Aquest programa us donarà suport a desenvolupament de fonts d’energia geotèrmica. El projecte ajudarà aquests països a reduir la seva dependència de les importacions d’energia i, per tant, promoure fonts d’energia neta i millorar la seva seguretat energètica.

Fons

anunci

Com a conseqüència dels huracans, la UE ha intervingut immediatament per proporcionar un alleujament immediat als que ho necessiten.

Sota el Mecanisme de Protecció Civil de la UE, els estats membres han proporcionat suport logístic per a l'ajut humanitari, l'experiència en protecció civil i l'assistència en espècie als països i territoris del Carib afectats. Això s’ha complementat amb l’assistència humanitària per valor de 2.9 milions d’euros per proporcionar refugi, aigua i sanejament, alimentació, logística i salut a Dominica, Antigua i Barbuda, Saint Kitts i Nevis, Cuba, República Dominicana, Haití, Sint Maarten i Turks i Caicos. .

A més, a les poques setmanes després del desastre, la Comissió Europea ha desemborsat milions de milions de dòlars als pressupostos estatals d'Anguilla i Turks i Caicos des dels programes en curs. Es publicarà pròximament un pagament de nous pressupostos de 7 milions d’euros per a Dominica.

La UE també ha proporcionat finançament per a l’avaluació de les necessitats de desastres posteriors (PDNAs) que s'han dut a terme conjuntament amb les Nacions Unides i el Banc Mundial a Antigua i Barbuda i a Dominica.

Mirant cap al futur, la UE ha posat de manifest resiliència al centre de la seva política de desenvolupament - destacant la necessitat de passar de la contenció de crisis a la previsió, prevenció i preparació. Per tant, la UE sumarà esforços amb les illes del Carib per reduir la vulnerabilitat estructural i augmentar la resistència de la infraestructura econòmica i els fràgils ecosistemes costaners a esdeveniments naturals extrems recurrents. El suport de la UE es dirigeix ​​a intervencions a nivell nacional i regional, i examinarà solucions i mecanismes de finançament innovadors per ajudar els països del Carib a reduir la vulnerabilitat i construir una resiliència a llarg termini.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències