Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

# Taula rodona d'inversió global de Kazakhstan

COMPARTIR:

publicat

on

 

Avui a Astana, a la vigília del Dia de la Industrialització, el govern del Kazakhstan, encapçalat pel primer ministre Bakytzhan Sagintayev, ha discutit temes d'actualitat sobre la inversió al Kazakhstan amb representants de més de 100 grans empreses internacionals.

El primer ministre Bakytzhan Sagintayev

El primer ministre Bakytzhan Sagintayev

As Prime Minister Bakytzhan Sagintayev noted, the main goal of the event is the formation of a large-scale and sustainable strategy to stimulate the process of attracting the investments of “new generation” to Kazakhstan.

Durant la jornada, més de 100 representants d'empreses internacionals, organitzacions financeres, ambaixades, organitzacions no governamentals, mitjans de comunicació estrangers de 30 països del món estan considerant propostes d'inversió i perspectives de negoci amb caps dels sectors estatals i quasi públics i empresaris líders. del país.

Responsables d'empreses internacionals a la taula rodona

L'acte va comptar amb la presència de responsables d'empreses internacionals, com Nasdaq, Mitsui & Co., Master Card, Yildirim Holding, World Bank, COSCO Shiping, COFCO, China Gezhouba International Engineering, Calik Holding, Alstom, Aberdeen Standard Life, Tokyo Rope, Marubeni, ENI, Farm Frites, ROSATOM, Cottonex, CIS-Airbus Group i altres.

During the plenary session “Kazakhstan’s Economic Reform Program: Challenges and Opportunities” Bakytzhan Sagintayev told the forum participants about the measures being taken in the country to develop the investment climate and expanding investment opportunities.

En primer lloc, Kazakhstan va prendre el camí del creixement econòmic. Gràcies a les mesures adoptades, el creixement del PIB en els 10 mesos del 2017 va arribar al 4%. Es recuperen les inversions privades i l'activitat de consum de la població.

anunci

En segon lloc, the implementation of new large-scale reforms (constitutional reform, modernization of public consciousness, a new model of economic growth) marks the country’s entry into a new stage of development and will significantly advance Kazakhstan on its way to the top 30 developed countries of the world.

Third, recentment llançada Tercera Modernització de Kazakhstan, a causa de la renovació tecnològica massiva, obre noves oportunitats als inversors en diversos sectors de l'economia: metal·lúrgia, construcció de màquines, modernització de l'AIC, indústria de transformació i alimentació, etc.

En quart lloc, constantly developing transport and logistics “leg” for entering the key world markets increases the attractiveness of the country for business. Investments in infrastructure are rapidly growing.

En cinquè lloc, Kazakhstan presenta oportunament innovacions. S'ha elaborat un full de ruta per a la digitalització dels sectors bàsics de l'economia, juntament amb els socis interessats, es preveu augmentar significativament la productivitat laboral a les empreses, incloses les industrials.

Sisè, investors get access to the largest markets through Kazakhstan’s integration policy. Integration within the Eurasian Economic Union opens large perspectives for investors.

Setè, el marc legislatiu millora contínuament. El Centre Financer Internacional d'Astanà no només és un instrument financer d'integració amb les borses estrangeres, sinó un centre on els inversors podrien resoldre disputes econòmiques d'acord amb els principis i normes del sistema legal britànic. amb procediments en llengua anglesa. A partir de l'1 de gener de 2018, d'acord amb el principi d'exterritorialitat, qualsevol inversor, independentment de la ubicació d'execució del projecte a Kazakhstan, podrà sol·licitar la sol·licitud a AIFC. 

Vuitè , la quota de mercat de l'estat es redueix. S'han de traslladar 902 empreses a un entorn competitiu. Els inversors són benvinguts a participar en la segona privatització a gran escala.

En la seva presentació, Bakytzhan Sagintayev va assenyalar això "segons PriceWaterhouseCoopers i el Banc Mundial, Arriba Kazakhstan 18then termes de favorabilitat del clima d'inversió de 189 països”.

També es van classificar els kazakhs 36thde 190 països del món al rànquing Doing Business del Banc Mundial. Es registren millores per als 10 indicadors de components, inclòs 1st posició en "Protecció d'inversors minoritaris", i 6th posició a "Execució de contractes". No obstant això, el govern està enfocat a promocionar encara més el Kazakhstan en la qualificació de Doing Business, per tant, la nova7th s'ha preparat un paquet d'esmenes legislatives per millorar l'entorn empresarial a nivell nacional i subnacional.

El primer ministre Bakytzhan Sagintayev també va confirmar el compromís del govern del Kazakhstan amb la política de crear les condicions més favorables per als inversors. A la recerca d'aquest assumpte, El El 2017 es va adoptar una nova estratègia nacional d'inversió, també l'empresa nacional "КazakhInvest” treballa amb la seva xarxa d'oficines estrangeres i regionals. A més, a les ambaixades de Kazakhstan als països clau, es nomenaran assessors d'inversions als ambaixadors.

A part, per a la promoció dels productors exportadors, especialitzats EEstratègia de Promoció xport i empresa nacional "Кazakh Export" són desenvolupat per atendre les necessitats d'exportació-fabricants orientats.

