Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió tanca els procediments d'infracció i les reclamacions en el sector # de joc

COMPARTIR:

publicat

on

D'acord amb el seu compromís polític de ser més estratègic en l'aplicació de la legislació de la UE, la Comissió Europea ha decidit tancar els seus procediments d'infracció i el tractament de les queixes en l'àmbit dels jocs d'atzar.

Des del principi, la Comissió Juncker s'ha centrat en el seu prioritats polítiques and pursuing them vigorously. This political approach is also reflected in the Commission’s handling of infringement cases. The Comunicació "Dret de la UE: millors resultats mitjançant una millor aplicació" sets out the Commission’s approach to prioritizing cases in a strategic manner, carefully weighing the various public and private interests involved.

En aquest sentit, la Comissió ha decidit tancar els seus procediments d'infracció en l'àmbit del joc en línia i el tractament de les queixes rellevants contra diversos estats membres.

The Court of Justice of the European Union has repeatedly recognized member states’ rights to restrict gambling services where necessary to protect public interest objectives such as the protection of minors, the fight against gambling addiction and the combat of irregularities and fraud. The Commission acknowledges the broader political legitimacy of the public interest objectives that member states are pursuing when regulating gambling services.

The Commission also notes member states’ efforts to modernize their online gambling legal frameworks, channel citizens’ demand for gambling from unregulated offer to authorized and supervised websites, and ensure that operators pay taxes. With that in mind, it is not a priority for the Commission to use its infringement powers to promote an EU Single Market in the area of online gambling services.

La Comissió continuarà donant suport als estats membres en els seus esforços per modernitzar els seus marcs legals nacionals de joc en línia i per facilitar la cooperació entre els reguladors nacionals dels jocs d'atzar.

Fons

anunci

La Comissió considera que les queixes en el sector dels jocs d'atzar es poden tractar de manera més eficient pels tribunals nacionals també a la llum de les nombroses sentències del Tribunal de Justícia de la UE sobre la legislació nacional sobre jocs d'atzar. Per tant, es recomana als denunciants que facin ús dels recursos nacionals quan s'enfrontin a problemes amb la legislació de la UE en el sector dels jocs d'atzar.

Els estats membres són autònoms en la manera d'organitzar els seus serveis de joc, inclòs el nivell d'imposició, sempre que es respectin les llibertats fonamentals del Tractat. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha ajudat a aclarir quines restriccions als principis del mercat únic es poden justificar a la llum d'objectius d'ordre públic com ara la protecció dels consumidors i menors en l'àmbit dels jocs d'atzar.

La Comissió està ajudant els Estats membres en els seus esforços per combatre els jocs d'atzar no autoritzats, protegir els ciutadans vulnerables i prevenir altres activitats il·legals relacionades. Seguint el 2012 Comunicació sobre el joc en línia, la Comissió ha posat en marxa una sèrie d'iniciatives, que inclouen, per exemple, recomanacions sobre protecció del consumidor i publicitat en el sector dels jocs d'atzar en línia, ha fomentat la cooperació administrativa millorada i ha creat un grup d'experts en serveis de jocs d'atzar per als reguladors del joc de l'EEE per intercanviar bones pràctiques, facilitar la cooperació administrativa i millorar la confiança. A més, les normes de la UE en àmbits com la lluita contra el blanqueig de capitals s'apliquen al sector dels jocs d'atzar.

Més informació

–   On the key decisions in the December 2017 infringements package, see full MEMO / 17 / 4767.

– Sobre el procediment general d'infraccions, veg MEMO / 12 / 12(un gràfic d'informació).

– A la procediment d'infracció de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències