Crisi de Yemen: la UE anuncia milions d'euros addicionals en ajuda humanitària a mesura que la situació es deteriora

La Comissió Europea ha anunciat una nova ajuda humanitària de 25 milions d'euros per donar suport a civils desesperats a Iemen. Això aporta el finançament total de la UE a € 196.7m des de l'inici del conflicte a 2015.

Les mesures actuals que restringeixen l'accés humanitari i comercial, juntament amb els intensos enfrontaments armats i els atacs aeris reportats des de Sana en els últims dies, amenacen amb privar a les persones encara més dels aliments, l'aigua i els serveis bàsics.

"Els nens, les dones i els homes necessiten urgentment accés als serveis d'aliments, aigua i serveis mèdics a Iemen. Totes les parts en conflicte han de donar prioritat a la protecció dels civils i permetre que l'ajuda humanitària arribi a la gent. Llevat que totes les restriccions a les importacions d'aliments, combustible i subministraments mèdics s'aixequin immediatament, Iemen patirà la fam més gran del món durant dècades. La UE es compromet a donar suport al poble iemenita. El nostre nou finançament donarà suport a les agències clau de l'ONU que treballen sobre el terreny ", va dir el Comissari d'Ajuda Humanitària i Crisi, Christos Stylianides.

Les noves ajudes donaran suport a la distribució dels aliments per part del Programa Mundial d'Aliments i la capacitat logística i de transport humanitari per part del Servei d'Aire Humanitari de les Nacions Unides (UNHAS). La UE també va proporcionar assistència humanitària a Iemen durant aquest any per al brot de còlera que va afectar a diverses parts del país.

La UE ha reiterat durant molt temps que no hi pot haver una solució militar al conflicte i va demanar a totes les parts que respectin el Dret Internacional Humanitari, que acordin urgentment el cessament d'hostilitats i s'involucrin en un procés de negociació.

Fons

Iemen s'enfronta a la pitjor crisi humanitària del món. 22.2 milions de persones ara es veuen afectats. Aquest és el 80% de la població del país. El Iemen es basa en importacions comercials de 90% del seu aliment i la major part del combustible i medicaments necessaris. L'escassetat de combustible que s'informa des de l'inici de les restriccions és l'augment dels preus dels aliments i la interrupció del subministrament d'aigua potable i sanejament a milions de iemenites.

L'obertura parcial de l'aeroport de Sana'a i del port d'Hodeida continua essent insuficient per evitar una tragèdia humanitària de proporcions sense precedents.

L'impacte de les mesures que restringeixen l'accés humanitari i comercial ja es pot veure en el deteriorament de les condicions de salut pública. A més de patir el brot del pitjor còlera en la història moderna, la difteria ara torna a 13 de les governacions 22 del Iemen després de 25 anys d'eradicació d'aquesta malaltia mortal al país.

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Iemen