Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Aconseguir els # Gestions Sostenibles ha de guiar la futura agenda comercial de la UE, insisteix #EESC

COMPARTIR:

publicat

on

El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va adoptar el seu dictamen sobre el paper fonamental del comerç i la inversió per assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a la sessió plenària de desembre (ponent: Jonathan Peel, Regne Unit; Co-ponent: Christophe Quarez, FR).

"Creiem que els ODS, juntament amb l'acord de París, canviaran fonamentalment l'agenda comercial mundial. La necessitat d'aplicar aquests acords profunds ha de situar-se al centre de totes les futures negociacions comercials de la UE", va dir el ponent de l'opinió, Jonathan Peel. .

El CESE considera que hi ha diversos àmbits clau en què la UE ha de treballar per alinear els acords comercials propers amb els ODD, especialment quan es tracta d’acords comercials amb països en desenvolupament. El Comitè insta la UE a promoure també la implementació dels ODD en les seves relacions bilaterals.

"Cal un enfocament més fort en les dimensions socials i mediambientals de la sostenibilitat en els acords comercials de la UE per assegurar-se que contribueixen als ODS", va dir el co-relator de l'opinió, Christophe Quarez. La inclusió dels capítols de comerç i desenvolupament sostenible amb els mecanismes de control de la societat civil en els acords comercials i de col·laboració econòmica de la UE és de suma importància. Aquests mecanismes tenen un enorme potencial per promoure els valors de la UE, inclosos els estàndards socials i mediambientals, i també poden produir resultats tangibles.

El paper del sector privat en la consecució dels ODD és crucial: segons les estimacions del Comitè de Comerç i Desenvolupament de les Nacions Unides, caldrà un triló de milions de dòlars addicionals a l’any per assolir els ODG i almenys un terç d’aquest s’espera que provenen del sector privat. Moltes empreses ja tenen les seves pròpies estratègies d’ODG. No obstant això, la conducta empresarial responsable hauria de ser un principi clau per al sector privat, animant així les empreses a actuar de forma social responsable.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible són de caire mundial, aplicables universalment i interrelacionats; tots els països han de compartir la responsabilitat en assolir-los. L'opinió del CESE apunta, però, que no són vinculants jurídicament i que no hi ha cap mecanisme de controvèrsia. Per això, la UE hauria d’utilitzar totes les seves polítiques per aconseguir-les, inclosos el comerç i la inversió.

anunci

Comparteix aquest article:

Tendències