El Govern també ha pres mesures crítiques per donar suport a la inversió i el desenvolupament de l'emprenedoria.

On "negoci de-regulació"

 • 60% reducció dels requisits de seguiment i control de les empreses de la petita i mitjana empresa;
 • Reducció de 3 vegades en el nombre de llicències i permisos;
 • Reducció del 40% de les inspeccions fiscals previstes.

En "vermell frenant-cinta i augmentar els serveis en línia mitjançant Administració electrònica”:

 • El nou projecte de Codi Tributari incorpora la protecció dels interessos dels contribuents responsables;
 • nou El Codi de Gestió de Recursos Minerals i del Subsòl preveu la possibilitat de concedir drets de gestió de recursos minerals per un període reduït de 18 mesos a 10 dies aplicables aminerals comercials sòlids;
 • El codi duaner estableix prioritat de la declaració electrònica, que permet una reducció de 6 vegades el temps necessari per al lliurament de mercaderies per la duana;
 • L'avantprojecte de llei de govern de zones econòmiques i industrials lliures inclou la simplificació dels procediments de llicència i nous beneficis addicionals per als inversors.

Parlant de la importància de la contribució de les autoritats executives locals a la millora del clima d'inversió, Bakytzhan Sagintayev ho va comentar a 2017, es va introduir un nou sistema d'avaluació per mesurar les regions en la facilitat de fer negocis. L'objectiu principal és millorar la protecció dels inversors' drets i garantir la transparència en l'assignació de sòls per a les entitats industrials.

Es presta especial atenció a les qüestions de liberalització dels enfocaments per atraure mà d'obra estrangera. "Nova generació" les ocupacions són crítiques per a l'assoliment de la gols del Kazakhstan's Tercer Programa de modernització i simplificació dels acords de col·laboració publicoprivada.

Protecció de la propietat privada, L'estat de dret i la transparència són els principis rectors de la tasca del Govern 2018. A més, el full de ruta a mida està preparat per a la implementació de les recomanacions, estàndards i bones pràctiques dels estats membres de l'OCDE a la legislació nacional. 

En conclusió, el primer ministre Bakytzhan Sagintayev emfatitzat la intenció del Govern de crear les millors condicions empresarials.

 • Millora dels serveis públics d'assessorament i consultoria als inversors: els comentaris s'han de proporcionar en anglès dins dels 10 dies següents a la sol·licitud.
 • Prestació de serveis públics a estranger en llengua anglesa a partir del 2020.
 • Tots els documents normatius i legislatius clau s'han de publicar en anglès als llocs web del Ministeri de Justícia, el Ministeri d'Afers Exteriors i l'empresa nacional "Kazakh Invest".
 • Simplificació dels procediments d'admissió: introducció de visats electrònics per a inversors estrangers, control de fronteres millorats, registre i seguretat.

La discussió següent sobre "Inversions privades en la fabricació, la infraestructura econòmica i social de Kazakhstan: incentius del creixement" va abordar els problemes del potencial de trànsit de Kazakhstan, com a país que uneix Europa i Àsia.

Taula de discussió "Indústria 4.0 - Nova fase de modernització econòmica de Kazakhstan" es va centrar en les possibilitats d'introduir solucions tecnològiques modernes relacionades amb l'ús d'Internet de les coses industrial, impressió 3D, robòtica, anàlisi de grans dades, intel·lecte artificial, aprenentatge automàtic a les empreses locals. . Els participants intercanvien opinions sobre el marc normatiu i legislatiu per governar la introducció de tecnologia.

11 acords i memoràndums $ 3 milions es van signar com a part Taula rodona d'inversió global de Kazakhstan:

- Registre de negociacions amb el consorci sobre el projecte “Almaty Big Circuit Auto Road”.;

- Memoràndum d'entesa sobre el projecte d'associació públic-privada sobre l'establiment del punt de pas de vehicles de motor "Nurzholy" dins de la secció de la carretera "Europa Occidental - Xina occidental";

- Memoràndum d'entesa sobre el projecte "Producció de gasos industrials per a les necessitats de la planta petroquímica de Petropavlovsk/planta de refineria de petroli d'Atyrau";

- Memoràndum d'entesa sobre el projecte"Construcció d'un complex agroindustrial a la província d'Almati i un diariGranja a l'oblast de Zhambyl”;

- Memoràndum d'entesa sobre el projecte "Producció de productes fitosanitaris”;

- Memoràndum d'entesa sobre el projecte "Construcció d'una instal·lació de processament de fruites”;

- Memoràndum d'entesa sobre el projecte “Construcció d'un complex industrial per a la producció i transformació de la carn”;

- Memoràndum d'entesa sobre el projecte“Construcció d'una instal·lació de producció de calç d'alta qualitat”;

- Protocol d'intencions d'establiment de Empresa i compra d'Aina Holdings BV participació en el capital "Granja diari "Aina" societat de responsabilitat limitada;

- Memoràndum d'entesa sobre el projectesobre la producció de cendra de sosa;

- Conveni d'inversió del projecte “Producció de rajoles ceràmiques”;

– AgreementonJointVentureundertheproject “ConstructionofGas-Fired Power Station”. 

 

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències