Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El Parlament Europeu espera que suavitzi #euro les potències de deslocalització de compensacions

COMPARTIR:

publicat

on


El Parlament Europeu té com a objectiu suavitzar els plans per donar als reguladors de la Unió Europea el poder d'obligar la principal càmera de compensació de Londres a traslladar-se si vol continuar fent negocis al mercat únic després del Brexit, va dir un legislador de la UE.
escriu Francesco Guariscio en una exclusiva de Reuters.

La compensació de l'euro és un dels principals camps de batalla entre Londres i Brussel·les en les converses de divorci que marcaran com es dividirà el mercat financer europeu quan Gran Bretanya abandoni la Unió Europea.

La Comissió Europea va proposar al juny donar-se amplis poders a si mateixa, al Banc Central Europeu i a l'Autoritat Europea de Mercats i Valors que els permetin obligar a les càmeres de compensació estrangeres considerades "d'importants sistemàticament substancials" a entrar al bloc o enfrontar-se a l'exclusió del mercat de la UE. .

"No volem donar a aquests òrgans el dret d'usar una discreció total per decidir què s'autoritza on", va dir a Reuters Danuta Hubner, presidenta del poderós comitè d'afers constitucionals de la legislatura de la UE.

Hubner, que és el principal legislador de la UE en compensació, va dir que el seu informe sobre el pla de la Comissió, que s'ha d'acabar a finals de gener, inclourà condicions més estrictes perquè els reguladors determinin si s'ha de traslladar la compensació.

Va dir que confiava que el parlament donaria suport a les seves esmenes, tot i que altres legisladors destacats han demanat anteriorment una reubicació radical del negoci de l'euro de Londres a la UE després del Brexit.

Qualsevol nova regla també necessitaria l'aprovació dels estats membres de la UE, que competeixen per atraure negocis des de Londres, el centre financer més gran d'Europa, després del Brexit.

anunci

Si es confirma pel parlament, el moviment inesperat de Hubner probablement serà benvingut pel sector financer, que ha advertit que la deslocalització forçada podria dividir els mercats, augmentar els costos comercials i disminuir l'estat de l'euro, a més d'amenaçar milers de llocs de treball a la ciutat de Londres.

Actualment, la majoria de derivats denominats en euros es compensen a Londres a través de LCH, filial de la Borsa de Valors de Londres (LSE.L) que va registrar volums rècord l'any passat en diversos serveis de compensació.

LCH és l'única caixa de compensació que opera a la UE que, un cop convertida en una empresa estrangera pel Brexit, podria ser considerada substancialment important per part dels reguladors de la UE, va dir Hubner. El seu rival alemany Eurex té una mida comparable, però les noves normes no s'aplicarien perquè es troba a la UE.

"Agafem criteris addicionals, i entre ells hi ha els costos per a l'economia", va dir Hubner, que és un excomissari de la UE.

Va dir que les decisions de reubicació també haurien de considerar si un servei prestat per una càmera de compensació estrangera podria ser substituït per empreses de la UE. Si no, la reubicació es podria suspendre, va dir Hubner.

Les càmeres de compensació, també conegudes com a contraparts centrals, es troben entre les dues cares d'una transacció financera per garantir que sigui fluid i que es completi de manera segura.

La importància de les càmeres de compensació per al sistema financer ha augmentat des de la crisi financera mundial perquè els reguladors d'arreu del món han pressionat perquè tercers compensin més derivats per tal de reduir els riscos.

LCH és actualment una de les 17 cases de compensació autoritzades a la Unió Europea. Altres 28 contraparts centrals estrangeres de països com Hong Kong, Singapur, Suïssa i els Estats Units també poden operar a la UE.

D'acord amb la llei proposada per la Comissió, les contraparts de fora de la UE que operen al mercat únic sota l'anomenat règim d'equivalència i que es consideren "sistèmiques" estarien subjectes a una supervisió més estricta.

LSE.LLLIURAMENT DE LONDRES
+ 51.00(+ 1.40%)
LSE.L
  • LSE.L

La UE permet que els no membres operen al bloc si Brussel·les considera que el règim legal i reglamentari de l'altre país és almenys tan bo, o equivalent, com el seu.

No obstant això, aquelles contraparts classificades com a "substancialment importants sistemàticament", podrien enfrontar-se a la deslocalització perquè puguin ser supervisades més de prop pels supervisors del bloc.

Hubner, un legislador polonès i membre del principal grup polític de centredreta al parlament de la UE, va dir que les decisions s'havien de basar més en l'evidència i que els poders dels reguladors de la UE haurien de ser menys discrecionals del que s'havia previst fins ara.

La Comissió va dir en la seva proposta de juny que aclariria els criteris per avaluar la importància sistèmica de les càmeres de compensació en noves regulacions, previstes sis mesos després que el Parlament Europeu aprovi el projecte de llei.

Les propostes de la Comissió necessiten el suport del Parlament i d'una majoria qualificada dels estats de la UE per convertir-se en llei.

Tot i que el seu esborrany d'informe sobre compensació es podria veure com un impuls per al Regne Unit, Hubner va subratllar que és poc probable que el sector financer del país rebés un tracte especial en cap nou acord comercial amb la Unió Europea.

Va dir que la millor opció per als interessos financers del Regne Unit seria mantenir l'accés total al mercat de la UE amb un acord similar als que el bloc té amb Noruega i Islàndia.

Un acord així implicaria que el Regne Unit hauria de fer contribucions al pressupost de la UE i acceptar la jurisdicció del Tribunal de Justícia de la UE, opcions que el govern britànic ha descartat fins ara.

Hubner també va dir que el parlament de la UE vol acords sobre diverses qüestions com la protecció de dades i les duanes, així com drets més clars per als ciutadans de la UE al Regne Unit, abans que pugui aprovar cap acord comercial del Brexit.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències