La UE dóna suport a la recuperació i la capacitat de recuperació a la regió #Caribbean, amb 300 milions d'euros

La Unió Europea ha reafirmat el seu compromís de recolzar la regió del Carib després dels últims huracans Irma i Maria, ja que es compromet a donar suport substancial durant la Conferència de Donants d'alt nivell per al Carib de Nova York.

A la Conferència d'alt nivell de donants per al Carib de Nova York, el comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Neven Mimica, es va comprometre amb un important paquet de suport de desenvolupament de 300 milions d'euros a la regió del Carib. Aquesta assistència arriba després dels recents huracans Irma i Maria. De la quantitat total, aproximadament una tercera serà la nova dotació de recursos per als països de la regió.

El comissari Mimica va dir: "Els països del Carib han estat copejats per huracans mortals. La Unió Europea es troba a la regió, i el nostre paquet d'assistència de 300 milions d'euros proporcionarà el suport molt necessari per accelerar la recuperació, enfortir la capacitat de recuperació i avançar cap a un camí econòmic sostenible. La UE dóna suport a la regió per reforçar la seva capacitat de resoldre els desastres naturals i el canvi climàtic ".

Si bé alguns dels fons s'utilitzaran per cobrir les llacunes humanitàries a Dominica, St Kitts i Nevis i Cuba, la majoria donarà suport als esforços de reconstrucció i rehabilitació a mig termini a nivell nacional a Antigua i Barbuda, a Dominica, a St Kitts i Nevis, a Cuba i als països i territoris d'ultramar (PTU). A nivell regional, l'assistència de la UE ajudarà a generar resistència a més llarg termini augmentant la preparació de desastres de la regió i la seva capacitat per adaptar-se al canvi climàtic.

Al marge de la conferència, el comissari Mimica va conèixer col · laboradors clau del Carib per discutir els esforços de reconstrucció, el suport de la UE i les relacions bilaterals generals. Això inclou les perspectives d'una associació renovada, després de l'acord de Cotonou caduca a 2020. L'Acord de Cotonou és l'actual marc legal per a les relacions entre la UE i el Carib.

Finalment, el Comissari també està signant un nou programa amb el president del Banc de Desenvolupament del Carib, el Dr. Warren Smith. Aquest programa donarà suport al desenvolupament de fonts d'energia geotèrmica. El projecte ajudarà a aquests països a reduir la seva dependència de les importacions d'energia i, per tant, promoure fonts d'energia neta i millorar la seva seguretat energètica.

Fons

Després dels huracans, la UE va intervenir immediatament per proporcionar alleujament immediat als que ho necessitaven.

Sota el Mecanisme de Protecció Civil de la UE, els estats membres han proporcionat suport logístic per al socors humanitari, l'experiència en protecció civil i l'assistència en espècie als països i territoris afectats del Carib. Això s'ha complementat amb l'assistència humanitària per un valor de 2.9 milions d'euros per proporcionar refugis, aigua i sanejament, alimentació, logística i salut a Dominica, Antigua i Barbuda, Saint Kitts i Nevis, Cuba, República Dominicana, Haití, Sint Maarten i Turcs i Caicos. .

D'altra banda, dins de poques setmanes després del desastre, la Comissió Europea ha desemborsat € 7 milions als pressupostos estatals d'Anguilla i Turks i Caicos dels programes en curs. Un nou pagament de suport pressupostari de € 3.5 milions serà llançat en breu per Dominica.

La UE també ha proporcionat fons per a l'avaluació de necessitats de desastres post-PDNA (PAAP) que s'han dut a terme conjuntament amb l'ONU i el Banc Mundial a Antigua i Barbuda i Dominica.

Mirant endavant, la UE ha posat resiliència al centre de la seva política de desenvolupament - destacant la necessitat de passar de la contenció de la crisi a l'anticipació, la prevenció i la preparació. Per tant, la UE unirà forces amb les illes del Carib per reduir la vulnerabilitat estructural i augmentar la capacitat d'adaptació de la infraestructura econòmica i els ecosistemes costaners fràgils a fenòmens recurrents naturals extrems. El suport de la UE es destinarà a intervencions a nivell nacional i regional, i analitzarà solucions i mecanismes innovadors de finançament per ajudar els països del Carib a reduir la vulnerabilitat i crear una resistència a llarg termini.

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Carib, Desastres, EU, Comissió Europea, Fons de Solidaritat de la Unió Europea